Πανιώνιος: Διαλύθηκε η ομάδα μπάσκετ γυναικών, κίνδυνος για ΕΣΚΑΝΑ και στους άνδρες * Ζήσης: «Σκέφτομαι να σηκώνω κούπα ως αρχηγός, αλλά να πατάμε στη γη» * Άρης: Πιθανό το σενάριο επιστροφής του Χαριτόπουλου

Κρίσιμες οι στιγμές στον Πανιώνιο, καθώς η ομάδα μπάσκετ γυναικών δεν θα κατέβει ούτε στην ΕΣΚΑΝΑ. Κίνδυνος για το… τοπικό ακόμη και για την ανδρική ομάδα. Σε αναμμένα κάρβουνα ο ερασιτέχνης.

Πολύ δύσκολες οι στιγμές τα τελευταία 24ωρα στον Πανιώνιο. Το όνομα της ομάδας μπάσκετ γυναικών των κυανέρυθρων απουσίαζε σήμερα από την κλήρωση των Εθνικών πρωταθλημάτων, καθώς αδυνατούσε να αγωνιστεί στην Α2. Μάλιστα, η ομάδα δεν θα κατέβει ούτε στο πρωτάθλημα της ΕΣΚΑΝΑ, αφού οι παίκτριες αποχώρησαν από την ομάδα και δεν υπήρξε χρόνος, έτσι ώστε να εκδοθούν νέα δελτία.

Τα χειρότερα όμως ίσως να μην έχουν έρθει, αφού η διοίκηση του ερασιτέχνη φοβάται ότι θα αναγκαστεί να αγωνιστεί στην Γ’ ΕΣΚΑΝΑ (τελευταία κατηγορία δηλαδή) το ιστορικό ανδρικό τμήμα.

Το Sport24.gr επικοινώνησε με τον Υπεύθυνο Επικοινωνία και Δημοσίων Σχέσεων και συνάμα εκπρόσωπο του Ερασιτέχνη σε ΕΟΚ και ΕΣΚΑΝΑ Διονύση Κοκκινάκη. Και από τα δικά του, επίσημα χείλη, επιβεβαιώθηκε ότι ο Πανιώνιος βρίσκεται στα πρόθυρα της μπασκετικής διάλυσης: “Η σεζόν 2020-21 χάθηκε  για την ομάδα γυναικών και από εδώ και πέρα το βάρος θα πέσει στις κορασίδες και τις νεάνιδες ώστε να χτιστεί η νέα ομάδα“, είπε σε ό,τι αφορά στο τμήμα μπάσκετ γυναικών που δεν μπήκε στη σημερινή κλήρωση της Α2 και δεν προλαβαίνει να δημιουργήσει ρόστερ ούτε για το τοπικό. Θυμίζουμε ότι οι κυανέρυθρες κατέκτησαν το πρωτάθλημα το 2007 κι αυτός είναι ο μοναδικός ομαδικός τίτλος του συλλόγου σε όλα τα ομαδικά σπορ.

Ωστόσο, όπως επισημαίνει ο Διονύσης Κοκκινάκης, είναι πολύ πιθανό να υπάρξουν αρνητικές εξελίξεις όσον αφορά και στην ανδρική ομάδα, που έχει δικαίωμα συμμετοχής στην Basket League, αλλά προς το παρόν δεν υπάρχει καμία εξέλιξη: “Ο Γιώργος Χριστοδουλόπουλος βρίσκεται σε αναζήτηση επενδυτή, σύμφωνα με την πληροφόρησή μου. Αν δεν βρει, εμείς είμαστε υποχρεωμένοι να αναλάβουμε και προσπαθούμε να προετοιμαστούμε για όλα τα ενδεχόμενα. Πρόθεσή μας είναι να παίξουμε στη Β’ Εθνική αν έρθει το τμήμα στα χέρια μας, αλλά κι αυτό δεν είναι εύκολο. Ακόμα και η Β’ Εθνική έχει πολλά έξοδα“.

Ποιο, λοιπόν, είναι το χειρότερο σενάριο αν και εφόσον δεν αγωνιστεί ο Πανιώνιος ως ΚΑΕ στην Basket League; Ο υποβιβασμός στην ΕΣΚΑΝΑ. Και μάλιστα βάσει κανονισμού, οι κυανέρυθροι θα αρχίσουν από την τελευταία κατηγορία, δηλαδή την Γ’ ΕΣΚΑΝΑ, γράφοντας μια μαύρη σελίδα στην ιστορία του συλλόγου.

Μάλιστα, ο Διονύσης Κοκκινάκης δεν κρύφτηκε του όσον αφορά στην κρισιμότητα της κατάστασης: “Βιώνουμε την κρισιμότερη καμπή στην ιστορία του συλλόγου. Σε λίγες μέρες, στις 6 Σεπτεμβρίου ο Πανιώνιος συμπληρώνει 130 χρόνια ιστορίας. Όμως, δεν ξέρουμε αν θα έχουμε κάτι να γιορτάσουμε“.

 

Ζήσης: «Σκέφτομαι να σηκώνω κούπα ως αρχηγός, αλλά να πατάμε στη γη»

Ζήσης: «Σκέφτομαι να σηκώνω κούπα ως αρχηγός, αλλά να πατάμε στη γη»

Ο Νίκος Ζήσης μίλησε στην επίσημη ιστοσελίδα της ΑΕΚ για τη νέα σεζόν, τους στόχους της ομάδας, το γεγονός έγινε αρχηγός αλλά και για την πανδημία που έχει φέρει άνω κάτω τις ζωές όλου του κόσμου.

Ο νέος αρχηγός της Ένωσης δεν έκρυψε ότι ονειρεύεται να σηκώσει ένα τρόπαιο με την ΑΕΚ, αλλά παράλληλα γνωρίζει ότι πρέπει όλοι να πατούν τα πόδια τους στην γη.

Επίσης έκανε αναφορά στους στόχους, στις υψηλές απαιτήσεις αλλά και στην έλλειψη του κόσμου από τα γήπεδα λόγω της πανδημίας.

Αναλυτικά τα όσα είπε στο πρώτο μέρος της συνέντευξής του.

-Nίκο, πήρες το περιβραχιόνιο του αρχηγού. Τι σημαίνει αυτό για σένα;

«Είναι πάρα πολύ τιμητικό. Είναι η πρώτη φορά, που είμαι αρχηγός της ομάδας. Για να είμαι ειλικρινής δε νιώθω, ότι πρέπει να κάνω κάτι πολύ παραπάνω ως αρχηγός. Θα κάνω αυτό, που έκανα, έστω αυτό το δίμηνο, που παίξαμε μπάσκετ. Εννοώ να βοηθήσω τους συμπαίκτες μου. Να βοηθήσω τα νεότερα παιδιά. Γενικώς, να επικοινωνώ περισσότερο. Όλα αυτά είναι υποχρεώσεις του αρχηγού, αλλά το ίδιο έκανα κατά την περασμένη περίοδο, που δεν ήμουν αρχηγός. Το ίδιο θα κάνω και στη νέα περίοδο, που είμαι. Είχα υπάρξει αρχηγός της Εθνικής Ανδρών και της Μπάμπεργκ. Είναι τιμητικό, όμως, να είσαι τώρα στην ΑΕΚ αρχηγός, και να κάνεις παράλληλα και όνειρα…»

-Εννοείς να… σηκώνεις κούπες ως αρχηγός. Το σκέφτεσαι.

«Το σκέφτομαι… Δεν πρέπει βέβαια να προτρέχουμε. Υπάρχει πολλή δουλειά μπροστά μας. Καλό να κάνουμε όνειρα, αλλά να πατάμε και τα πόδια μας στη γη».

-Αναλαμβάνεις και «θέσει ηγέτης» στην πιο δύσκολη εποχή του ελληνικού μπάσκετ και της κοινωνίας ολόκληρης εξαιτίας της κρίσης πανδημίας και οικονομίας. Πώς βλέπεις να διαχειρίζεσαι αυτή τη συγκυρία;

«Προφανώς ζούμε πρωτόγνωρες καταστάσεις. Ακόμη και το άμεσο μέλλον είναι αβέβαιο. Εμείς θα προσπαθήσουμε να τηρήσουμε τα πρωτόκολλα. Τις κατευθυντήριες γραμμές της Πολιτείας καταρχήν και φυσικά της Ομάδας, του προπονητή και όλων των υπευθύνων. Για να προσπαθήσουμε μέσα σε όλο αυτό, που φαντάζει δύσκολο, να παίξουμε μπάσκετ. Όλος ο κόσμος της ΑΕΚ γνωρίζει τι σημαντικές υποχρεώσεις έχουμε μπροστά μας».

-Πρέπει και να προχωρήσει η ζωή όμως μ’ έναν τρόπο…

«Ακριβώς. Πρέπει να κοιτάξουμε τη δουλειά μας. Να στήσουμε δηλαδή πάλι την ομάδα από την αρχή. Να κτίσουμε τη φυσική μας κατάσταση. Να κτίσουμε το «δέσιμο» της ομάδας. Είναι πολύ καλό που έχουμε αθλητές, που ήδη έχουν συνυπάρξει και ξέρουν και το σύστημα του Κόουτς και να «δεθούμε» με τα νέα παιδιά».

-Με δεδομένο, ότι η δύναμη της ΑΕΚ είναι ο κόσμος της, πόσο σας απασχολεί το ενδεχόμενο για ένα διάστημα τα γήπεδα να παραμείνουν κλειστά για το ευρύ κοινό;

«Είναι καταστροφικό και από οικονομικής πλευράς για τη Διοίκηση, και από αγωνιστικής πλευράς για την Ομάδα. Για μας, και ειδικά στους μεγάλους αγώνες, ο κόσμος μας είναι πάρα πολύ σημαντικός. Είναι τετριμμένο, είναι κλισέ, αλλά ο κόσμος είναι ο «έκτος παίκτης». Είναι αυτός, που θα σου δώσει την ώθηση στα δύσκολα σημεία του αγώνα. Να ξυπνήσεις… Να αντιδράσεις… Στο τέλος-τέλος, παίζουμε μπάσκετ για τον κόσμο. Γνωρίζουμε, ότι ίσως αναγκαστούμε για ένα εύλογο χρονικό διάστημα να κάνουμε τη δουλειά λες και είμαστε σε συνθήκες προπόνησης, αφού θα υπάρχουν μόνο… καρέκλες στο γήπεδο».

-Ας ελπίσουμε, ότι όλα θα πάνε καλά, και θα ανοίξουν έστω με ποσόστωση τα γήπεδα, με αρχή το F8 του BCL. Είστε έτοιμοι πνευματικά-ψυχικά γι’ αυτή την πρόκληση;

«Tώρα πρέπει να κοιτάμε τη κάθε ημέρα. Αυτό, που συμβαίνει μού θυμίζει πολύ… Εθνική Ομάδα, με την έννοια ότι κάνουμε μικρή προετοιμασία και κατευθείαν έχουμε ένα μεγάλο στόχο. Αυτό είναι το «κόνσεπτ» της Εθνικής. Αυτή είναι όμως η κατάσταση. Γι’ αυτό προετοιμαζόμαστε. Έχει να κάνει με τον κόουτς, με τον γυμναστή και με όλους μας η ετοιμότητα. Πρέπει στις 30 Σεπτεμβρίου να είμαστε έτοιμοι στο 100%, και πνευματικά και σωματικά. Υπάρχει όμως και το Super Cup νωρίτερα. Μη το ξεχνάμε. Είναι κι αυτός σημαντικός στόχος. Να κοιτάξουμε λοιπόν να γινόμαστε καλύτεροι. Τα κορμιά μας να είναι σε καλύτερη κατάσταση. Διεκόπηκε απότομα το βασικό στάδιο προετοιμασίας. Πρέπει να κοιτάξουμε μπροστά όμως και να καλύψουμε το όποιο χαμένο έδαφος. Σύντομα θα είμαστε σ’ ένα επιθυμητό στάδιο».

-Οι μεταγραφές έχουν δημιουργήσει ευφορία στον κόσμο, ενώ  και συμπαίκτες σου λένε ευθαρσώς, ότι η ΑΕΚ πάει να πάρει όλους τους τίτλους εφέτος. Ως αρχηγός σκέφτεσαι να τους… προσγειώσεις;

«Ο Πρόεδρος, η Διοίκηση έχουν κάνει μία πολύ μεγάλη προσπάθεια, ώστε να έχουμε ένα ρόστερ -πρώτα ο Θεός να είμαστε υγιείς- πάρα πολύ ανταγωνιστικό. Αυτό είναι δεδομένο και δεν μπορούμε να το κρύψουμε. Φυσικά συμβόλαιο με την επιτυχία δεν έχει κανείς. Ούτε τα ονόματα των παικτών κάνουν πάντα την ομάδα. Αυτό είναι ιστορικά αποδεδειγμένο. Εμείς, οι παίκτες, οι προπονητές, πρέπει να δώσουμε το καλύτερο εαυτό μας στο γήπεδο. Έχουμε μπροστά μας δύο διοργανώσεις από την προηγούμενη χρονιά, συν τρεις, Πρωτάθλημα, Κύπελλο, Τσάμπιονς Λιγκ της επόμενης χρονιάς. Έχουν μαζευτεί πέντε διοργανώσεις. Πρέπει να δώσουμε το 100% για να φτάσουμε στο αποτέλεσμα».

-Αποτέλεσμα και στο… Πρωτάθλημα λοιπόν.

«Είναι πολύ μακριά. Δεν χρειάζεται να το συζητάμε τώρα. Θα είναι λάθος. Τους στόχους της νέας χρονιάς, έτσι όπως είναι η διαφοροποιημένη κατάσταση που ζούμε, πρέπει να τους αφήσουμε για τον Οκτώβριο και μετά. Τώρα έχουμε προετοιμασία».

-Τρόμαξες στο ξεκίνημα της πανδημίας; Με όσα έβλεπες και στα ΜΜΕ κλπ;

«Τον Μάρτιο, έτσι όπως έγιναν όλα, κι όταν γυρίσαμε από τη Βόννη, και καταλάβαμε ότι όλα τελείωσαν, και κλειστήκαμε στο σπίτι, σε καραντίνα, δεν σου κρύβω, ότι για τρεις-τέσσερις εβδομάδες έβλεπα ειδήσεις κλπ. Και είχα τρομάξει

-Και έξι η ώρα… Τσιόδρα

«Στάνταρ…»

-Όλοι λίγο πολύ κάπως έτσι περάσαμε στην καραντίνα.

«Υπήρχε μία υπερπληροφόρηση.  Ήταν ένα σοκ. Βέβαια, ο ιός υπάρχει. Και δυστυχώς, το ζήσαμε και στην ομάδα μας. Κάθε ημέρα ακούμε κάτι καινούριο για τη μεταδοτικότητά του. Ακούμε, ότι πλέον είναι πιο ήπιος. Ακούμε, όμως, κι ότι τον τελευταίο καιρό μεταδότες είναι άνθρωποι ηλικιών είκοσι έως σαράντα. Τα ακούμε όλα. Η υγεία προέχει. Δεν το συζητάμε. Από τον ιό αυτό έχουν πεθάνει δεκάδες άνθρωποι παγκοσμίως. Από την άλλη, μακάρι να το ξεπεράσουμε και να συνεχίσουμε τη ζωή μας έτσι όπως τη ξέραμε. Όλοι οι άνθρωποι αυτό το εξάμηνο, έχουμε περάσει από διάφορες φάσεις. Κυρίως στην πρώτη φάση του. Δεν με θυμάμαι ποτέ να είμαι πενήντα ημέρες κλειδωμένος στο σπίτι».

-Σκέφτεσαι κι αλλιώς τη ζωή πια…

«Ακριβώς. Σκέφτεσαι λίγο παραπάνω. Να καταλαβαίνεις τα αυτονόητα. Πόσο σημαντικά είναι τα μικρά πράγματα, τα οποία πολλές φορές δεν τα εκτιμούμε και τα θεωρούμε δεδομένα. Όλοι οι άνθρωποι μπήκαμε σ΄ αυτή τη διαδικασία».

 

Άρης: Πιθανό το σενάριο επιστροφής του Χαριτόπουλου

Άρης: Πιθανό το σενάριο επιστροφής του Χαριτόπουλου

Ο Δημήτρης Χαριτόπουλος συμμετέχει στην προετοιμασία του Άρη και ήδη βρίσκεται σε επαφές με τους «κίτρινους» για την επιστροφή του στην ομάδα.

Βαδίζοντας πλέον στο 37ο έτος της ηλικίας του, ο Δημήτρης Χαριτόπουλος είναι πολύ πιθανό να επιστρέψει στην ομάδα με την οποία έκανε τα πρώτα επαγγελματικά βήματά του. Ο Ημαθιώτης φόργουορντ άρχισε την καριέρα του στον Άρη, αγωνίστηκε για μια τετραετία (2002-06) στο Αλεξάνδρειο και σήμερα (1/9) προβλέπεται να γίνει ουσιαστική συζήτηση για την επιστροφή του στην ομάδα. Είναι κάτι που θέλει και ο ίδιος, γι’ αυτόν τον λόγο απέρριψε την προοπτική του Απόλλωνα Πατρών και μένει να φανεί αν θα βρεθεί σημείο ταύτισης στο οικονομικό.