Περιστέρι: Ο Βασίλης Σπανούλης είναι ο νέος προπονητής της ομάδας * Άρης: Η απώλεια της Ευρώπης έβαλε ερωτηματικά στην παραμονή του Καστρίτη * O Μπουρούσης αναλαμβάνει πρόεδρος στην Καρδίτσα, κοντά σε συμφωνία με Αγγέλου!

Είναι πλέον επίσημο! Ο Βασίλης Σπανούλης είναι ο νέος προπονητής του Περιστερίου, με τους “Πρίγκιπες” να ανακοινώνουν την συμφωνία με τον θρύλο του ευρωπαϊκού μπάσκετ.

Ο Βασίλης Σπανούλης είναι πλέον και επίσημα ο νέος προπονητής του Περιστερίου, προς επιβεβαίωση των πληροφοριών του SPORT24 που ανέφεραν ότι οι δύο πλευρές είχαν συμφωνήσει. Την είδηση γνωστοποίησε το Περιστέρι με ανακοίνωσή του, εξηγώντας πως ο “γάμος” θα έχει διάρκεια δύο ετών.

Ο Λαρισαίος τεχνικός είναι ο άνθρωπος που θα κληθεί να βάλει ξανά τους “Πρίγκιπες της Δυτικής Όχθης” στον δρόμο των επιτυχιών, στην πρώτη του προπονητική απόπειρα σε πάγκο ανδρικής ομάδας, μετά την εξαιρετική παρουσία του στο Adidas Next Generation Tournament της EuroLeague, όπου είχε κληθεί να καθοδηγήσει επίλεκτους έφηβους.

Ο Βασίλης Σπανούλης βρισκόταν καιρό σε συζητήσεις με το Περιστέρι, σε μία προσπάθεια των δύο πλευρών να βρουν σημείο επαφής, με το πρότζεκτ της ομάδας να ενδιαφέρει τον άλλοτε διεθνή γκαρντ. Το μεγαλύτερο “αγκάθι” στην συμφωνία φαινόταν να είναι η αβεβαιότητα σχετικά με το αν οι “Πρίγκιπες” θα αγωνίζονταν στο Basketball Champions League την νέα σεζόν, με την ανακοίνωση ότι το Περιστέρι θα συμμετάσχει στους Ομίλους της διοργάνωσης ουσιαστικά να κλειδώνει την συμφωνία.

Η σχετική ανακοίνωση:

Η ΚΑΕ Περιστέρι ανακοινώνει την συνεργασία της με τον Βασίλη Σπανούλη για τα επόμενα δυο χρόνια. Ο θρύλος του ευρωπαϊκού μπάσκετ, ξεκινάει την προπονητική του καριέρα από τον πάγκο της ομάδας μας, με όραμα, πίστη και διάθεση, προκειμένου να υλοποιηθούν οι στόχοι του συλλόγου μας“.

Μετά την επίτευξη της συμφωνίας με το Περιστέρι ο Βασίλης Σπανούλης, δήλωσε: “Είμαι πολύ χαρούμενος που ξεκινάω τη σταδιοδρομία μου, στο νέο κεφάλαιο αυτό της ζωής μου, με την ομάδα του Περιστερίου. Είναι μια ιστορική ομάδα με πολύ κόσμο και παράδοση στο μπάσκετ. Μια ομάδα που βγάζει υγεία, έχει όραμα και κίνητρο να πετύχει όμορφα πράγματα στο μέλλον. Κάτι που συμπίπτει με τις δικές μου φιλοδοξίες. Ευχαριστώ τους ανθρώπους του Περιστερίου, τον κ. Κότση, τον κ. Πολέμη και τον κ. Πανταζόπουλο για την εμπιστοσύνη που έδειξαν από την αρχή προς το πρόσωπο μου“.

 

Άρης: Η απώλεια της Ευρώπης έβαλε ερωτηματικά στην παραμονή του ΚαστρίτηΆρης: Η απώλεια της Ευρώπης έβαλε ερωτηματικά στην παραμονή του Καστρίτη

Ο Γιάννης Καστρίτης δεσμεύτηκε να απαντήσει στην πρόταση του Άρη για διετή (1+1) ανανέωση της συνεργασίας μέσα στο Σαββατοκύριακο καθώς η απώλεια της ευρωπαϊκής συμμετοχής είναι προφανές ότι πρόσθεσε ερωτηματικά στην παραμονή του.

Ο Άρης έχασε μέσα από τα χέρια του αυτό που κατέκτησε εντός των τεσσάρων γραμμών καθώς κατέθεσε εκπρόθεσμα τον φάκελο συμμετοχής στο BCL με συνέπεια – βάσει κανονισμών της διοργάνωσης – να μην συμπεριληφθεί στη λίστα των 28 ομάδων που εξασφάλισαν απευθείας παρουσία στους ομίλους της διοργάνωσης. Με επιστολή τους στη FIBA οι «κίτρινοι» υποστήριξαν ότι είχαν λάβει επίσημη ενημέρωση για παράταση της όλης διαδικασίας έως την Τετάρτη (22/6), ωστόσο για να έχει στήριγμα η διαμαρτυρίας τους, προφανώς θα πρέπει να την υποστηρίξουν προσκομίζοντας επίσημο έγγραφο το οποίο θα πιστοποιεί ότι πράγματι πήρε παράταση η όλη διαδικασία.

Στην πρόσφατη συνέντευξη Τύπου ο πρόεδρος της ΕΟΚ, Βαγγέλης Λιόλιος, ξεκαθάρισε ότι η Ομοσπονδία έστειλε τους φακέλους συμμετοχής των ομάδων στο BCL (ΑΕΚ, Περιστέρι, ΠΑΟΚ) τηρώντας το χρονοδιαγράμματα. Γιατί στη διαδικασία δήλωσης συμμετοχής των ομάδων στις διοργανώσεις της FIBA εμπλέκεται αποκλειστικά και μόνο η ΕΟΚ (ως εκπρόσωπος του ελληνικού μπάσκετ). Δεν έχει την παραμικρή σχέση ο ΕΣΑΚΕ και το σύστημα αδειοδότησης. Γι’ αυτόν τον λόγο η ΑΕΚ κατέθεσε τον φάκελο συμμετοχής της παρότι ανήκε στο γκρουπ των ομάδων που δεν αδειοδοτήθηκαν για συμμετοχή στην Basketleague. Πλέον μοναδική περίπτωση αλλαγής των δεδομένων είναι να εκτιμηθεί ότι μια ομάδα δεν τηρεί τις προϋποθέσεις αλλά αυτό το σενάριο μοιάζει ουτοπικό.

Σε κάθε περίπτωση, αυτό που συνέβη είναι αδιανόητο. Καταρχήν δεν υπάρχει λόγος μη αποστολής του φακέλου συμμετοχής της ομάδας στο BCL έως την ημερομηνία (17/6) που είχε ανακοινώσει η διοργανώτρια αρχή. Πρόκειται για μια απλή διαδικασία η οποία θα έπρεπε να είχε διευθετηθεί στον σωστό χρόνο για να είχαν αποφευχθεί όλα όσα ακολούθησαν τις τελευταίες ημέρες με συνέπεια την απώλεια της ευρωπαϊκής συμμετοχής. Δεύτερον, το BCL δεν μπήκε σε διαδικασία επιλογής ομάδων αλλά κατέληξε σ’ αυτές που έστειλαν φάκελο συμμετοχής στη διοργάνωση ακολουθώντας τους εσωτερικούς κανονισμούς.

Φαίνεται όμως ότι η απώλεια της ευρωπαϊκής συμμετοχής βάζει ερωτήματα στην παραμονή του Γιάννη Καστρίτη στην τεχνική ηγεσία. Η συμφωνία για συμβόλαιο διάρκειας 1+1 χρόνων έμοιαζε δεδομένη, αυτή η αίσθηση αναδείχθηκε μέσα από τις συζητήσεις του με τον Αχιλλέα Ρουσιαμάνη, αλλά η απώλεια αυτού που κατακτήθηκε εντός του παρκέ μάλλον ενισχύει το πακέτο των δεδομένων. Ο 40χρονος τεχνικός πρόκειται για να φύγει σήμερα από τη Θεσσαλονίκη και δεσμεύτηκε να απαντήσει μέσα στο Σαββατοκύριακο.

Είναι δεδομένη η ενόχλησή του λόγω της απώλειας της ευρωπαϊκής συμμετοχής. Μια εξέλιξη η οποία (αγωνιστικά) ακυρώνει μια τεράστια προσπάθεια ενός χρόνου όπου διαθέτοντας ένα από τα χαμηλότερα μπάτζετ της κατηγορίας, ο Άρης κατάφερε να ξεπεράσει ομάδες με διπλάσιο και τριπλάσιο αγωνιστικό προϋπολογισμό. Ζητούμενο είναι οι αλλαγές που θα επιφέρει αυτή η εξέλιξη καθώς είναι απαραίτητος ο καλύτερος προγραμματισμός όπως αναγκαία είναι και η ύπαρξη ξεκάθαρων ρόλων.

Το πλάνο εξυγίανσης της ΚΑΕ δεν θα εξαρτηθεί από το αν θα επιστρέψει η ομάδα στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις το 2022 ή το 2023, αλλά από τη συνέπεια στο σχέδιο σταδιακής μείωσης των χρεών η οποία θα οδηγήσει στην ολοκληρωτική αποκατάσταση της αξιοπιστίας της εταιρίας εντός κι εκτός συνόρων. Αυτό που συνέβη με την απώλεια της συμμετοχής στο BCL αν μη τι άλλο είναι ενδεικτικό της ανάγκης καλύτερης οργάνωσης της εταιρίας.

 

O Μπουρούσης αναλαμβάνει πρόεδρος στην Καρδίτσα, κοντά σε συμφωνία με Αγγέλου!O Μπουρούσης αναλαμβάνει πρόεδρος στην Καρδίτσα, κοντά σε συμφωνία με Αγγέλου!

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του Gazzetta, ο πρώην αρχηγός της Εθνικής ομάδας και μέχρι πρότινος αρχηγός των νεοφώτιστων, αναμένεται να ηγηθεί στο νέο διοικητικό σχήμα της θεσσαλικής ομάδας. Σε καλό δρόμο οι συνομιλίες με τον Βαγγέλη Αγγέλου.

Η κεφαλαιώδης συμβολή του στην ιστορική άνοδο της Καρδίτσας στην Basket League, αλλά και η σημειολογική του σύνδεση με την ομάδα μπάσκετ της γενέτειράς του στη σεζόν που ολοκληρώθηκε, συνετέλεσε σε μία πρωτόγνωρη επιτυχία για τα δεδομένα του συλλόγου.

Ο λόγος για τον Γιάννη Μπουρούση, που λόγω της ιδέας που έπεσε στο τραπέζι το περασμένο φθινόπωρο, μετέθεσε για λίγους μήνες τα σχέδιά του για απόσυρση κι επέστρεψε στα γήπεδα της Α2 Κατηγορία, όπου και έκανε την διαφορά καθοδηγώντας την ομάδα του στην κατάκτηση του πρωταθλήματος, το οποίο χάρισε το πρώτο από τα δύο εισιτήρια για τα σαλόνια της Α1.

Κατ’ αυτόν τον τρόπο, η Καρδίτσα πρόσθεσε άλλη μία ξεχωριστή λαμπρή σελίδα στα επιτεύγματα του θεσσαλικού μπάσκετ, που φέτος χάρη και στην εντυπωσιακή πορεία της Λάρισας στην Basket League (4η θέση), είχε την τιμητική του.

Πλέον, κι ενώ η διοίκηση του συλλόγου ολοκληρώνει μέσα στο προσεχές διάστημα τις διαδικασίες για την μετατροπή του σε ΚΑΕ, ασφαλείς πληροφορίες του Gazzetta αναφέρουν ότι 38χρονος βετεράνος διεθνής σέντερ έχει συμφωνήσει με τους παράγοντες της ομάδας, να ηγηθεί διοικητικά της προσπάθειας στην Α1 Κατηγορία, αναλαμβάνοντας την θέση του προέδρου.

Η υπό σύσταση Καρδιτσιώτικη ΚΑΕ θα έχει πολυμετοχικό χαρακτήρα και θα στηριχθεί στα πρόσωπα με τα οποία πορεύτηκε όλα αυτά τα χρόνια, προσβλέποντας φυσικά στην βοήθεια της τοπικής κοινωνίας, την οικονομική στήριξη των επιχειρηματιών της ευρύτερης περιοχής και φυσικά στην δυναμική υποστήριξη του φίλαθλου κοινού της πόλης.

Πρώτη κίνηση του νέου διοικητικού σχήματος, αναμένεται να είναι η πρόσληψη του προπονητή με τις συνομιλίες με τον Βαγγέλη Αγγέλου (προβάλλει ως το βασικό φαβορί) να βρίσκονται σε πολύ καλό δρόμο.