ΠΟΕΔΗΝ: Καταγγελία για 48 διασωληνωμένους εκτός ΜΕΘ στην Αττική – Το τέλος του ΚΕΘΕΑ θα σημάνει την κυριαρχία της ιδιωτικής πρωτοβουλίας στην απεξάρτηση

Γιατροί, ΜΕΘ

Τη δραματική κατάσταση στην οποία βρίσκεται το δημόσιο σύστημα υγείας, καταγράφει για ακόμη μία φορά η ΠΟΕΔΗΝ με τουλάχιστον 48 διασωληνωμένους ασθενείς εκτός ΜΕΘ, σε νοσοκομεία της Αττικής.

Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος, κατήγγειλε την Τρίτη ότι 48 ασθενείς με κορονοϊό παραμένουν διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ σε νοσοκομεία της Αττικής, «παρά τις προσωρινές και αυτοσχέδιες ΜΕΘ που λειτούργησαν, χωρίς να πληρούν τους κανόνες ασφαλείας».

Σύμφωνα με τον κ. Γιαννάκο, «τη Δευτέρα είχαμε το θάνατο ενός ακόμη διασωληνωμένου ασθενή, ενός 75χρονου ο οποίος νοσηλευόταν στο Ασκληπιείο Βούλας και βρισκόταν πέμπτη ημέρα εκτός ΜΕΘ, σε λίστα αναμονής».

«Δυστυχώς έχουμε και νέους σε ηλικία. Πολλούς τους ξεγράφει το σύστημα αφού ποτέ δεν έρχεται η σειρά τους για εισαγωγή σε ΜΕΘ. Καταλήγουν διασωληνωμένοι στις κλινικές μετά από πολλές ημέρες», προσέθεσε ο ίδιος.

Πόσοι βρίσκονται διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ την Τρίτη (13/04)

ΣΙΣΜΑΝΟΓΛΕΙΟ 4
ΕΡΥΘΡΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ 8
ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ 3
ΛΑΪΚΟ 2
ΕΛΠΙΣ. 2
ΤΖΑΝΕΙΟ4
ΓΕΝΙΚΟ ΚΡΑΤΙΚΟ ΝΙΚΑΙΑΣ 13
ΑΣΚΛΗΠΙΕΙΟ ΒΟΥΛΑΣ 3
ΓΟΝΚ 2
ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΣ 7

Υπό πίεση τα νοσοκομεία της Δυτικής Μακεδονία: Μόλις 12 κλίνες ΜΕΘ διαθέσιμες

Εξάλλου, σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ, σοβαρά προβλήματα αντιμετωπίζουν πλέον και τα νοσοκομεία στη Δυτική Μακεδονία, όπου, όπως ο ίδιος υποστηρίζει, υπάρχει έλλειψη σε διαθέσιμες κλίνες ΜΕΘ.

«Το Νοσοκομείο Κοζάνης νοσηλεύει 78 περιστατικά κορωνοϊού στις κλινικές και 5 διασωληνωμένους ασθενείς στη ΜΕΘ σε 6 κλίνες.

Το Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας νοσηλεύει 54 περιστατικά κορονοϊού στις κλινικές και 6 διασωληνωμένους στη ΜΕΘ που είναι γεμάτη.

Όλη η Δυτική Μακεδονία διαθέτει 12 κλίνες ΜΕΘ. Είναι γεμάτες και σε περίπτωση διασωλήνωσης αναζητείται ΜΕΘ σε άλλη Περιφέρεια. Ο τελευταίος ασθενής που διασωληνώθηκε στα Γρεβενά βρήκε ΜΕΘ στα Τρίκαλα», σημείωσε, τέλος, ο Μιχάλης Γιαννάκος.

 

Το τέλος του ΚΕΘΕΑ θα σημάνει την κυριαρχία της ιδιωτικής πρωτοβουλίας στην απεξάρτηση

ΚΕΘΕΑ. Οι εργαζόμενοι του οργανισμού μιλούν για το τέλος του ανεξάρτητου χαρακτήρα λειτουργίας του

Η ανακοίνωση του Συλλόγου Εργαζόμενων στο ΚΕΘΕΑ μιλά για τον επίλογο του οργανισμού.
Θεωρούμε πως πέρα από τις δυσλειτουργίες του το ΚΕΘΕΑ προτείνει μια τεκμηριωμένη άποψη θεραπείας που δε βλέπει την εξάρτηση ως βιολογική νόσο του εγκεφάλου προσφέροντας υποκατάστατα. Αντίθετα την αντιμετωπίζει ως ψυχοκοινωνικό φαινόμενο και τον εξαρτημένο ως πρόσωπο που χρήζει πολυεπίπεδης και μακροχρόνιας θεραπευτικής φροντίδας. Αυτός είναι ο καλύτερος λόγος το ΚΕΘΕΑ να συνεχίσει την αυτόνομη λειτουργία του.
Οι βραχύχρονες θεραπείες και οι θεραπείες με υποκατάστατα δημιουργούν έναν πληθυσμό που ανακυκλώνεται χωρίς να βρίσκει ουσιαστική λύση και θεραπεία στο πρόβλημά του. Διαιωνίζουν την αντίληψη πως το πρόβλημα της εξάρτησης είναι δυσεπίλυτο, πράγμα που σε καμία περίπτωση δεν ισχύει.
Διαβάστε την ανακοίνωση
Η Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Εργαζομένων στο ΚΕΘΕΑ αποφάσισε τα εξής, ως απάντηση στο προσχέδιο νόμου που κατέθεσε για διαβούλευση η Ομάδα Εργασίας του ΔΣ του ΚΕΘΕΑ για τον Οργανισμό ΚΕΘΕΑ.
Με μεγάλη έκπληξη διαβάσαμε το προσχέδιο που μας αποστείλατε για το χαρακτήρα και τον τρόπο λειτουργίας του ΚΕΘΕΑ. Κατόπιν της διαβούλευσης στη Γενική Συνέλευση των Συλλόγου Εργαζομένων στο ΚΕΘΕΑ, έχουμε να σχολιάσουμε τα εξής:
Το παρόν προσχέδιο:
-Έχει συνταχθεί από μία επιτροπή η οποία φαίνεται ότι δεν καταλαβαίνει ή αγνοεί συνειδητά το χαρακτήρα του οργανισμού και του θεραπευτικού του μοντέλου και της 38χρονης λειτουργίας του.
-Υπερβαίνει κατά πολύ την αρμοδιότητα της επιτροπής η οποία, σύμφωνα με την ΠΝΠ, θα έφερνε πρόταση για κανονισμό λειτουργίας και όχι ένα συνολικό σχέδιο αλλαγής του χαρακτήρα του.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*