Περαστικά στη Νέα Δημοκρατία

Αρκετή αμηχανία και άγχος, φαίνεται πως έχει η κυβέρνηση Μητσοτάκη από την στιγμή που άκουσε, ότι το δικαστήριο καταδίκασε ως εγκληματική οργάνωση, την Χρυσή Αυγή και την ηγεσία της.

Από την ώρα που ανακοινώθηκε η απόφαση των δικαστών, όλη η Νέα Δημοκρατία, ο πρωθυπουργός, οι υπουργοί, οι κυβερνητικοί βουλευτές, και από κοντά όλα σχεδόν τα ΜΜΕ, προσπαθούν να πείσουν την ελληνική κοινωνία, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ επιχείρησε να πέσουν οι κατηγορούμενοι στα μαλακά, εξαιτίας του νέου ποινικού κώδικα που έφερε όταν ήταν κυβέρνηση.

Συγκεκριμένα λέει η Νέα Δημοκρατία, ότι με τον νέο ποινικό κώδικα του ΣΥΡΙΖΑ, οι κατηγορούμενοι δεν θα στερηθούν τα πολιτικά τους δικαιώματα. Η πραγματικότητα όμως είναι διαφορετική. Οι κατηγορούμενοι, είτε με τον προηγούμενο ποινικό κώδικα, είτε με τον νέο, δεν στερούνται τα πολιτικά τους δικαιώματα. Για να συμβεί αυτό, δηλαδή για να χάσουν τα πολιτικά τους δικαιώματα, πρέπει να υπάρξει αμετάκλητη δικαστική απόφαση. Τέτοια απόφαση στη συγκεκριμένη υπόθεση δεν έχει υπάρξει.

Το αστείο στη συζήτηση είναι, ότι η Νέα Δημοκρατία ένα χρόνο που είναι κυβέρνηση, δεν έχει κάνει καμία διόρθωση στα λάθη του ποινικού κώδικα που υποδεικνύει. Αυτό και μόνο δείχνει ξεκάθαρα την υποκρισία και την σκοπιμότητα της κυβέρνησης.

Άλλη μια κατηγορία της κυβέρνησης Μητσοτάκη προς τον ΣΥΡΙΖΑ, είναι ότι προσπάθησε ο ΣΥΡΙΖΑ όσο ήταν κυβέρνηση να καθυστερήσει την δίκη. Η ίδια όμως η δικηγόρος της οικογένειας Φύσσα δήλωσε πως δεν υπήρχε καμία καθυστέρηση, και οι μόνοι που προσπαθούσαν να καθυστερήσουν την διαδικασία με διάφορα κόλπα, ήταν οι ίδιοι οι κατηγορούμενοι.

Στο σημείο αυτό ας θυμηθούμε ότι η δίκη ξεκίνησε το 2015, και η κυβέρνηση Σαμαρά δεν είχε φροντίσει να εξασφαλίσει ούτε αίθουσα. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ φρόντισε βρήκε αίθουσα, στη συνέχεια πήρε και άλλα θεσμικά μέτρα, που αν σε περίπτωση δεν τα είχε πάρει, θα περιμέναμε ακόμα άλλα 4 με 5 χρόνια για να τελειώσει αυτή η δίκη.

Αυτό που εύκολα μπορούμε να καταλάβουμε, είναι η αγωνία που έχει ο πρωθυπουργός και τα στελέχη της κυβέρνησης, και βγαίνουν τις τελευταίες μέρες στα κανάλια προσπαθώντας με πολύ ιδρώτα και κόπο, να πείσουν την ελληνική κοινωνία, ότι καμία συμπάθεια και ιδεολογική ταύτιση δεν έχει η Νέα Δημοκρατία με την νεοναζιστική φασιστική Χρυσή Αυγή.

Η αλήθεια όμως είναι άλλη. Υπάρχουν ένα σωρό περιπτώσεις που δείχνουν πόσο κοντά ήταν αυτά τα δύο κόμματα.

Η Νέα Δημοκρατία στο παρελθόν μέσω Μπαλτάκου είχε επικοινωνία με την Χρυσή Αυγή. Η κυβέρνηση Σαμαρά, μέχρι να συμβεί η δολοφονία ενός Έλληνα καλλιτέχνη του Παύλου Φύσσα, δεν είχε κάνει καμία σοβαρή προσπάθεια ώστε να περάσουν στη δικαιοσύνη δεκάδες εγκληματικές υποθέσεις της φασιστικής οργάνωσης. Δημοσιογράφοι που αργότερα έγιναν βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, μιλούσαν για μια ‘σοβαρή’ Χρυσή Αυγή που έχει ανάγκη ο τόπος. Ο Μητσοτάκης είχε δηλώσει ότι η Χρυσή Αυγή είναι σαν να μην υπάρχει, και η βία προέρχεται αποκλειστικά από την αριστερά. Στο προσφυγικό και στη συμφωνία των Πρεσπών, η Νέα Δημοκρατία πήγε χέρι χέρι με την νεοναζιστική οργάνωση. Ταυτίστηκε με την ακροδεξιά βία και την ξενοφοβία.

Μην προσπαθεί λοιπόν η κυβέρνηση Μητσοτάκη σήμερα να κουνήσει το δάχτυλο στην Αριστερά. Ειδικά στην Αριστερά που έχει υποφέρει από τον φασισμό, έχει θρηνήσει ανθρώπους της, και βρίσκεται πάντα στη πρώτη γραμμή για την υπεράσπιση της δημοκρατίας, των δικαιωμάτων, και της νομιμότητας.

Η Νέα Δημοκρατία ας σωπάσει επιτέλους, διότι είναι το κόμμα που επέλεξε να είναι στην ίδια μεριά με τους χρυσαυγίτες, και αν στεναχωριέται για την απόφαση του δικαστηρίου, της ευχόμαστε περαστικά.

Εξαφανίστηκαν οι υπερπατριώτες (του Ισίδωρου Λω)

(του Ισίδωρου Λω)

* Ισίδωρος Λως Μέλος Ν.Ε ΣΥΡΙΖΑ – ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ Χίου