Παρέμβαση 22 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για την ασφαλή έναρξη, τουριστικής περιόδου στην Ανατολική Αττική – Καταργείται το 8ωρο εργασίας;

5 ψαγμένες παραλίες στην Αττική για να κάνετε τα μπάνια σας του Αγίου  Πνεύματος (photos)

Ερώτηση προς τους Υπουργούς Τουρισμού και Υγείας κατέθεσαν 22 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ με πρωτοβουλία του Νάσου Αθανασίου και θέμα της την ασφαλή έναρξη της τουριστικής περιόδου στην Ανατολική Αττική.

Οι βουλευτές της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης επισημαίνουν:

–      Η επιχείρηση «Ελευθερία» σε νησιωτικές περιοχές με λίγους κατοίκους, σύμφωνα με τις εξαγγελίες, στόχο έχει την προσέλκυση ξένων επισκεπτών με όρους ασφάλειας, τόσο για τους εργαζομένους στον τουρισμό και τον επισιτισμό, όσο και για τους μόνιμους κατοίκους.

–       Η Ανατολική Αττική, σύμφωνα με στοιχεία του ΣΕΤΕ, μετά το κέντρο της Αθήνας είναι η δεύτερη περιοχή της περιφέρειας Αττικής με τα περισσότερα δωμάτια, αφού διαθέτει 12.380 κλίνες σε ξενοδοχεία και 461 κλίνες ενοικιαζόμενων δωματίων, εκατοντάδες εστιατόρια, καφετέριες και δεκάδες άλλες εγκαταστάσεις αναψυχής.

–     Οι διανυκτερεύσεις Ελλήνων και ξένων τουριστών ακόμη και σε χρονιές οικονομικής κρίσης-όπως ήταν το 2010 και το 2011-ξεπερνούσαν τις 700 χιλιάδες.

Ερωτώνται οι κύριοι κ.κ. Υπουργοί:

  1. Ποια ειδικότερα μέτρα σκοπεύετε να λάβετε για το ασφαλές άνοιγμα του τουρισμού στην Ανατολική Αττική και πότε;
  1. Σχεδιάζετε να δώσετε προτεραιότητα εμβολιασμού στους εργαζομένους του τουρισμού και του επισιτισμού σε κάθε τουριστικό προορισμό, όπως η Ανατολική Αττική;
  1. Πότε θα ανακοινώσετε τα πλήρη πρωτόκολλα λειτουργίας των τουριστικών προορισμών και δραστηριοτήτων;

 

Καταργείται το 8ωρο εργασίας; Η απάντηση του υπουργού Εργασίας

Τι θα ισχύσει με την ψηφιακή κάρτα

Για την συζήτηση που έχει ξεσπάσει για την κατάργηση του 8ωρου εργασίας μίλησε ο υπουργός Εργασίας, Κωστής Χατζηδάκης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ και την εκπομπή ΣΗΜΕΡΑ, ενώ προανήγγειλε και τη θέσπιση ψηφιακής κάρτας εργασίας.

«Γίνεται μια συζήτηση για ένα άρθρο του νομοσχεδίου αγνοώντας την ίδια στιγμή όλο το νομοσχέδιο. Το νομοσχέδιο έρχεται να απαντήσει σε πραγματικές ανάγκες και να τροποποιήσει την εργασιακή νομοθεσία, η οποία σε μεγάλη κλίμακα ισχύει από το 1982. Από τότε έχουν περάσει 40 περίπου χρόνια, έχει μπει στη ζωή μας η τηλεργασία, το ίντερνετ κλπ. Πρέπει να απαντήσουμε σε θέματα που θέτουν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι. Για παράδειγμα, πρέπει να αντιμετωπίσουμε τη μαύρη και την υποδηλωμένη εργασία, πρέπει να βρούμε μια μέθοδο όταν ο άλλος πάει στη δουλειά του και φεύγει από αυτή αν δουλεύει 10 ώρες με υπερωρίες να δηλώνονται και οι υπερωρίες», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Χατζηδάκης.

Για τα σενάρια περί κατάργησης του 8ωρου, σημειώνει ότι γίνεται με αφορμή τη διευθέτηση του χρόνου εργασίας. «Πρόκειται για μια ρύθμιση που ισχύει στην Ελλάδα εδώ και 30 χρόνια. Υπάρχει ευρωπαϊκή οδηγία και γίνεται εκτεταμένα χρήση στις άλλες χώρες. Αυτή η ρύθμιση μπορεί να εξυπηρετεί και τις δύο πλευρές. Προβλέπεται μια διευθέτηση του χρόνου εργασίας και ορισμένες περιόδους του χρόνου, που οι επιχειρήσεις μπορεί να έχουν αυξημένες ανάγκες, να μπορεί να πηγαίνει κανείς μέχρι τις 10 ώρες εργασίας», εξήγησε ο υπουργός Εργασίας υπογραμμίζοντας ότι απαγορεύεται να γίνει κάτι τέτοιο αν θέλει ο εργοδότης και δε συμφωνεί ο εργαζόμενος.

Τι θα γίνει με το 8ωρο

«Εμείς δίνουμε τη δυνατότητα στον ίδιο εργαζόμενο, αν το θέλει, κατόπιν αιτήματός του, να ισχύσει αυτή η ρύθμιση για τον ίδιο. Δίνουμε μεγαλύτερη ευελιξία στον εργαζόμενο χωρίς να μειώνουμε το εισόδημά του. Για παράδειγμα ένας φοιτητής που δουλεύει και μπορεί να δίνει εξετάσεις, μπορεί να κανονίσει αντί να πάρει άδεια άνευ αποδοχών, να πάρει άδεια μετ’ αποδοχών, να δώσει τα εξετάσεις του και σε αντιστάθμισα να δουλέψει μερικές ώρες παραπάνω τις άλλες μέρες», πρόσθεσε.

Τι θα ισχύσει με την ψηφιακή κάρτα

Σε ό,τι αφορά στην ψηφιακή κάρτα εργασίας, η οποία θα ξεκινήσει από τις μεγάλες επιχειρήσεις (βιομηχανίες και τράπεζες) και σταδιακά θα επεκταθεί σε όλες, όπως είπε ο κ. Χατζηδάκης, θεσπίζεται με σκοπό να ελέγχει τον χρόνο προσέλευσης και τον χρόνο αποχώρησης καταγράφοντας αυτόματα και τις υπερωρίες για να μη γίνεται ο εργαζόμενος θύμα του εργοδότη.

Επιπλέον αναφέρθηκε στη ρύθμιση για τις γονικές άδειες, τονίζοντας ότι για πρώτη φορά θεσπίζεται άδεια πατρότητας για διάστημα 14 ημέρων.

Τέλος, σύμφωνα με τον κ. Χατζηδάκη, προβλέπεται στο νομοσχέδιο ρύθμιση για την τηλεργασία, η οποία μπορεί να εφαρμοστεί με συμφωνία των εργοδοτών και των εργαζομένων με την ίδια αμοιβή, με υποχρέωση του εργοδότη να εξασφαλίζει τον εξοπλισμό, με σεβασμό των κανόνων του GDPR και με το λεγόμενο δικαίωμα αποσύνδεσης. «Δηλαδή ρητώς θα ορίζεται ότι από ένα σημείο και πέρα, που ισχύει με βάση τη συμφωνία των συνδικάτων και των εργοδοτών, ο εργαζόμενος θα αγνοεί e-mails κλπ», κατέληξε.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*