Ποιος μας φυλάει απ’ τους φύλακες (και ιδίως απ’ τον Χρυσοχοΐδη;)

Όταν ο υπουργός Δημοσίας Τάξεως βγάζει ζήλιες

Πόση, μας πόση ζημιά έχει κάνει αυτή η σατανόγατα η Ακρίτα στους αποστόλους του νόμου και της τάξεως;
Πόσο τους έχει καταστρέψει και καταποντίσει τη μανέστρα, πόσο τους έχει κάψει το γάλα το μητρικό;
Πόσα ζόρια να τραβάνε απ’ τα δηλητηριώδη ποσταρίσματά της στο φέηζμπο και πως δεν αντέχουν άλλο το καθημερινό δούλεμα;

Πάρτε για παράδειγμα τον επικεφαλής των ενστόλων Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, τον υπουργό Δημοσίας Τάξεως (η Προστασία του Πολίτη αποδήμησε σε άλλο μαχαλά…), που βγήκε και είπε στη Βουλή επί λέξει:

«Κάποια καλή κοινωνία της Αθήνας δεν εξαιρείται, όσοι φωνάζουν δεν εξαιρούνται. Αυτό επιτάσσει το δίκαιο αυτό είναι δημοκρατία. Η δήθεν αριστερή ευαισθησία είναι μια τυφλή αδιαλλαξία εχθροπάθειας, αδυναμία κατανόησης, φθηνή εκμετάλλευση της οργής. Η καταγγελία έχει γίνει πλέον συνήθεια και για ορισμένους επάγγελμα. Γι΄ αυτό και η κοινωνία σας έχει γυρίσει την πλάτη».

Ε βέβαια, ζόρι μεγάλο τραβάει ο άνθρωπος. Ποστάρει κάτι η Ακρίτα, τσάκω δυο χιλιάδες λάικζ και νοιάζομαι και χα-χα-χα και καρδούλες ρε φίλε, αν έχεις Θεό και καρδούλες, να σου βρίσκονται. Και τρεις χιλιάδες ενίοτε και πέντε χιλιάδες και άμα γράψει και κάνα σούπερ νόστιμο, μπορεί και δέκα χιλιάδες. Χώρια τα σχόλια, χώρια οι κοινοποιήσεις, χαμός γίνεται που λέει κι η φίλη μου η Πόππη. Τέτοια αγάπη της έχει ο κόσμος και τέτοια ανταπόκριση προκύπτει στις απόψεις και στα πειράγματά της. Και πάει ο Μιχαλάρας να τουιτάρει τι παίζει στην τάξη και στην ασφάλεια και παίρνει είκοσι ριτουί και πενήντα φαβ. Είναι ύστερα να μη ζηλεύει…

Είδατε όμως πόσο ωραία το έθεσε ο γάτος:

«Κάποια καλή κοινωνία της Αθήνας, δεν εξαιρείται»!

Μπηχτή ράιτ θρου για την Έλενα ήταν αυτή, μιας και μένει Φιλοθέη, σχεδόν Βουπού δηλαδή, δίπλα στο Ψυχικό είναι η Φιλοθέη, δεν ξέρω αν σας το είπα, σε σπίτι δικό της, με μπαλκόνια δυο μέτρα, γύρευε πόσο ΕΝΦΙΑ πληρώνει, την ώρα που κάτι άλλα παλικάρια, επαρχιωτόπουλα, λεβέντες όχι από τα Βόρεια Προάστια αλλά από τη Βόρεια Ελλάδα, τη Μακεδονία μας γαμώτι, Μακεδονία ξακουστή του Αλεξάνδρου η χώρα, κάτι τέτοια παλικάρια με ένα μισθό τη βγάζουνε και δεν τους ανοίγουν τις πόρτες στην καλή κοινωνία των Αθηνών ούτε για να ξεκαπνίσουν το τζάκι…

Και παριστάνει και την ευαίσθητη αυτή η καλή κοινωνία. Φάε ρε κατραπακιά απ’ τον υπουργό «τυφλή αδιαλλαξία εχθροπάθειας, αδυναμία κατανόησης, φθηνή εκμετάλλευση της οργής» είναι αυτή η «δήθεν αριστερή ευαισθησία». Και σιγά τους αριστερούς, μη χέσω. Χίλια άτομα είναι όλοι μαζί, το είπε ο Χρυσοχοΐδης στη Βουλή, άρα παραμύθι και τα λάικζ της Ακρίτα, όλα ρομποτάκια απ’ την Κορέα είναι, που στα δίνει φτηνά ο Κορεάτης ο Σάουθ και σε κάνουν διάσημο από τη μία μέρα στην άλλη. Γκαντάμιτ, η Φιλοθέη έπρεπε να καιγόταν κάθε φορά στο Πολυτεχνείο και στις 6 Δεκέμβρη, να σας έβλεπα εγώ ύστερα αν θα σπεύδατε να εκμεταλλευτείτε την οργή.

Αλλά είστε καλά κρυμμένοι πίσω απ’ τους κήπους και τα κάγκελά σας και δεν βλέπετε ότι «οι μεγάλες κουβέντες περί δημοκρατίας, κρύβουν μια παρακμιακή, μια βαρετή και ανυπόληπτη στάση». Σας βαρέθηκε ο κόσμος, το είπε ο υπουργός, είστε παρακμιακοί και ανυπόληπτοι. Πηγαίνετε καλύτερα να χαζέψετε μουστάρδες και την δημοκρατία θα την αναλάβουν αυτοί που ξέρουν:

Τα ΜΑΤ με το γκλομπ ανά χείρας. Και ο κόσμος δεν θα είναι ποτέ πια βαρετός!

Χρήστος Ξανθάκης - Deyteros.com

Χρήστος Ξανθάκης