“Παράθυρα” λάσπης … — Πέρσι αποθέωνε τα ρωσικά Beriev, φέτος ο Στυλιανίδης δηλώνει «ανακουφισμένος» που δεν θα τα έχουμε! (vid)

Δεν μαζεύεται η διάθεση του γνωστού αρθρογράφου να “παρεμβαίνει” στα εσωτερικά του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σε όλες τις εποχές, με όλους τους τρόπους, ακόμα και μετά την συντριπτική “χυλόπιτα” που έφαγε η εμμονή του με τα “βαρίδια” από τον κόσμο που έσπευσε μαζικά στις καλπες! Και μπορεί, η Ρένα Δούρου, ο Νίκος Παππάς, ο Παύλος Πολάκης, τους οποίους ο ίδιος αποκαλούσε “βαρίδια” να σάρωσαν, εκεί που κρίνονται οι πάντες, στην λαϊκή ετυμηγορία, αλλά ο ίδιος επιμένει εμμονικά στον “άγονο αγώνα” του!

Απόδειξη η νέα του απόπειρα σήμερα, να αποδείξει ότι “συνομιλεί” με την Ιστορία και να προσπαθεί να (υπο)δείξει τον σωστό δρόμο για τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και τον Αλέξη Τσίπρα. Με τον πομπώδη τίτλο “Για να έχει τύχη στις εκλογές ο Τσίπρας χρειάζεται στελέχη με κυβερνητικά προσόντα. Πόσοι από όσους μετέχουν στα κομματικά όργανα πείθουν ότι έχουν;”, ο γνωστός αρθρογράφος του ΔΟΛ και άλλων γνωστών Μέσων στο παρελθόν, βάζει πάλι στην “ζυγαριά” της κρίσης του, μια σειρά επιλογών του Αλέξη Τσίπρα για τα καθοδηγητικά όργανα του νέου ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, και προσπαθεί ως συνήθως να … περάσει “γραμμη” (την δική του)!

Μόνο που στην προσπάθειά του αυτή, υποπίπτει και σε πολλά “φάουλ”, μάλλον γιατί έχει και κακές “πηγές” ενημέρωσης για το τι συμβαίνει στην Αυτοδιοίκηση. Και σίγουρα ο “εκλεκτός” του Γ. Λακόπουλου, πρώην Περιφερειάρχης Γ. Σγουρός, ηττημένος όχι μία αλλά τρεις φορές στις Αυτοδιοικητικές για την Περιφέρεια Αττικής, που το 2019 περίμενε να “καεί” η Ρένα Δούρου από τον “υβριδικο” πόλεμο του αντιΣΥΡΙΖΑ μετώπου και των ΜΜΕ, για το Μάτι και την Μάνδρα και να περάσει εκείνος στον β’ γύρο όπου πίστευε ότι θα συσπείρωνε γύρω του, τον αριστερό χώρο, απέναντι στον Πατούλη, δεν είναι η καλύτερη “πηγή”.

Και εξηγούμαστε: Το χυδαίο υπονοούμενο του κ. Λακόπουλου ότι η Ρένα Δούρου τα έχει κάνει “πλακάκια” στην Περιφέρεια με τον Γ. Πατούλη με “αντάλλαγμα” την “πλουσιοπάροχη νομική συνδρομή” του νυν Περιφερειάρχη στις άδικες δίκες που έχει για την Μάνδρα και το Μάτι, είχε γραφτεί και στο παρελθόν από ιστότοπους οι οποίοι δέχτηκαν – αυτονόητα – τα εξώδικα από τους συνηγόρους της Ρένας Δούρου οι οποίοι θίγονται επαγγελματικα από αυτή την ποταπή σπέκουλα!

Δεν ξέρουμε, αν οι απανωτές αρθρογραφικές “αστοχίες” του κ. Λακόπουλου τον τελευταίο καιρό και οι αποτυχημένες “προβλέψεις” του για την επόμενη μέρα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και τις επιλογές του Αλέξη Τσίπρα, του δημιουργούν εκνευρισμό όταν γράφει ή αν η πολιτική πρόσδεσή του στον προερχόμενο από το παλιό ΠΑΣΟΚ, πρώην – μα πολύ πρώην – Περιφερειάρχη Γ. Σγουρό, που είναι και τακτικός αρθρογράφος στον ιστότοπό του, είναι που τον οδήγησαν σε αυτό το νέο unfair κατά μιας πολιτικού που δίνει με αξιοπρέπεια τις προσωπικές της πολιτικές μάχες κατά θεών και δαιμόνων – ο ίδιος άλλωστε παραδέχεται το άδικο των διώξεών της στο άρθρο – 4 χρόνια τώρα, και υπομένει αγόγγυστα μια πρωτοφανή απόπειρα πολιτικής και ηθικής εξόντωσης. Το σίγουρο πάντως είναι ότι η Ρένα Δούρου μόνο “πλακάκια” δεν τα έχει κάνει με τον Γ. Πατούλη, δίνει καθημερινά τις μάχες της σε όλα τα μήκη και πλάτη της Περιφέρειας χωρίς συμβιβασμούς και “χάρες” και υπερασπίζεται το έργο της Δύναμης Ζωής αλλά και της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, στο Λεκανοπέδιο. Έργο μετρήσιμο και υπαρκτό, αφού είναι σχεδόν καθημερινά τα φαινόμενα απόπειρας οικειοποίησής του, τόσο από τον “γαλάζιο” Περιφερειάρχη, όσο και από τον ίδιο τον Πρωθυπουργό και κυβερνητικά και κομματικά στελέχη της ΝΔ!

Σε αυτή την απόπειρα “υφαρπαγής” του πολιτικού έργου της προηγούμενης Διοίκησης της Περιφέρειας, ο Γ. Σγουρός … σωπαίνει!

Υ.Γ.: Για τη νέα επίθεση στη … Ράνια Σβίγκου, τον Γ. Βασιλειάδη, τον Ν. Παππά, τον Χρ. Σπίρτζη, τον Αλ. Φλαμπουράρη, τον Παύλο Πολάκη … θα πούμε μόνον το εξής: Όπως έδειξαν οι 170.000 που πήγαν στις κάλπες στις 15 του Μάη, τον διαβάζουν! Και τους ψηφίζουν ακόμα πιο αποφασισμένοι …

Αντζελίνα η Συριζαία

 

Πέρσι αποθέωνε τα ρωσικά Beriev, φέτος ο Στυλιανίδης δηλώνει «ανακουφισμένος» που δεν θα τα έχουμε! (vid)ΧΡΗΣΤΟΣ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ | MEGA TV

3,8 εκατομμύρια ευρώ για τέσσερις μήνες, μισθώθηκαν στον ελληνικό λαό για το ρωσικό πυροσβεστικό αεροσκάφος Beriev για τις περσινές πυρκαγιές, αεροσκάφος που αποθεώθηκε από πολιτικά στελέχη της ΝΔ και προφανώς από τον υπουργό Πολιτικής Προστασίας, Χρήστο Στυλιανίδη… Όλα αυτά, μέχρι φέτος που ο υπουργός διαπίστωσε πως… δεν του κάνει!

Κανένας δεν μπορεί να ξεχάσει το πόσο προβαλλόταν από τα μέσα ενημέρωσης η επιχειρησιακή δράση των Beriev, ώστε να καρπωθεί η κυβέρνηση την επιτυχία μιας συνετής μίσθωσης που πρόσφερε πολλά στον τομέα της κατάσβεσης των πύρινων μετώπων.

Φέτος, όμως και στη λογική της σκληρής αντιρωσικής «γραμμής» που ακολουθεί η κυβέρνηση, ο αρμόδιος υπουργός ξαφνικά «ανακάλυψε» πως τα Beriev… δεν κάνουν για το γεωγραφικό ανάγλυφο της χώρας μας, ενώ μάλιστα δήλωσε ανακουφισμένος (!) που δεν θα τα έχουμε στη διάθεση μας αυτό το καλοκαίρι.

«Σχετικά με το ρωσικό Beriev, είναι γεγονός πως ενώ ξεκίνησε να γίνει μίσθωση αυτού του αεροσκάφους, εξαιτίας των εξελίξεων με τον πόλεμο στην Ουκρανία, δεν μπορεί να συνεχίσει. Θα σας πω την προσωπική μου γνώμη, επειδή θέλω να είμαι τολμηρός σε αυτά που λέω, αυτά τα αεροπλάνα δεν κάνουν για την Μεσόγειο. Ουσιαστικά είναι για τις ρωσικές στέπες. Εμείς και το ανάγλυφο το ελληνικό χρειαζόμαστε άλλου τύπου αεροσκάφη. Εγώ, για να πω την αλήθεια, ανακουφίστηκα που δεν θα το έχουμε σε ότι αφορά στην ενίσχυση των εναέριων μέσων», δήλωσε συγκεκριμένα στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας.

Μετά από μια τέτοια στροφή 180 μοιρών του υπουργού, ανακύπτουν μια σειρά από σοβαρά ερωτήματα. Αν τα Beriev δεν κάνουν για το ελληνικό ανάγλυφο, τότε για ποιο λόγο μισθώθηκε αυτό το αεροσκάφος πέρυσι; Μήπως άλλαξε το… ανάγλυφο ή μήπως άλλαξε η λειτουργική συμπεριφορά του αεροπλάνου; Και μάλιστα αξίζει να υπογραμμιστεί πως το 2021, η κυβέρνηση όχι μόνο εξήρε την προσφορά του ρώσικου γίγαντα, άλλα κατέθεσε και αίτημα για να μισθώσει και δεύτερο!

Υπενθυμίζεται πως η ενοικίαση του αεροσκάφους Beriev κόστισε στην Ελλάδα, 3,8 εκατομμύρια ευρώ για τέσσερις μήνεςΗ τιμή αγοράς του φτάνει τα 65.000.000 ευρώ, που σημαίνει ότι σε 15 χρόνια ουσιαστικά θα έχουμε δώσει σε ενοίκια, όσα θα δίναμε για αγορά.

Τον Αύγουστο εξάλλου του 2021 ο ίδιος ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είχε επικοινωνήσει τηλεφωνικά το Ρώσο πρωθυπουργό Μιχαήλ Μισούστιν ώστε να τον ευχαριστήσει για τη διάθεση του Beriev Be-200.