Πέντε οι νεκροί στην Εύβοια – Ανεβαίνει ο αριθμός των νεκρών στην Εύβοια

 Πέντε οι νεκροί στην Εύβοια

Σε δηλώσεις του από την Εύβοια ο υφυπουργός πολιτικής προστασίας κ. Χαρδαλιάς, ενημέρωσε επίσημα ότι οι νεκροί στην ?Εύβοια ανέρχονται στους 5 μέχρι αυτή τη στιγμή.

Μέχρι αυτή την στιγμή δεν υπάρχουν ακριβή στοιχεία τους ώστε να ανακοινωνθούν διότι ταυτοποιούνται.

Έτσι πέραν των 2 ηλικιωμένων και του ενός βρέφους, είναι άλλοι δύο οι συνάνθρωποί μας που έψχασαν τη ζωή τους ενώ αγνοούνται δύο ακόμα και αναζητουνται από τα σωστικά συνεργεία.

Εύβοια: 4 νεκροί μεγάλες πλημμύρες και καταστροφές και αγωνιώδεις εκκλήσεις για βοήθεια (vids)

Σφοδρή κακοκαιρία έπληξε κατά τις νυχτερινές ώρες την Εύβοια και είχε ως αποτέλεσμα 4 άνθρωποι να χάσουν την ζωή τους.

Μεγάλες καταστροφές και τέσσερις νεκροί στην Εύβοια. Οι δύο πρώτοι  στην περιοχή Πολιτικά δύο άνθρωποι έχασαν την ζωή τους, ένας άνδρας 85 ετών και μια γυναίκα 86 ετών ανασύρθηκαν χωρίς τις αισθήσεις τους.

Ο τρίτος νεκρός είναι ένα βρέφος, ενώ για τον τέταρτο δεν είχαν διακριβωθεί τα στοιχεία του την ώρα που γράφονταν αυτές οι γραμμές.

Για τους δύο πρώτος νεκρούς δήμαρχος Διρφύων Μεσσαπίων, Γιώργος Ψαθάς δήλωσε για το τραγικό συμβάν πως «η κατοικία  ήταν ισόγεια, και βρισκόταν κοντά στο ποτάμι στην περιοχή Πολιτικά».

Τραγωδία δίχως τέλος στην Εύβοια: Και τέταρτος νεκρός μετά τις πλημμύρες

«Γίνεται τεράστια προσπάθεια από την Πυροσβεστική. Από την αρχή ήταν ο περιφερειάρχης και ο αντιπεριφερειάρχης είναι μαζί μου. Αυτή τη στιγμή θεωρώ ότι τα περισσότερα περιστατικά είναι ελεγχόμενα», πρόσθεσε ο κ. Ψαθάς.

Σοβαρά προβλήματα έχουν αναφερθεί και από κατοίκους του χωριού Μανίκα στο Βασιλικό. Σύμφωνα με το egnomi.gr, υπερχείλισε ο ποταμός Λήλας και το νερό πέρασε πάνω από τις γέφυρες του Αφρατίου και του Βασιλικού.

Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα υπερχείλισε ο ποταμός Λήλας και το νερό πέρασε πάνω από τις γέφυρες του Αφρατίου και του Βασιλικού, ενώ πολλά προβλήματα με υπερχειλίσεις και πλημμύρες παρατηρούνται στις περιοχές Ψαχνών και Πολιτικών. Η πυροσβεστική δέχτηκε δεκάδες κλήσεις για πλημμυρισμένα σπίτια και υπόγεια, αλλά και για εγκλωβισμένους από υπερχειλίσεις υδάτων. Στο Δήμο Διρφύων Μεσσαπίων δρόμοι και σπίτια έχουν πλημμυρίσει. Όλοι οι δρόμοι της περιοχής έχουν αποκλειστεί κάτι που δυσκολεύει το έργο των πυροσβεστών και και αστυνομίας. Δραματικές είναι οι εκκλήσεις πολιτών για βοήθεια και στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης.


Εξάλλου, στην προσπάθειά του αστυνομικό όχημα να μεταφέρει κάποιους από τους εγκλωβισμένους από τα Πολιτικά στα Ψαχνά, ανετράπη εκτός δρόμου ενώ ο χείμαρρος δεν άφηνε τα υπόλοιπα οχήματα να πλησιάσουν ώστε να βοηθήσουν στην διάσωση. Στο σημείο έσπευσε γερανός ώστε να απεγκλωβίσει το όχημα και εν συνεχεία οι άνθρωποι να μεταφερθούν σε ασφαλές σημείο.

Την ίδια ώρα όχημα βρέθηκε εγκλωβισμένο στην Περιοχή Άγιος Πανοράματος όπου η κατάσταση ήταν παρόμοια. Έσπευσε όχημα της Πυροσβεστικής και απεγκλώβισε τον οδηγό.
Για βιβλική καταστροφή έκανε λόγο στον ΣΚΑΪ ο δήμαρχος Διρφύων Μεσσαπίων. «Η κατάσταση είναι στην κορύφωσή της είναι τραγική, βιβλική καταστροφή ο κεντρικός ποταμός των Ψαχνών έχει υπερχειλίσει, το ύψος του νερού είναι στο ένα μέτρο καθόλο το μεγαλύτερο μήκος της πόλης, έχουν πλημμυρίσει τα περισσότερα ισόγεια σπίτια. Στην αρχή το φαινόμενο χτύπησε την κοινότητα των Πολιτικών όπου είναι κοινότητα 1.500 κάτοικων με τους παραθεριστές γύρω στις 2.500».

Πληροφορίες από eviathema/ egnomi