Ποιος αντέγραψε ποιον! Η ΝΔ το ΚΙΝΑΛ ή το αντίθετο;

Αποτέλεσμα εικόνας για φωτο Γεννηματα με μητσοτακη
Απίστευτο και όμως Ελληνικό! Ποτέ ξανά στην ιστορία των πολιτικών κομμάτων σε ολόκληρο τον πλανήτη δύο κόμματα δεν δημοσίευσαν το ίδιο ακριβώς κείμενο και την ίδια ακριβώς φωτογραφία για ένα θέμα!

Στην Ελλάδα όμως όλα μπορούν συμβούν! Το απίστευτο αυτό συμβάν κατάφεραν το πετύχουν Νέα Δημοκρατία και Νεολαία του Κινήματος Αλλαγής στους λογαριασμούς τους στο twitter αλλά και στο instagram.

Αφορμή; Οι αφίσες που τοποθετήθηκαν σε κεντρικούς δρόμους της Αθήνας, οι οποίες διαφήμιζαν την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα το Σάββατο στο Τάε Κβον Ντο.

«Είναι η 2η φορά μέσα σε λίγους μήνες που ο κ. Τσίπρας ρυπαίνει την Αθήνα με αφίσες του. Τον παραδίδουμε στην κρίση των πολιτών. Επειδή όμως ψάχνουν επέκταση του ονόματος του κόμματός τους με περιβαλλοντικό πρόσημο, προτείνουμε το “ΣΥΡΙΖΑ της αφισορύπανσης & της fake οικολογίας”», αναφέρει το κείμενο που αναρτήθηκε (πρώτο πρέπει να σημειώσουμε) στον λογαριασμό της Νέας Δημοκρατίας στο Twitter.

Τι αναφέρει ο λογαριασμός της Οργάνωσης Νεολαίας του ΚΙΝΑΛ;

«Είναι η δεύτερη φορά μέσα σε λίγους μήνες που ο κ. Τσίπρας ρυπαίνει την Αθήνα με αφίσες του. Τον παραδίδουμε στην κρίση των πολιτών. Επειδή όμως ψάχνουν επέκταση του ονόματος του κόμματός τους με περιβαλλοντικό πρόσημο, προτείνουμε το “ΣΥΡΙΖΑ της αφισορύπανσης & της fake οικολογίας”».

Η μόνη διαφορά στα κείμενα τους είναι ότι το «2η» έγινε «δεύτερη».

Το Γραφείο Τύπου του Κινήματος Αλλαγής, στη Χαριλάου Τρικούπη, είπε ότι αρχικά ο συγκεκριμένος λογαριασμός (@kinimaallagis_) ανήκει στην Οργάνωση Νεολαίας και στη συνέχεια σε δεύτερη ανακοίνωση είπαν πως «ο λογαριασμός αυτός δεν είναι επίσημος και έχουμε κάνει και report».

Πάντως, από το ρεπορτάζ, προκύπτει πως ο λογαριασμός αυτός ανήκει όντως στην Οργάνωση Νεολαίας, ό,τι ακριβώς δηλαδή γράφει και το bio του λογαριασμού.

«Πολιτική Οργάνωση ΠΑ.ΣΟ.Κ , Κίνημα Αλλαγής
Εκπρόσωπος Νεολαίας ΚΙΝ.ΑΛ. Θεσσαλονικής».

Η δεοντολογία, ωστόσο, επιβάλλει να καταγράψουμε και την απάντηση του Γραφείου Τύπου του κόμματος, όπως και κάναμε.

Για την ιστορία η ανάρτηση αυτή κατέβηκε 13:49 όπως διαπιστώσαμε ιδίοις όμμασι, ωστόσο όπως βλέπετε υπάρχει screenshot.