Παρεξηγημένες τροφές που ωφελούν τον οργανισμό μας!

Αν νομίζατε ότι γνωρίζατε ποια φαγητά κάνουν καλό στην υγεία, μην είστε τόσο σίγουροι, γιατί κάποια που τα θεωρούμε “απαγορευμένα”, τελικά ευεργετούν την υγεία.

Φυσικά αντιλαμβάνεστε ότι η κατανάλωσή τους πρέπει να γίνεται με μέτρο και σε μικρές ποσότητες, αλλά καλύτερα έτσι παρά καθόλου.

1. Μαύρη Σοκολάτα: Η κατανάλωση με μέτρο ενισχύει τα επίπεδα των ενδομορφινών και βελτιώνει τη διάθεση και την ικανότητα του εγκεφάλου να κάνει νοερά μαθηματικές πράξεις.

2. Μαρμελάδα: Αν και περιέχει πολλή ζάχαρη, μπορεί χάρη στην πηκτίνη της να εμποδίσει την πρόοδο του καρκίνου, γιατί ενώνετε με την πρωτεΐνη Gal3 που προκαλεί την αύξηση του όγκου.

3. Κόκκινο κρασί: Ένα ποτηράκι την ημέρα προστατεύει από καρδιακές νόσους και ενισχύει την εγκεφαλική λειτουργία και το ανοσοποιητικό σύστημα.

4. Πατάτες: Αποτελούν πολύ καλή τροφή γιατί βοηθούν στη μείωση της χοληστερίνης και προστατεύουν από τα καρδιακά νοσήματα.

Τροφές που μας κάνουν καλό, αλλά αυξάνουν το βάρος μας!

5. Καφές: Ένας καφές μετά από γυμναστική βοηθάει να κάψουμε λίπος και μειώνει τους πόνους. Επίσης, βοηθάει στη διευκόλυνση της ροής του αίματος και του οξυγόνου στους μυς.

6. Παγωτό: Μία μικρή μπάλα δεν κάνει κακό. Αντιθέτως, βελτιώνει τη διάθεση. Με την πρώτη κιόλας κουταλιά διεγείρονται οι περιοχές του εγκεφάλου που συνδέονται με τις απολαύσεις του σεξ και του φαγητού.

7. Μπέικον: Τα μισά από τα λιπαρά του είναι μονοακόρεστα και βοηθούν στη μείωση της χοληστερίνης.