Παξοί: Ποια μέτρα; Συνωστισμένοι σε πλοιάριο! – Σύψας: Μπορεί να γίνουμε Ιταλία χωρίς να το καταλάβουμε…

 Παξοί: Ποια μέτρα;- Συνωστισμένοι σε πλοιάριο! (εικόνες)

Μπορεί μόλις χθες να ανακοινώθηκαν νέα μέτρα για την ανάσχεση του κορωνοϊού, μπορεί να τονίζεται σε κάθε τόνο ότι πρέπει πάση θυσία να αποφεύγεται ο συνωστισμός για να ανακοπεί η εξάπλωση της Covid-19, ωστόσο, όπως αποδεικνύουν και οι παρακάτω εικόνες από τους Παξούς, κάποιοι αδυνατούν να το αντιληφθούν.

Την ώρα που η πολιτεία και οι επιστήμονες κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου, τονίζοντας σε κάθε τόνο ότι πρέπει να είμαστε προσεκτικοί όλοι και να τηρούνται απαρέγκλιτα τα μέτρα που έχουν ληφθεί, κάποιοι συνεχίζουν να αδιαφορούν θέτοντας σε κίνδυνο όχι μόνο τη δική τους υγεία αλλά και του συνόλου.

Απόδειξη οι παρακάτω εικόνες από τους Παξούς, σήμερα το πρωί. Πρόκειται για ένα από τα τοπικά καραβάκια που εκτελούν τις ημερήσιες εκδρομές στους Παξούς, την ώρα που πλησιάζει στη Μπλε Σπηλιά.

 

Σύψας: Μπορεί να γίνουμε Ιταλία χωρίς να το καταλάβουμε…

 Σύψας: Μπορεί να γίνουμε Ιταλία χωρίς να το καταλάβουμε…

Βιώνουμε μια σαφή επιδείνωση από κάθε άποψη, με αύξηση κρουσμάτων, διασωληνωμένων, ευρεία διασπορά. Αν οι πολίτες συνεχίσουν να επιδεικνύουν χαλαρότητα και να διασπείρουν ανελέητα τον ιό, τότε το σύστημα υγείας θα αρχίσει να νοιώθει πίεση τις επόμενες εβδομάδες, είναι το μήνυμα που στέλνει ο λοιμωξιολόγος καθηγητής Νίκος Σύψας, προσθέτοντας ότι αυτό που φοβόμασταν συνέβη στα τέλη Ιουλίου και τώρα προσπαθούμε να το μαζέψουμε. “Μπορούμε να γίνουμε Ιταλία χωρίς να το καταλάβουμε”, όπως λέει χαρακτηριστικά.

Σχετικά με όσους δεν πτοούνται και παρά τα μέτρα , ετοιμάζονται να στήσουν γαμήλιες τελετές με εκατοντάδες άτομα, όπως στην Κρήτη, μιλά για εντελώς απερίσκεπτες αποφάσεις και φυσικά για την περισσότερο παρά ποτέ ανάγκη αστυνόμευσης των μέτρων. «Εγώ απλώς θα ρωτούσα τους διοργανωτές τέτοιων εκδηλώσεων τι θα συμβεί αν διασπαρεί ο ιός κατά την διάρκεια του γάμου, αν αρρωστήσουν ή και πεθάνουν κάποιοι από τους καλεσμένους; Δεν θα έχουν τύψεις σε όλη τους την ζωή»;, είναι το ερώτημα που θέτει ο κ. Σύψας.