Παρέμβαση Εισαγγελίας για την υπόθεση Μπογδάνου. Έρευνα για δημοσιοποίηση λίστας των νηπίων – Μίνι Lockdown σε Καβάλα, Ημαθία, Πιερία και Πέλλα. Παρατείνονται τα μέτρα σε Ευρυτανία, Αργολίδα

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΠΟΓΔΑΝΟΣ | eirinika.gr

Την άμεση παρέμβαση της Δικαιοσύνης προκάλεσε η ρατσιστικού περιεχομένου δημοσιοποίηση σε ιστοσελίδα λίστας με ονόματα παιδιών νηπιαγωγείου της Αθήνας, την οποία αναδημοσίευσε ο βουλευτής της ΝΔ Κωνσταντίνος Μπογδάνος στοχοποιώντας ανήλικα λόγω της καταγωγής των γονιών τους.

Η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών διέταξε για το λόγο αυτό τη διενέργεια άμεσης προκαταρκτικής εξέτασης, η οποία στρέφεται προς πάσα κατεύθυνση.

Την έρευνα ανέλαβε να διενεργήσει ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Αντώνης Ελευθεριάνος και στο πλαίσιο αυτής θα ζητηθεί συνδρομή της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος προκειμένου να διαπιστωθεί ποιος προέβη στη διαρροή της λίστας με τα ονόματα των παιδιών του νηπιαγωγείου.
Στη συνέχεια τα στοιχεία αυτά θα αποσταλούν στον εισαγγελέα, ο οποίος θα διερευνήσει αν εμπλέκονται κι άλλα πρόσωπα που συνδέονται με τη διαχείριση του επίμαχου αρχείου με τα προσωπικά δεδομένα των παιδιών.

Η επίσημη δήλωση Μαξίμου και η νέα αντίδραση ΣΥΡΙΖΑ

Μετά από τη σιωπή σχεδόν τριών ημερών, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος στη σημερινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών απάντησε επί του θέματος Μπογδάνου προσφέροντας κάλυψη κατά την πρώτη επίσημη τοποθέτηση για ένα ζήτημα που απασχολεί την επικαιρότητα και έχει προκαλέσει οργισμένες αντιδράσεις από πολίτες και κόμματα.

Ο Γιάννης Οικονόμου περιορίστηκε στο να πει ότι… την επόμενη φορά η κυβέρνηση θα είναι πιο αυστηρή με στελέχη της και βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας.

«Αδιαπραγμάτευτη πολιτική της κυβέρνησης είναι τα ανθρωπινά δικαίωμα όσων βρίσκονται ελληνική επικράτεια. Αυτή η αρχή είναι αδιαπραγμάτευτη. Όλα τα στελέχη πρέπει να ακολουθούν αυτήν την αρχή. Η πράξη του κ. Μπογδάνου ήταν λάθος και δεν συνάδει με τις αρχές μας και την ιστορία μας. Ανάλογα λάθη στο μέλλον δεν θα μπορούν να γίνονται ανεκτά» ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος με την απάντησή του να θυμίζει σε πολλούς την αντίστοιχη κάλυψη που είχε προσφέρει η Ν.Δ. και στον Γιάννη Καλλιάνο για τις αδιανόητες δηλώσεις του με θέμα την καταγγελία 17χρονης για βιασμό της από τον ποδοσφαιριστή του Ολυμπιακού, Ρούμπεν Σεμέδο.

Μετά την κίνηση του Κ. Μπογδάνου να αναπαράγει ακροδεξιό δημοσίευμα ιστοσελίδας που στοχοποιούσε παιδιά νηπιαγωγείου ξέσπασε μεγάλη οργή στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ενώ όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης, πλην Ελληνικής Λύσης, εκτόξευσαν πυρά προς την κυβέρνηση, ζητώντας τη διαγραφή του βουλευτή. Ο ίδιος ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος επιχείρησε να διασκεδάσει τις εντυπώσεις με ανάρτηση στο Twitter.

Σήμερα, ο ΣΥΡΙΖΑ, επανήλθε στο θέμα διατυπώνοντας ερωτήματα για το γεγονός ότι δεν έχει παρέμβει ακόμη η Δικαιοσύνη.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία τονίζει πως «ο κ. Μητσοτάκης δυο μέρες τώρα καλύπτει και δεν τολμά να διαγράψει τον φασίστα Μπογδάνο που στοχοποίησε νήπια. Επιβεβαιώνει ότι είναι ένας αδύναμος Πρωθυπουργός, που φοβάται ακόμα και έναν Μπογδάνο».

«Όσο για τη Δικαιοσύνη, συνεχίζει να κωφεύει για τη σωρεία αδικημάτων από τη δημοσιοποίηση στοιχείων ανηλίκων και τη στοχοποίηση τους με τον ρατσιστικό οχετό του βουλευτή της ΝΔ. Σε μια ευνομούμενη Πολιτεία η παρέμβαση της θα θεωρούνταν αυτονόητη» καταλήγει η Κουμουνδούρου.

 

Μίνι – Lockdown σε Καβάλα, Ημαθία, Πιερία και Πέλλα -Παρατείνονται τα μέτρα σε Ευρυτανία και ΑργολίδαΙΔΑΝΙΚΟ ΜΕΡΟΣ ΓΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΗΣΗ - Κριτικές για Καμάρες, Καβάλα, Ελλάδα -  Tripadvisor

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας ανακοίνωσε πως Καβάλα, Πιερία, Ημαθία και Πέλλα μπαίνουν σε κατάσταση lockdown, ενώ τα μέτρα σε Ευρυτανία και Αργολίδα, παρατείνονται.

Η ανακοίνωση αναφέρει: Στο επίπεδο 4 (κόκκινο) του Επιδημιολογικού Χάρτη της χώρας εντάσσονται οι Περιφερειακές Ενότητες Καβάλας, Ημαθίας, Πιερίας και Πέλλας, ενώ παρατείνεται η ισχύς των ειδικών, τοπικού χαρακτήρα, μέτρων στις Περιφερειακές Ενότητες Ευρυτανίας και Αργολίδας, μετά την εκ νέου αξιολόγηση των επιδημιολογικών δεδομένων από την επιτροπή των Λοιμωξιολόγων και την Εθνική Επιτροπή Προστασίας της Δημόσιας Υγείας έναντι του κορωνοΐου Covid-19 στο πλαίσιο της επιδημιολογικής επιτήρησης της χώρας ανά Περιφερειακή Ενότητα και Δήμο σε εβδομαδιαία βάση.

Παράλληλα, στο επίπεδο 3 (πορτοκαλί) εντάσσονται οι Περιφερειακές Ενότητες Αχαΐας, Ηλείας, Μεσσηνίας, Ηρακλείου, καθώς και ο Δήμος Ικαρίας.

Υπενθυμίζεται ότι τα μέτρα που ισχύουν είναι τα κάτωθι:

Απαγόρευση κυκλοφορίας από 01:00 το βράδυ έως 06:00 το πρωί, με εξαίρεση λόγους εργασίας και σοβαρούς λόγους υγείας.
Απαγόρευση μουσικής καθ’ όλο το εικοσιτετράωρο σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και ψυχαγωγίας.
Τα μέτρα ισχύουν από αύριο, Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου και ώρα 06.00 έως την Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου και ώρα 6:00.

Επίσης, υπενθυμίζεται ότι τόσο στις συγκεκριμένες περιοχές, όπως και σε όλη την επικράτεια, απαγορεύεται η διενέργεια οποιασδήποτε μορφής εκδηλώσεων έναντι οποιασδήποτε μορφής ανταλλάγματος, με φυσική παρουσία πλήθους άνω των είκοσι (20) ατόμων σε ιδιωτικό, μη επαγγελματικό χώρο. Το διοικητικό πρόστιμο σε περίπτωση παράβασης ανέρχεται από 50.000 έως 200.000 ευρώ για τον μισθωτή ή παραχωρησιούχο του ιδιωτικού, μη επαγγελματικού χώρου, στον οποίο έλαβε ή λαμβάνει χώρα η εν λόγω εκδήλωση.