Παππάς στο MEGA: Δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα, ας με παραπέμψουν αν τολμούν, ειλικρινά, θα γελάσουμε πολύ…(vid)

“Τους έχουμε προκαλέσει να με παραπέμψουν δεν έχουμε κανένα απολύτως πρόβλημα. Δεν έχουμε να φοβηθούμε απολύτως  τίποτα… Ας τολμήσουν να έρθουν στη Βουλή. Έχουν την πλειοψηφία και να προχωρήσουν. Να πάρουν την ευθύνη και να παραπέμψουν κι εμένα, δεν έχω κανένα απολύτως πρόβλημα.  Και σας μιλάω ειλικρινά θα γελάσουμε πάρα πολύ. Και να σταματήσει να κρύβεται και η προσωποποίηση της πολιτικής δειλίας ο κ.Αντώνης Σαμαράς” ανέφερε χαρακτηριστικά ο Νίκος Παππάς μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA με  τη Δώρα Αναγνωστοπούλου για τις συναντήσεις με το Σάμπυ Μιωνή και τις ηχογραφήσεις που δόθηκαν στη δημοσιότητα.

Ο Αντώνης Σαμαράς είχε πει θα μας πάει μέχρι τέλους, δεν εννοούσε αυτό ο άνθρωπος. Εννοούσε ότι θα κρύβεται μέχρι τέλους” πρόσθεσε.

Στο ξεκίνημα της συνέντευξης, ο Νίκος Παππάς, παραδέχτηκε πως ήταν η δική του φωνή αυτή που ακουγόταν στο ηχητικό που κατέθεσε στην προανακριτική ο επιχειρηματίας, ωστόσο όπως είπε, το “κάποιοι βγάζουν λεφτά, πολλά λεφτά” αναφερόταν “στις μπίζνες που κάνει και έκανε ο κ.Παπασταύρου με τον κ.Μιωνή και κομμάτια αυτής της δραστηριότητας ήρθαν στο φως της δημοσιότητας πολύ πρόσφατα. Και αναφέρομαι στην υπόθεση με τα 2,6 εκ. ευρώ για τα οποία προφανώς είχε παρέμβει ο κ.Σαμαράς το 2013”.

Κατήγγειλε ότι υπάρχει διαστρέβλωση στο περιεχόμενο της συνομιλίας αφού όωπς είπε “είναι προφανές ότι σε επίμαχα σημεία έχει αποσιωπητικά και τον όρο ακατάληπτο και από κει και πέρα ξεκινάει το γαϊτανάκι. Ποιο είναι το γαϊτανάκι; Το “είπε ο Παππάς κάτι για τον Παπαγγελόπουλο”. Ο κ.Μιωνής κατέγραφε τη συνομιλία και προσπαθούσε να εκμαιεύσει από μένα πράγματα και αυτό που έχει αποδειχτεί μόνο είναι ότι εννοούσα τις δικές του ασχολίες, τις δικές του επαγγελματικές δραστηριότητες, του κ.Μιωνή ο οποίος απασχολούσε καιρό τις αρχές και είχε εκκρεμότητες με την ελληνική δικαιοσύνη”.

“Γιατί η Προανακριτική δεν ζητά δικαστική συνδρομή από τον Παναμά να δούμε από που προέρχεται από το έμβασμα των 2,6 εκατ.;”, διερωτήθηκε.

Σημείωσε, δε πως εξήγησε στον κ. Μιωνή πως: “αν η δική σου επιχειρηματική ατζέντα είναι ενάντια στα συμφέροντα της χώρας, θα μας βρεις απέναντι. Αν δεν είναι μπορείς να κάνεις τη δουλειά σου. Ο ίδιος είχε εκκρεμότητες με τις φορολογικές Αρχές, έχει πέσει σε αντιφάσεις…“.

“Για την ατζέντα μιλώ για τον οποιονδήποτε, συμπεριλαμβανομένου του κ.Μιωνή”, σημειώνει, απαντώντας στο συνεχές ερώτημα γιατί δεν απευθύνεται στον κ. Μιωνή σε β’ ενικό πρόσωπο.

Επιπλέον, ο Ν. Παππάς επανέλαβε ότι όταν μιλούσε για “μαγαζί” αναφερόταν στον Σάμπυ Μιωνή, “είναι τεράστιο το μαγαζί του κ.Μιωνή, είναι ένας άνθρωπος που διαχειρίστηκε τη μεγάλη πλειοψηφία των χρημάτων της λίστας Λανγκάρντ, αυτό δεν είναι κάτι που το ακούμε τώρα“.

Όσο για την εμπλοκή του ονόματος της Μαρέβα Μητσοτάκη στη συζήτηση με τον Μιωνή, ο Νίκος Παππάς εξήγησε ότι “η κ.Μητσοτάκη ήταν μονίμως στην ατζέντα της συζήτησης με τον κ.Μιωνή, ο οποίος μου εξηγούσε ότι ο κ. Παπασταύρου που είναι συνεργάτης του έχει μια εγγύτητα με την κ. Μητσοτάκη που θα τον απέτρεπε ό,τι κι αν έβλεπε να μην το πει δημοσίως. Αυτή ήταν η συζήτηση“.

Ο Νίκος Παππάς τόνισε ότι “ο κ.Μιωνής μπήκε στη δημόσια συζήτηση επειδή ήρθε και κατέθεσε στην Προανακριτική για τη Novartis” και πρόσθεσε ότι στη συγκεκριμένη συνομιλία “αναφέρει πράγματα που δεν τα βλέπω στο ρεπορτάζ. Μου ζητάει να τον διορίσω πρόξενο της Ελλάδας το Ισραήλ. Εξηγεί ότι έχει πληρώσει μεγάλα ποσά γιατι καταλογίστηκαν για φοροδιαφυγή.  Ο μόνος λόγος που υπήρξε η δική μας παρουσία στην υπόθεση, είναι η παράκληση από το κράτος του Ισραήλ. Αποδεικνύεται όμως, ότι στο παρελθόν έχουν γίνει διαμεσολαβήσεις, όπως αυτή του κ. Σαμαρά το 2013, που κουμπώνει με το έμβασμα των 2,6 εκατ. ευρώ. Υπάρχει ένας πρωθυπουργός που ζητά από εκδότη να μην ενοχλεί τον Παπασταύρου και τον Μιωνή, επειδή έχουν βοηθήσει τη ΝΔ, κι αποδεικνύεται, δυστυχώς μετά από καιρό, ότι υπάρχει έμβασμα 2,6 εκατομμυρίων ευρώ”.

Ερωτηθείς για το αν είχε λάβει κάποια εντολή, γι’ αυτή τη συνάντηση με τον κ. Μιωνή, τόνισε πως: “ο μόνος λόγος ήταν η παραίνεση του κράτους του Ισραήλ. Σε καμία των περιπτώσεων δεν ασχοληθήκαμε, όπως ασχολήθηκε η ΝΔ το 2013. Ζήτησε να γίνει πρόξενος του Ισραήλ και μάλιστα το ζήτησε λέγοντας ότι αν γίνει δεν θα τολμήσει δικαστικός να τον ακουμπήσει. Στη συνάντηση υπήρχαν κάποια θέματα συζητήσεις, επέλεξε να δώσει κάποια κομμάτια στην δημοσιότητα”.

“Αυτό που δεν έγινε είναι να ανακατευτούμε για να διασφαλίσουμε τις επιχειρηματικές δραστηριότητες επιχειρηματιών. Αυτό το έκανε ο Σαμαράς. Τον προκαλώ δημοσίως να βγει δημόσια να μιλήσει”, τόνισε.

Για τον λόγο της συνάντησης: “Δεν υπήρχε περίπτωση να κάνουμε παρέμβαση στην ελληνική δικαιοσύνη για να προστατέψουμε τα συμφέροντα του κ. Μιωνή. Δεν υπάρχει θεσμικό ατόπημα. Θεσμικό ατόπημα, είναι να παίρνεις έναν εκδότη, και να του λες ο τάδε μας έχει βοηθήσει μην γράψεις κάτι για αυτόν“.

Όσοι νομίζουν ότι μπορούν να εμπλέξουν τον Αλ. Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ στην υπόθεση αυτή, πατάνε τα κορδόνια τους. Δεν γνώρισε ο κ. Τσίπρας για την εν λόγω συνάντηση και δεν είχε λόγο να την ξέρει. Ήταν πρωτοβουλία του κ. Μιωνή” τόνισε ο Νίκος Παππάς και ανέφερε μάλιστα ότι η συνάντηση ήταν πρωτοβουλία του κ. Μιωνή γιατί ήθελε να στήσει την ηχογράφηση. “Και οι άλλες συναντήσεις έγιναν κατόπιν δικής του επιμονής”, προσθέτει.

“Ο πρωθυπουργός είχε γενική ενημέρωση για την πορεία των πράγματων. Γίνανε διάφορες συναντήσεις, ο πρωθυπουργός δεν παίρνει μπριφινγκ για κάθε συνάντηση που κάνουν οι υπουργοί του. Τον είχα συναντήσει και στο Μέγαρο Μαξίμου, αυτές οι συναντήσεις έγιναν κατόπιν επιμονής του κ. Μιωνή”.

«Για να καταλάβει ο κόσμος σε ποιο περιβάλλον έγιναν αυτές οι αποκαλύψεις, είναι το περιβάλλον της πλήρους κατάρρευσης του σκοπού της προανακριτικής επιτροπής. Εγώ κατέθεσα για τη διερεύνηση της Novartis. Για τη Novartis δεν στοιχειοθετήθηκε καμία σκευωρία. Ο μάρτυρας που εμφάνισαν, εμπλέκεται με μπίζνες με πάρα πολλούς στενούς συνεργάτες του κ. Σαμαρά και του κ. Μητσοτάκη. Όταν συμβαίνει αυτό, ό,τι σχετίζεται με τους κυρίους αυτούς πηγαίνει στην επιτροπή“. υπογράμμισε.

Αν η δικογραφία έρθει στη Βουλή, ο Νίκος Παππάς απάντησε ότι “τους έχουμε προκαλέσει να με παραπέμψουν δεν έχουμε κανένα απολύτως πρόβλημα. Δεν έχουμε να φοβηθούμε απολύτως  τίποτα… Ας τολμήσουν να έρθουν στη Βουλή. Έχουν την πλειοψηφία και να προχωρήσουν. Να πάρουν την ευθύνη και να παραπέμψουν κι εμένα, δεν έχω κανένα απολύτως πρόβλημα.  Και σας μιλάω ειλικρινά θα γελάσουμε πάρα πολύ. Και να σταματήσει να κρύβεται και η προσωποποίηση της πολιτικής δειλίας ο κ.Αντώνης Σαμαράς”.