ΠΑΟΚ: Τα… 600.000 ευρώ φωτίζουν τον δρόμο προς την εξυγίανση * Ηρακλής: Προπονείται ο Χάγκινς, παίρνει και Σαρικόπουλο * Σοκ στην ΑΕΚ. Χάνει βασικό ψηλό της για ένα μήνα!

Η κοινοποίηση των στοιχείων της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου που βρίσκεται σε εξέλιξη στην ΚΑΕ ΠΑΟΚ αποδεικνύει ότι μετά από (τουλάχιστον) δέκα χρόνια, βαδίζει ολοταχώς προς την εξυγίανση μέσω της αποπληρωμής σημαντικού μέρους των χρεών.

Το εγχείρημα της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου της ΚΑΕ ΠΑΟΚ με τη συμμετοχή της ευρείας μάζας των φίλων του συλλόγου εκφράστηκε για πρώτη φορά στις αρχές του περασμένου Σεπτέμβρη και είναι αλήθεια ότι αντιμετωπίστηκε με επιφύλαξη. Ίσως γιατί είχαν προηγηθεί κι άλλες σχετικές απόπειρες δίχως ουσιαστικό αποτέλεσμα. Όπως είναι αλήθεια ότι ο επικεφαλής και βασικός χρηματοδότης της ΚΑΕ ΠΑΟΚ, Θανάσης Χατζόπουλος, ζύγισε αρκετά τα λόγια του και όσοι τον γνωρίζουν, ισχυρίστηκαν ευθύς εξαρχής, ότι οι δικές του λέξεις δεν αποσκοπούν σε προσωρινούς κρότους. Αυτό απέδειξε και η ταχύτητα των κινήσεων όλων όσοι ενεπλάκησαν στην ιστορία. Από την τακτοποίηση όλων των γραφειοκρατικών διαδικασιών για την έναρξη της αύξησης έως και την ολοκλήρωση των ενεργειών για την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη διευκόλυνση όλων όσοι είχαν σκοπό να συμμετέχουν, μέσω των συνεργασιών με όλες τις τράπεζες.

Η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου άνοιξε επισήμως στις 13 Ιανουαρίου 2021 και μέσα σε 20 ημέρες συγκεντρώθηκε ποσό άνω των 200.000 ευρώ. Σήμερα (25/2), ενάμιση μήνα μετά, το επίπεδο συμμετοχής είναι εντυπωσιακό καθώς η ΚΑΕ ΠΑΟΚ ενημέρωσε ότι…

*Στην αύξηση έχουν συμμετάσχει περισσότεροι από 5.000 φίλοι του ΠΑΟΚ απ’ όλον τον κόσμο. Το τελευταίο έχει την αξία του καθώς η ΚΑΕ «επένδυσε» στη συμμετοχή φίλων της ομάδας οι οποίοι ζουν στο εξωτερικό.

*Το ποσό που συγκεντρώθηκε ξεπέρασε τις 300.000 ευρώ

*Η αύξηση θα «κλείσει» στις 12 Μαρτίου 2021, πράγμα που σημαίνει ότι όλοι όσοι έχουν σκοπό να συμμετέχουν για πρώτη ή για πολλοστή φορά (σ. σ. υπάρχουν φίλοι της ομάδας οι οποίοι αγόρασαν μετοχές τρεις αλλά και τέσσερις φορές) έχουν στη διάθεσή τους διάστημα δύο εβδομάδων.

Ο ΔΙΠΛΑΣΙΑΣΜΟΣ ΤΟΥ ΣΑΒΒΙΔΗ

Μέχρι στιγμής, το επίπεδο χρηματοδότησης της ΚΑΕ από την πλευρά του Θανάση Χατζόπουλου έχει ξεπεράσει τα 500.000 ευρώ. Αυτά τα χρήματα διοχετεύτηκαν για τον διακανονισμό ή την εξόφληση υποχρεώσεων απέναντι σε τρίτους (σ. σ. παίκτες, προπονητές, προμηθευτές) καθώς επίσης και για τη διασφάλιση της συμμετοχής της ομάδας στο Πρωτάθλημα. Ό,τι ποσό συγκεντρωθεί από την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρίας, θα διπλασιαστεί καθώς η οικογένεια Σαββίδη παρείχε σχετική δέσμευση ούτως ώστε να συμβάλλει για την ουσιαστική εξυγίανση της εταιρίας. Θυμίζουμε ότι ήδη έχει διευκολύνει την ΚΑΕ με ποσό το οποίο αγγίζει τα 2.5 εκατομμύρια ευρώ.

Εφόσον εξασφαλιστεί συνολικά ένα ποσό της τάξεως των 650-700 χιλιάδων ευρώ, αυτομάτως η ΚΑΕ ΠΑΟΚ θα κλείσει οριστικά το κεφάλαιο των οφειλών με όλους τους πρώην παίκτες και προπονητές, θα καλύψει παράλληλα και σημαντικό μέρος της οφειλής σε προμηθευτές. Δηλαδή, δεν θα έχει παρά να είναι συνεπής στις ρυθμίσεις που ήδη υπάρχουν απέναντι στο Δημόσιο. Αυτό είχε καταφέρει και πριν από περίπου 3-4 χρόνια, αλλά η αγωνιστική περίοδος 2018-19 και κυρίως η απόφαση αύξησης του αγωνιστικού προϋπολογισμού την εκτροχίασε από τον βασικό στόχο.

ΟΙ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΕΣ ΚΑΙ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΚΑΕ

Η συμμετοχή περισσοτέρων από 5.000 φίλων του ΠΑΟΚ στην αύξηση και κυρίως η σημερινή (25/2) κίνηση των μελών του αγωνιστικού τμήματος της ποδοσφαιρικής ομάδας επιβεβαίωσε επίσης το υψηλό επίπεδο συσπείρωσης που χαρακτήρισε τον Δικέφαλο σ’ αυτό το εγχείρημα «ζωής» της ΚΑΕ ΠΑΟΚ. Αντρέ Βιεϊρίνια και Άνχελ Κρέσπο βρέθηκαν στο PAOK SPORTS ARENA, παρέδωσαν τα χρήματα που συγκέντρωσαν και είναι αλήθεια ότι τουλάχιστον για τον Πορτογάλος αμυντικό δεν ήταν η πρώτη φορά που έβαλε το χέρι στην τσέπη για να βοηθήσει ένα τμήμα στο οποίο έχει… αδυναμία. Ο Βιεϊρίνια είναι θαμώνας στο «Παλατάκι» και χαίρει ιδιαίτερης εκτίμησης από τους ανθρώπους της ΚΑΕ.

Μάλιστα, η ΚΑΕ ΠΑΟΚ με ανακοίνωσή της μετά από αυτή την ευχάριστη συνάντηση, σημείωσε μεταξύ άλλων ότι… «από τις 13 Ιανουαρίου 2021 ξεκινήσαμε μία νέα, φιλόδοξη και πολύ σημαντική για το μέλλον της ΚΑΕ ΠΑΟΚ προσπάθεια. Και σε αυτή την προσπάθεια είμαστε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ! Όλη η οικογένεια του ΠΑΟΚ. Από την πρώτη στιγμή…

Η πρωτοβουλία του αρχηγού της ομάδας ποδοσφαίρου Αντρέ Βιεϊρίνια μας συγκίνησε. Όπως και η παρουσία του σήμερα στο PAOK Sports Arena, μαζί με τον Χοσέ Άνχελ Κρέσπο και τον Διευθυντή του ποδοσφαιρικού τμήματος Χρήστο Καρυπίδη.

Δεν ήταν η πρώτη φορά που στάθηκε ο ίδιoς προσωπικά δίπλα στο μπάσκετ. Παρακίνησε όμως και τους συμπαίκτες του να κάνουν μία κίνηση, που δεν ήταν συμβολική, αλλά ουσιαστική και τους ευχαριστούμε όλους.

Ένα ευχαριστώ από καρδιάς και για όλα τα στελέχη της ΠΑΕ ΠΑΟΚ που στηρίζουν αυτή την προσπάθεια, ένα μεγάλο ευχαριστώ για την οικογένεια Σαββίδη που είναι πάντα δίπλα μας και μας κάνουν να αισθανόμαστε υπερηφάνεια για την ομάδα μας, την οικογένειά μας, τον ΠΑΟΚ.

Με συμμέτοχο τον κόσμο μας και όλη την οικογένεια του ΠΑΟΚ συνεχίζουμε την καταμέτρηση και σήμερα 25 Φεβρουαρίου 2021, με αίσθημα ευθύνης και απόλυτου σεβασμού προς όλους τους φιλάθλους του ΠΑΟΚ ενημερώνουμε τα ακόλουθα… Ευχαριστούμε όλους τους φιλάθλους του ΠΑΟΚ που έχουν ήδη συμμετάσχει σε αυτή την προσπάθεια. Θέλουμε να κάνουμε ιδιαίτερη μνεία σε όσους, δεν συμμετείχαν απλά μόνο μία φορά στην ΑΜΚ, αλλά το έκαναν και 2η και 3η και 4η φορά. Η αγάπη τους και η αγάπη μας για τον ΠΑΟΚ δεν έχει όρια… Συνεχίζουμε δυναμικά για να κάνουμε τον ΠΑΟΚ και πάλι ισχυρό».

 

Ηρακλής: Προπονείται ο Χάγκινς, παίρνει και Σαρικόπουλο

Ο Ηρακλής επένδυσε στον Τζος Χάγκινς στην τελευταία αλλαγή που είχε το δικαίωμα να κάνει, προχώρησε όμως και στην προσθήκη του Ζήση Σαρικόπουλου καθώς απομένουν λεπτομέρειες για την απόκτηση του Έλληνα σέντερ.

Ο Τζος Χάγκινς έφτασε σήμερα (25/2) στη Θεσσαλονίκη και μάλιστα προπονήθηκε με τους «κυανόλευκους». Ο Αμερικανός είναι σε καλή αγωνιστική κατάσταση καθώς προέρχεται από γεμάτη σεζόν με την Τέλεκομ Μπον, οπότε το ζητούμενο είναι να μπει ουσιαστικά στη νέα του ομάδα και φυσικά να καταφέρει να διορθώσει τις αγωνιστικές ανορθογραφίες που παρουσιάζει ο Ηρακλής από το ξεκίνημα της αγωνιστικής περιόδου.

Στο μεταξύ, οι «κυανόλευκοι» θα προχωρήσουν στην προσθήκη και του Ζήση Σαρικόπουλου ο οποίος προπονείται με την ομάδα στις τελευταίες ημέρες. Πληροφορίες αναφέρουν ότι υπάρχει προφορική συμφωνία μεταξύ του 31χρονου σέντερ και των ανθρώπων του Ηρακλή με σκοπό να διαδραματίσει υποστηρικτικό ρόλο στη θέση του σέντερ και ουσιαστικά να δίνει βοήθειες στον Βασίλη Καββαδά.

 

Σοκ στην ΑΕΚ – Χάνει βασικό ψηλό της για ένα μήνα!Σοκ στην ΑΕΚ - Χάνει βασικό ψηλό της για μεγάλο διάστημα

Η ατυχία χτύπησε ξανά την ΑΕΚ!

Ο Γιανίκ Μορέιρα τραυματίστηκε στην προπόνηση και έτσι η Ένωση θα τον στερηθεί για το προσεχές διάστημα.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα των εξετάσεών του, ο Ανγκολέζος σέντερ έχει υποστεί ρήξη πολλαπλών συνδέσμων δεξιάς ποδοκνημικής άρθρωσης, που αυτό σημαίνει πως αναμένεται να μείνει στα… πιτς για περίπου έναν μήνα!

Κι όλα αυτά, την περίοδο που ξεκινάει ένα πρόγραμμα… φωτιά για την ΑΕΚ, σε ελληνικό πρωτάθλημα και φυσικά στους «16» του Basketball Champions League.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*