ΠΟΕΔΗΝ: 75 οι διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ – Μαγιορκίνης: Θα δούμε μεγαλύτερη επιβάρυνση το επόμενο διάστημα – ΕΡΤ: «Συνένοχη» στην απάτη Φουρθιώτη με διαφήμιση για ανύπαρκτη συνέντευξη Ιερώνυμου (Video)

Καταγγελία ΠΟΕΔΗΝ για τις εφημερίες: Τριτοκοσμικές εικόνες νοσοκομείων σε εμπόλεμη ζώνη | LiFO

50 για περισσότερο από 3 ημέρες σε αναμονή

Τη δραματική κατάσταση στην οποία βρίσκεται το δημόσιο σύστημα υγείας, καταγράφει για ακόμη μία φορά η ΠΟΕΔΗΝ σήμερα 4 Απριλίου 2021, με τουλάχιστον 75 διασωληνωμένους ασθενείς εκτός ΜΕΘ, σε νοσοκομεία της Αττικής.

 ΠΟΕΔΗΝ: 75 οι διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ – Οι 50 για περισσότερο από 3 ημέρες σε αναμονή

Οι 50 δε ασθενείς από τους 75, βρίσκονται για πάνω από τρεις ημέρες εκτός Μονάδων Εντατικής Θεραπείας.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Μιχάλης Γιαννάκος, «σε τρία νοσοκομεία της Αττικής έχουμε 50 διασωληνωμένους ασθενείς με κορωνοιό. Πρόκειται για τα νοσοκομεία Γεννηματάς, Νίκαια και Θριάσιο. Συνολικά στην Αττική, είναι 75 ασθενείς διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ».

Και συνεχίζει ο κ. Γιαννάκος:

«Αντί λοιπόν να σκάψουν το κεφάλι και να βρουν λύση συνεχίζουν να κοροϊδεύουν το κόσμο. Είπε πάλι ο υπουργός σήμερα ότι απορροφώνται οι διασωληνωμένοι ασθενείς με κορωνοιό το πρώτο 24ωρο. Είπε επίσης ότι μένουν εκτός μέχρι να βγουν τα τεστ. Για τα διασωληνωμένα περιστατικά κορωνοιού που νοσηλεύονται στις κλινικές κορωνοιού και δεν χρειάζονται και δεν γίνονται τεστ. Προσπαθούν να ακυρώσουν την υψηλή λίστα αναμονής για ΜΕΘ, λέγοντας ότι είναι της στιγμής και σε ένα 24ωρο απορροφώνται. Ας δώσουν τη λίστα στη δημοσιότητα. Είναι σήμερα στην Αττική 50 διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ, οι οποίοι περιμένουν πάνω από τρεις ημέρες. Κρύβονται πίσω από το δάκτυλο τους».

Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, επαναλαμβάνει για ακόμη μία φορά, ότι «το σύστημα κάνει την επιλογή ποιος θα ζήσει και ποιος θα πεθάνει».

Η κατάσταση στις ΜΕΘ

Αναλυτικά, η κατάσταση στα νοσοκομεία της Αττικής σήμερα, διαμορφώνεται ως εξής:

 • Στο ΘΡΙΑΣΙΟ σήμερα είναι 7 διασωληνωμένοι με κορωνοϊό εκτός ΜΕΘ. Όλοι είναι στη τέταρτη ημέρα εκτός Μονάδων Εντατικής Θεραπείας.
 • Στο ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ 17 διασωληνωμένοι με κορωνοϊό εκτός ΜΕΘ. Οι περισσότεροι άνω των δύο ημερών.
 • Στη ΝΙΚΑΙΑ είναι 16 διασωληνωμένοι με κορωνοϊό εκτός ΜΕΘ. Οι περισσότεροι από τρεις έως δέκα ημέρες.

Το ίδιο συμβαίνει με τις ημέρες αναμονής και στα άλλα νοσοκομεία της ΑΤΤΙΚΗΣ.

 • Στο ΤΖΑΝΕΙΟ, είναι 8 διασωληνωμένοι με κορωνοϊό εκτός ΜΕΘ.
 • ΣΙΣΜΑΝΟΓΛΕΙΟ, 3 διασωληνωμένοι με κορωνοϊό εκτός ΜΕΘ
 • ΛΑΙΚΟ 3 διασωληνωμένοι με κορωνοϊό εκτός ΜΕΘ.
 • ΑΓΙΑ ΟΛΓΑ 4 διασωληνωμένοι με κορωνοϊό εκτός ΜΕΘ.
 • ΕΡΥΘΡΟΣ 4 διασωληνωμένοι με κορωνοϊό εκτός ΜΕΘ.
 • ΕΛΠΙΣ. 3 διασωληνωμένοι με κορωνοϊό εκτός ΜΕΘ
 • ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΣ 10 διασωληνωμένοι με κορωνοϊό στη λίστα αναμονής του ΕΚΑΒ βρίσκονται στη καρδιολογική μονάδα.

 

Μαγιορκίνης: Θα δούμε μεγαλύτερη επιβάρυνση το επόμενο διάστημα λόγω του συνωστισμού στη Θεσσαλονίκη και αλλούΜαγιορκίνης: Σημεία σταθεροποίησης με τοπικές εξάρσεις η εικόνα στην επικρατεί - larissanet.gr

Για τους λόγους που πήρανε την απόφαση για το μπλόκο στο λιανεμπόριο στην Θεσσαλονίκη, Αχαΐα και Κοζάνη και το σχέδιο χαλάρωσης για Πάσχα μίλησε, μεταξύ άλλων, στον ΣΚΑΪ και το Νίκο Στραβελάκη ο Γκίκας Μαγιορκίνης, επίκουρος καθηγητής Υγιεινής και Επιδημιολογίας στην Ιατρική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και μέλος της Επιτροπής Λοιμωξιολόγων.

Τόνισε πως οι συγκεκριμένες περιοχές είναι στο μικροσκόπιο εδώ και αρκετό καιρό.

Όπως ανέφερε την Τετάρτη αυτό που εισηγηθήκαν είναι ένα σταδιακό άνοιγμα των δραστηριοτήτων με πρώτο το λιανεμπόριο σε συνδυασμό τη αύξηση των δυνατοτήτων σε testing που προσφέρει το self test. Ωστόσο όπως σημείωσε τους προβληματίσαν τα στοιχεία οποτε η επιτροπή γνωμοδότησε εκτάκτως. «Είναι μια κατάσταση δυναμική η επιδημια και δεν αποκλείεται να κληθουμε να ξαναγνωμοδοτήσουμε εκτάκτως. Δεν είναι η πρώτη φορά που γίνεται αυτό. Έχει ξαναγίνει» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σημείωσε πως κάθε Τετάρτη γίνεται η σύσκεψη για τον Χάρτη. «Τα βασικά σημεία που μας προβληματίζουν για τις συγκεκριμένες περιοχές είναι ένας συνδυασμός επιδημιολογικών προβλημάτων όπως ο διαρκός αυξανόμενος αριθμός των ενεργών κρουσμάτων. Το δεύτερο στοιχείο είναι ότι το RT δεν έχει φανεί να κάμπτεται με την λήψη των μέτρων μέχρι στιγμής σε αντίθεση με πόλεις παρόμοιου μεγέθους σε συνδυασμό με την χαμηλή ελαστικότητα που υπάρχουν στα νοσοκομεία σε αυτές τις πόλεις»

Για τις εικόνες συνωστισμού την νύχτα στην Θεσσαλονίκη που έιναι ήδη επιβαρυμένη υπογράμμισε πως «πλέον το καμπανάκι με αυτές τις εικόνες θα το χτυπάμε 10 φορές αν πέρυσι το χτυπούσαμε σε αντίστοιχες εικόνες μία φορά. Η πιθανότητα να γίνουν μεταδόσεις είναι εξαιρετικά υψηλές και έχουμε να κάνουμε και με μεταλλάξεις που έχουν 20% περισσότερη μεταδοτικότητα. Είναι η χειρότερη στιγμή για να γίνει αυτό και νομίζω θα δούμε περαιτέρω επιβάρυνση τις επόμενες μέρες ως αποτέλεσμα αυτών. Είναι μια μάχη που δίνουμε με τον χρόνο να αυξηθούν οι εμβολιασμοί, να βελτιωθεί ο καιρός, να βελτιωθεί η κατάσταση και αυτή την στιγμή είμαστε στο τελευταίο μίλι και πάμε να σκοντάψουμε».

Αναφορικά με τα Λύκεια είπε πως είναι αρκετά πιθανό να ανοίξουν στις 12 Απριλίου αν όλα πάνε καλά και πως προτεραιότητα είναι κυρίως η εκπαίδευση ενώ σχετικά με τις προοπτικές μετακίνησης το Πάσχα είπε πως θα πρέπει να ζυγίσουμε την ψυχική βαρύτητα του κόσμου και τα μέτρα δημόσιας υγείας. «Αν ήμασταν σε αυτή την κατάσταση πέρυσι δεν νομίζω να πηγαίναμε σε ανοίγματα αλλά αυτή την στιγμή ζυγίζουμε μια μεγάλη κούραση του κόσμου δεν το αποκλείω αλλά δεν μπορώ να πω κιόλας ότι θα γίνει».

 

ΕΡΤ: «Συνένοχη» στην απάτη Φουρθιώτη με διαφήμιση για ανύπαρκτη συνέντευξη Ιερώνυμου (Video)