ΠΓ ΣΥΡΙΖΑ: Και τώρα plan B για τον πρόεδρο της Δημοκρατίας

Συνεδριάζει σήμερα η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ στο επίκεντρο του οποίου αναμένεται να βρεθούν όλες οι τελευταίες εξελίξεις για την εκλογή του προέδρου της Δημοκρατίας Παράλληλα θα συζητηθούν τα εθνικά θέματα και ο εκλογικός νόμος. Σύμφωνα με το ethnos.gr ο Αλέξης Τσίρπας ήδη επεξεργάζεται την εναλλακτική πρόταση για την περίπτωση που ο Προκόπης Παυλόπουλος δηλώσει ότι δεν επιθυμεί να είναι υποψήφιος.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης αμέσως μετά την συνάντησή του την Παρασκευή με τον πρωθυπουργό με αφορμή την ενημέρωση για το ταξίδι στις ΗΠΑ κατέστησε σαφές ότι το κόμμα του επιμένει στην υποψηφιότητα Παυλόπουλου ως την καταλληλότερη για το ύπατο πολιτειακό αξίωμα καλώντας τον κ. Μητσοτάκη να σταματήσει την προεδρολογία και τα “καλλιστεία” περί την Προεδρική εκλογή.

Ωστόσο διαπιστώνοντας πως η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ επανέρχεται στο θέμα της Προεδρικής εκλογής προσπαθώντας να σκιαγραφήσει το προφίλ του επιθυμητού για το κόμμα της νέου Προέδρου, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν αποκλείεται να ετοιμάσει ένα εναλλακτικό σχέδιο για πρόταση προεδρικής υποψηφιότητας στο ενδεχόμενο που ο κ Παυλόπουλος δεν θα θελήσει να είναι υποψήφιος.

Κι αυτό διότι η Φ. Γεννημματά δήλωσε ότι εφόσον η πρωθυπουργική επιλογή δεν ανταποκρίνεται στα κριτήρια που θέτει η ίδια (στέλεχος της παράταξης και του ευρύτερου προοδευτικού χώρου που ήταν παρών στην περίοδο της κρίσης ) τότε το ΚΙΝΑΛ θα κατεβάσει δική του υποψηφιότητα που θα πληροί τα κριτήρια που έχει ήδη περιγράψει.

Ο Αλέξης Τσίπρας εκτιμώντας σε μεγάλο βαθμό ότι ενδεχομένως να επιχειρηθεί μία συμφωνία -πακέτο μεταξύ ΝΔ και ΚΙΝΑΛ για εκλογικό νόμο και Προεδρική εκλογή επιθυμεί να είναι προετοιμασμένος ώστε να κάνει ρελάνς θέτοντας τα δικά του κριτήρια για το πρόσωπο του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*