Παπασπύρου για Αγγελή: «Είναι ψέματα όλα όσα καταγγέλλει για την Novartis» – Συνήγοροι Παπαγγελόπουλου: Η κυβέρνηση αποκάλυψε…

Στην απόλυτη διάψευση των καταγγελιών του Αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, προχώρησε η τέως επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης, Μαρία Παπασπύρου, στην σημερινή της κατάθεση στο πλαίσιο διερεύνησης τυχόν δικονομικών παρατυπιών από πλευράς της εισαγγελέως κατά της διαφθοράς, Ελένης Τουλουπάκη, κατά τη διερεύνηση του σκανδάλου της Novartis.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κυρία Παπασπύρου, διέψευσε κατηγορηματικά τον ισχυρισμό του κ. Αγγελή ότι και εκείνη, όπως και ο ίδιος, γνώριζε ότι λίγο πριν από τις τελευταίες εθνικές εκλογές ετοιμάζονταν προφυλακίσεις τριών πολιτικών προσώπων.

«Ο κύριος Αγγελής λέει συνεχώς τα ίδια ψέματα», φέρεται να είπε η κυρία Παπασπύρου, η οποία επικαλέστηκε συγκεκριμένα έγγραφα της μεγάλης δικογραφίας για τη Novartis που επιβεβαιώνουν ότι δεν ισχύουν όσα τώρα υποστηρίζει ο Αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου και πρώην επόπτης της εισαγγελίας κατά της διαφθοράς.

Όπως μάλιστα τόνισε η κα Παπασπύρου, εάν ο κος Αγγελής γνώριζε πως υπήρχε το σχέδιο που καταγγέλλει όφειλε ως εισαγγελικός λειτουργός και ως επόπτης τότε της κας Τουλουπάκη να το καταγγείλει αμέσως κι όχι να το θυμηθεί τόσο καιρό αργότερα.

Εκ του αποτελέσματος άλλωστε, φέρεται να υποστήριξε η κα Παπασπύρου, και με την αρχειοθέτηση της δικογραφίας για τον Αντώνη Σαμαρά από την περασμένη άνοιξη αποδεικνύεται ότι δεν υπήρχε τέτοιο σχέδιο που περιγράφει ο κύριος Αγγελής.

Σε ότι αφορά την ίδια ανέφερε ότι ουδέποτε εκβιάστηκε ή πιέστηκε από την κυρία Τουλουπάκη προκειμένου να ολοκληρωθούν οι παράλληλες έρευνες για το σκάνδαλο που διεξήγαγαν υπό την εποπτεία της οι επιθεωρητές δημόσιας διοίκησης.

Προς επίρρωσιν μάλιστα του ισχυρισμού της ότι δεν υπήρχε σχέδιο ποινικής δίωξης συγκεκριμένων πολιτικών προσώπων και για να καταδείξει ότι και πρακτικά δεν μπορούσε να συμβεί κάτι τέτοιο ανέφερε ενδεικτικά το γεγονός ότι χωρίς το πόρισμα των επιθεωρητών δημόσιας διοίκησης δεν θα μπορούσε να ασκηθεί ποινική δίωξη.

«Μας έστελναν οι εισαγγελείς συνεχώς και νέα στοιχεία», φέρεται να τόνισε η κα Παπασπύρου, η οποία επίσης διέψευσε κατηγορηματικά τους ισχυρισμούς Αγγελή περί στοιχείων στα οποία είχαν γίνει «παρεμβάσεις» από την εισαγγελέα κατά της διαφθοράς.

Υπενθυμίζεται ότι είναι η δεύτερη φορά που η κα Παπασπύρου κατέθεσε στον κο Ζαχαρή. Τον περασμένο Οκτώβριο είχε εξεταστεί για πρώτη φορά, όπου και τότε είχε αρνηθεί την καταγγελία Αγγελή ότι συμμετείχε σε σύσκεψη στο υπουργείο Δικαιοσύνης που αφορούσε την απομάκρυνση της Ελένης Τουλουπάκη από τη θέση της Εισαγγελέως κατά της διαφθοράς.

 

Συνήγοροι Παπαγγελόπουλου: Η κυβέρνηση αποκάλυψε πανηγυρικά ότι η δίωξη είναι πολιτική

«Η κυβέρνηση και η Νέα Δημοκρατία, πριν αλέκτωρ λαλήσει αναίρεσαν τον εαυτό τους, αποκαλύπτοντας πανηγυρικά ότι η δίωξη του Παπαγγελόπουλου είναι πολιτική και όχι ποινική» δήλωσαν οι συνήγοροι υπεράσπισης του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου με αφορμή τις αλλεπάλληλες δηλώσεις – δελτία Τύπου του κυβερνητικού εκπροσώπου και της ΝΔ, που έγιναν μετά από τις καταθέσεις μαρτύρων στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Προκαταρκτικής  εξέτασης.

Συγκεκριμένα, όπως σημειώνουν οι Δημήτρης Τσοβόλα και ΛύδιαΤσοβόλα, «ενώ η κυβέρνηση είχε δηλώσει στην Ολομέλεια της Βουλής ότι δεν συμμετείχε στην συζήτηση της πρότασης των βουλευτών της ΝΔ, γιατί δήθεν δεν ήθελε να επηρεάσει την διαδικασία και του βουλευτές, τώρα επικαλούμενη , τελείως παράνομα και αυθαίρετα, τις απόρρητες καταθέσεις των τελευταίων μαρτύρων, «εξέδωσε καταδικαστική απόφαση» υποκαθιστώντας την Δικαιοσύνη και παραβιάζοντας και το τεκμήριο της αθωότητας. Το ίδιο έκανε χθες και η Νέα Δημοκρατία, παρεμβαίνοντας σαφώς και ανεπίτρεπτα στο έργο της Κοινοβουλευτικής Προκαταρκτικής Επιτροπής, της Ολομέλειας της Βουλής  και της Δικαιοσύνης».

«Δάσκαλε που δίδασκες και νόμω δεν εκράτεις. Η Νέα Δημοκρατία και η Κυβέρνηση κατηγορεί αβάσιμα και αναπόδεικτα τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο για μυστικές παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη, και αυτοί με τον πιο πανηγυρικό (δημόσιο) τρόπο παρεμβαίνουν στα θεσμικά Δικαστικά Όργανα (Εισαγγελείς του Αρείου Πάγου κ.κ. Ζαχαρή και Σοφούλη που διενεργούν προκαταρκτική εξέταση) καθώς και στην Κοινοβουλευτική Προκαταρκτική Επιτροπή και την Ολομέλεια της Βουλής που λειτουργούν ως Εισαγγελικά Όργανα» τονίζουν οι συνήγοροι υπεράσπιστης του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης.

«Αυτή η απαράδεκτη και παράνομη συμπεριφορά της κυβέρνησης και της Νέας Δημοκρατίας αποκαλύπτει και την προσπάθειά τους να παραπλανήσουν τους Έλληνες πολίτες, με την δημιουργία ψευδών εντυπώσεων, επειδή μέχρι σήμερα δεν προέκυψε κανένα σοβαρό συγκεκριμένο στοιχείο που να δικαιολογεί την άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος του κ. Παπαγγελόπουλου για τις πράξεις που αποφάσισε η πλειοψηφία της Ολομέλειας της Βουλής (Ν. Δημοκρατία και ΚΙΝΑΛ). Με τέτοιες όμως παράνομες και αντιδημοκρατικές μεθοδεύσεις και επικοινωνιακές πρακτικές, δεν αναβαθμίζεται ο θεσμός της Δικαιοσύνης, ούτε καταξιώνονται οι δικαστικές λειτουργίες της Βουλής που προβλέπονται στο άρθρο 86 του Συντάγματος και στο νόμο περί ευθύνης των υπουργών. Τελικά η αλήθεια θα λάμψει πολύ γρήγορα όταν δημοσιοποιηθούν ολόκληρες οι καταθέσεις των εξετασθέντων  μαρτύρων, καθώς και τα έγγραφα που υπάρχουν στις δικογραφίες» καταλήγουν.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*