Παραλίες είπατε; Φωτιά τα εισιτήρια εισόδου και καταγγελίες για αισχροκέρδεια! – Επίδομα 800 ευρώ: Ξεκινούν νέες πληρωμές. Ποιοι πληρώνονται σήμερα

παραλίες

Αποκαλύψεις από τον δήμαρχο Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης- για την αύξηση του εισιτηρίου και την μείωση του χρόνου παραμονής των λουόμενων στις δημόσιες παραλίες.

Βόμβες από τον δήμαρχο Βάρης, Βούλας Βουλιαγμένης ο οποίος αποκάλυψε ότι η κυβέρνηση και συγκεκριμένα η διοίκηση του φορέα που διοικεί, διαχειρίζεται και αξιοποιεί τις δημόσιες οργανωμένες παραλίες και πλαζ έχει έτοιμο σχέδιο για την αύξηση των εισιτηρίων στις δημόσιες πλαζ, μειώνοντας παράλληλα τον χρόνο παραμονής.

Οι καταγγελίες για τις παραλίες

«Αυτό είναι αισχροκέρδεια» είπε ο κ. Γρηγόρης Κωσναντέλλος, μιλώντας στο Blue Sky και στην εκπομπή «Παρεμβάσεις», λίγες ώρες πριν ανοίξουν οι οργανωμένες πλάζ λόγω καύσωνα, ενώ παρουσίασε το σχέδιο που γνωρίζει ότι επεξεργάζεται ο αρμόδιος φορέας και το αρμόδιο υπουργείο.

«Το σχέδιο είναι να μπει χρονοχρέωση στην τιμή του εισιτηρίου. Μειωμένος χρόνος παραμονής με το ίδιο ή μεγαλύτερο αντίτιμο. Και αντί είτε να το μειώσουν είτε να πουν για αυτές τις ημέρες θα μπαίνει ο κόσμος δωρεάν, σκέφτονται να το αυξήσουν».

Μάλιστα συμπλήρωσε: «Κάνουν λάθος να αυξήσουν τις τιμές των εισιτηρίων στις δημόσιες οργανωμένες πλαζ. Αυτό είναι αισχροκέρδεια και εμείς θα φωνάζουμε όσο μπορούμε. Δεν πρέπει να γίνει. Στέλνουν λάθος μήνυμα. Και να ξέρετε υπάρχουν ιδιώτες που δεν αύξησαν τις τιμές των εισιτηρίων στις πλαζ που διαχειρίζονται και κάποιοι μάλιστα θα βάλουν τον κόσμο και δωρεάν, την ώρα που το δημόσιο θα αυξήσει την τιμή του εισιτηριου».

Κατά τον Γρηγόρη Κωνσταντέλλο, η τιμή σε δημόσια πλαζ της περιοχής του είναι στα 6 ευρώ, κάποιος μπορούσε να κάτσει ακόμη και 16 ώρες και αν μπει χρονικό όριο στην παραμονή για 5 ώρες και αυξηθεί το εισιτήριο ή ακόμη και αν μείνει το ίδιο τότε είναι «δημόσια αισχροκέρδεια».

«Σε έναν δημόσιο χώρο θα έχουν εισπράξει αντί για 1 φορά 3 φορές για την ίδια υπηρεσία. Αντι να προσκαλέσουμε τον κοσμο να μπει στις δημόσιες παραλίες του λέμε θα έρθεις να πληρώσεις διπλάσιο εισιτήριο και να φύγεις νωρίτερα» κατέληξε και ξεκαθάρισε ο δήμαρχος της Βάρης, Βούλας και Βουλιαγμένης. «Δεν θα πρέπει να υπάρξει αύξηση της τιμής του εισιτηρίου. Είναι λάθος».

Οι κανόνες για τις οργανωμένες παραλίες

Σε ελεγχόμενες ως προς την είσοδο οργανωμένες παραλίες είναι υποχρεωτική η καταγραφή του αριθμού των παρευρισκομένων.

Σε ελεγχόμενες ως προς την είσοδο οργανωμένες παραλίες, ο μέγιστος αριθμός λουομένων είναι τα 40 άτομα ανά 1.000τ.μ.

Η ελάχιστη απόσταση μεταξύ των αξόνων των ομπρελών ορίζεται στα 4 μέτρα, ενώ ορίζεται και ελάχιστη απόσταση 1 μέτρου μεταξύ της περιμέτρου του σκιάστρου δύο ομπρελών.

Ανά ομπρέλα μπορούν να υπάρχουν μέχρι 2 ξαπλώστρες, με εξαίρεση τις οικογένειες με ανήλικα τέκνα.

Η ελάχιστη απόσταση ανάμεσα σε δύο ξαπλώστρες που βρίσκονται σε διαφορετικές ομπρέλες ορίζεται στο 1,5 μέτρο.

Τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος (κυλικεία, αναψυκτήρια, καφέ μπαρ) λειτουργούν αποκλειστικά με διάθεση προϊόντων σε πακέτο (take away).

Τα προϊόντα τους πωλούνται μόνο συσκευασμένα και απαγορεύεται η παρασκευή τους στο χώρο.

Απαγορεύεται η διάθεση και πώληση αλκοολούχων ποτών.

Απαγορεύεται το delivery στα σημεία αυτά.

Δεν επιτρέπεται η ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων στο χώρο του καταστήματος.

Η ελάχιστη απόσταση μεταξύ των πελατών που περιμένουν να εξυπηρετηθούν ορίζεται στο 1,5 μέτρο.

Υπάρχει ισχυρή σύσταση για χρήση μάσκας από τους εργαζόμενους.

Το προσωπικό των οργανωμένων παραλιών υποχρεούται να απολυμαίνει τις ξαπλώστρες – καρέκλες μετά από κάθε πελάτη. Επίσης, υποχρεούται να απολυμαίνει τακτικά τις εγκαταστάσεις υγιεινής, αναρτώντας σχετικό πρόγραμμα το οποίο και θα επιδεικνύεται σε περίπτωση ελέγχου.

Στην ξαπλώστρα τοποθετείται υποχρεωτικά πετσέτα με ευθύνη του λουόμενου.

Απαγορεύεται η ομαδική άθληση με σωματική επαφή.

 

Επίδομα 800 ευρώ: Ξεκινούν νέες πληρωμές- Ποιοι πληρώνονται σήμερα – Τι θα γίνει με τους επιστήμονες

  

Ξεκινάει σήμερα Παρασκευή 15/5 κύμα πληρωμών για αποζημιώσεις ειδικού σκοπού, σε κατηγορίες εργαζομένων που δεν είχαν λάβει το επίδομα 800 ευρώ για διάφορους λόγου.

Πρόκειται για τους εργαζομένους των ειδικών περιπτώσεων που ολοκληρώθηκε η υποβολή των αιτήσεων και ανάμεσά τους είναι όσοι βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας, οι δανειζόμενοι εργαζόμενοι, οι απασχολούμενοι σε επιχείρηση που μεταβιβάστηκε, κ.ά.

Εντός της ερχόμενης εβδομάδας θα καταβληθούν σε όσους επιστήμονες υπέβαλαν αίτηση έως τις 15 Μαΐου, τα 600 ευρώ της ειδικής οικονομικής ενίσχυσης που αντικατέστησε το πρόγραμμα τηλεκατάρτισης με τα voucher, που καταργήθηκε.

Την ερχόμενη Τρίτη θα καταβληθούν και στους εργαζομένους των ειδικών κατηγοριών που κάνουν αιτήσεις μέχρι τις 17 Μαΐου στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του ειδικού μηχανισμού στήριξης των εργαζομένων supportemployees.services.gov.gr, τα 800 ευρώ. Στο τέλος Μαΐου θα καταβληθούν τα 800 ευρώ στους εργαζομένους που δήλωσαν λάθος iban ή έκαναν κάποιο λάθος στην υπεύθυνη δήλωση που υπέβαλαν και είχε ως αποτέλεσμα να μην τους καταβληθεί η αποζημίωση ειδικού σκοπού.

Οι πληρωμές για τους εργαζομένους που οι συμβάσεις τους βρίσκονται σε αναστολή και τον Μάιο, καθώς οι επιχειρήσεις τους παραμένουν κλειστές με κρατική εντολή, ή επαναλειτουργούν σταδιακά μέσα στον τρέχοντα μήνα, θα γίνουν τον Ιούνιο.

Συγκεκριμένα, βάσει του σχεδιασμού η καταβολή της αποζημίωσης ειδικού σκοπού ύψους 534 ευρώ για επιπλέον 30 ημέρες αναστολής, για τις «κλειστές» επιχειρήσεις θα πραγματοποιηθεί το διάστημα 5 με 10 Ιουνίου. Να σημειωθεί ότι για αυτούς τους εργαζομένους δεν απαιτείται υπεύθυνη δήλωση από τους ίδιους, παρά μόνον στην περίπτωση που επιθυμούν να υποβάλουν μόνο τροποποιητικές υπεύθυνες δηλώσεις από 19 Μαΐου έως 1 Ιουνίου.

Για τους εργαζομένους που βρίσκονται τον Μάιο σε αναστολή της σύμβασης εργασίας τους και απασχολούνται σε επιχειρήσεις που επανελειτουργούν ή πλήττονται σημαντικά βάσει ΚΑΔ, η καταβολή της αποζημίωσης ειδικού σκοπού θα πραγματοποιηθεί το διάστημα 10 με 12 Ιουνίου 2020.

Στην περίπτωση αυτή, οι εργαζόμενοι θα λάβουν αναλογική ειδική αποζημίωση με βάση τις μέρες που παραμένουν σε αναστολή σύμβασης.