Πανελλαδικές εξετάσεις: Τι ώρα ανακοινώνονται σήμερα τα αποτελέσματα — Η «ανάπτυξη» ήταν απλώς πώληση οικοπέδων: Σε τεμάχια το Ελληνικό, 7 εκατομμύρια έκαστο

Το τέλος ενός δρόμου δύσκολου και απαιτητικού πλησιάζει σε λίγες ώρες από τώρα. Χιλιάδες μαθητές λυκείου σε όλη τη χώρα αναμένουν την ανακοίνωση των Πανελλαδικών εξετάσεων του 2022. Όπως ανέφερε το υπουργείο Παιδείας, η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων θα γίνει μετά τη 1 το μεσημέρι με τους εξής τρόπους:

Πώς θα δείτε τις βαθμολογίες

Μέσω SMS: Οι υποψήφιοι μπορούν να ενημερωθούν για τη βαθμολογία τους και μέσα από γραπτό μήνυμα, εφόσον έχουν καταχωρίσει το κινητό τους τηλέφωνο στη σελίδα του Υπουργείου Παιδείας smsresults.minedu.gov.gr ως τις 24 Ιουνίου.

Παράλληλα, μπορούν να μάθουν τους βαθμούς τους μέσω της εφαρμογής του ΥΠΑΙΘ, results.it.minedu.gov.gr, πληκτρολογώντας τον οκταψήφιο κωδικό τους και το αρχικό γράμμα από το επώνυμο, το όνομα, το πατρώνυμο και το μητρώνυμο, σε κεφαλαίους χαρακτήρες.

Τέλος, θα αναρτηθούν και στα Λύκεια της χώρας χωρίς τα ονομαστικά στοιχεία των υποψηφίων, οι οποίοι θα πρέπει να γνωρίζουν τον κωδικό τους για να δουν τις βαθμολογίες τους στα εκάστοτε μαθήματα.

Η ανάρτηση των βαθμολογιών

1. Οι Διευθυντές των Διευθύνσεων Δ.Ε. την Τρίτη 28-6-2022 το πρωί, αμέσως μόλις παραλάβουν όλα τα σχετικά δέματα, παρακαλούνται να παραδώσουν στους Διευθυντές των Γενικών Λυκείων περιοχής ευθύνης τους τα δέματα που θα περιέχουν:

α. τα αποκόμματα των τετραδίων και

β. τις δύο εκτυπώσεις καταστάσεων, όπως περιγράφονται παραπάνω.

2. Ο (Υπο)Διευθυντής κάθε ΓΕΛ μαζί με ένα μέλος του Συλλόγου Διδασκόντων, αμέσως μετά την παραλαβή των δύο καταστάσεων και των αποκομμάτων, πρέπει να προβούν στον απαραίτητο έλεγχο μεταξύ των αναλυτικών ονομαστικών καταστάσεων και των αποκομμάτων. Σε περίπτωση τυχόν διαφοράς, πρέπει άμεσα να γίνει επικοινωνία με το οικείο βαθμολογικό κέντρο και τη Δ/νση Ανάπτυξης Πληροφοριακών Συστημάτων του ΥΠΑΙΘ για τη σχετική διόρθωση.

3. Στη συνέχεια οι (Υπο)Διευθυντές θα αναρτήσουν στις σχολικές μονάδες μόνο τις
εκτυπωμένες καταστάσεις που περιλαμβάνουν μόνο τους κωδικούς και τους βαθμούς υποψηφίων. Στην περίπτωση που κάποιος υποψήφιος δεν έχει τον κωδικό του, παρακαλούνται οι (Υπο)Διευθυντές των ΓΕΛ να γνωστοποιούν τα βαθμολογικά αποτελέσματα στον υποψήφιο με βάση τις αναλυτικές βαθμολογικές καταστάσεις που τους έχουν αποσταλεί και οι οποίες περιλαμβάνουν και τα ονομαστικά στοιχεία των υποψηφίων.

Πώς να συμπληρώσετε το μηχανογραφικό

Η διαδικασία της συμπλήρωσης του Μηχανογραφικού Δελτίου θα συνεχίζεται μέχρι τα μέσα του Ιουλίου και ειδικά φέτος αποδεικνύεται μια σύνθεση υπόθεση, καθώς διαφορετικά τμήματα θα απαιτούν διαφορετικό συνδυασμό μορίων για την είσοδο στα προγράμματα τους.

Κι αυτό γιατί το κάθε ΑΕΙ καθόρισε μόνο του τους συντελεστές στα μαθήματα βαρύτητας για τα προγράμματα του. Έτσι, φέτος δεν υπάρχει βαθμολογική «αντιστοίχιση» τμημάτων, οπότε και δεν μπορεί να γίνει ευθεία σύγκριση με τα δεδομένα της περυσινής εξεταστικής χρονιάς.

Σε κάθε περίπτωση οι υποψήφιοι πρέπει να ξέρουν ότι κατά την συμπλήρωση του Μηχανογραφικού τους Δελτίου δεν πρέπει να παρασύρονται από την πιθανά υψηλή ή χαμηλή βαθμολογία που μπορεί να έχουν, αλλά να φροντίσουν να μελετήσουν σοβαρά τα βαθμολογικά τους δεδομένα και να καλύψουν όσα περισσότερα σενάρια μπορούν για την εισαγωγή τους στην ανώτατη εκπαίδευση της χώρας. Και βέβαια, πάντα, στα τμήματα που τους ενδιαφέρουν και όχι σε άλλα που προσφέρουν σπουδές οι οποίες δεν κερδίζουν το ενδιαφέρον τους.

 

Η «ανάπτυξη» ήταν απλώς πώληση οικοπέδων: Σε τεμάχια το Ελληνικό, 7 εκατομμύρια έκαστο

Μέρα με τη μέρα επιβεβαιώνεται ότι το πολυδιαφημισμένο μέγα αναπτυξιακό έργο εξελίσσεται σε πώληση γης μέσω της οικοπεδοποίησης και τείνει να θυμίζει διαφημίσεις παλαιών δεκαετιών για οικόπεδα με φως, νερό, τηλέφωνο 5 λεπτά από την Ομόνοια.

Ο διευθύνων σύμβουλος της  Lamda Development , Οδυσσέας Αθανασίου, μιλώντας την Τετάρτη 22 Ιουνίου  στην τακτική γενική συνέλευση των μετόχων, επανέλαβε την αλλαγή στην ανάπτυξη του καλύτερου φιλέτου της Αττικής που αποφασίστηκε το 2021.

Έτσι οι μέτοχοι ενημερώθηκαν ότι ο όμιλος αναμένει να εγγράψει φέτος έσοδα της τάξης των 200 εκατ. ευρώ και 350 εκατ. ευρώ το 2023, τα οποία αποδίδονται στη συμβασιοποίηση πώλησης οικοπέδων για τις  προνομιούχες 27 βίλες στο παραλιακό μέτωπο, όπου οι αγοραστές θα πάρουν γη και θα αναλάβουν το κόστος κατασκευής τους.

Να σημειωθεί ότι η αλλαγή στροφής στο business model έγινε το 2021 όταν η διοίκηση της Lamda αποφάσισε αντί να εφαρμόσει το αρχικό master plan, να γίνει κτηματομεσίτης και να πουλάει γη αντί να κατασκευάζει και να πουλά ακίνητα. Έτσι ειδικά για το προνομιούχο παραλιακό μέτωπο αποφάσισε να το κόψει σε οικόπεδα και να πουλήσει γη με τους αγοραστές να αναλαμβάνουν με δικά τους έξοδα την ανέγερση της βίλας τους.

Σύμφωνα με υπολογισμούς εκτιμάται ότι το κάθε οικόπεδο θα πουληθεί προς 7 εκατομμύρια ευρώ, ποσό στο οποίο θα περιλαμβάνεται και το κόστος των αρχιτεκτονικών σχεδίων. Με απλά λόγια η Lamda Development, έκρινε ότι θα έχει μεγαλύτερα περιθώρια κέρδους και άμεσα έσοδα από την πώληση γης παρά από την πώληση κατοικιών που θα έπρεπε η ίδια να κατασκευάσει όπως προέβλεπε το αρχικό σχέδιο.