Πάπας Φραγκίσκος: Κολλημένοι στον μικρόκοσμό τους οι αρνητές της μάσκας – Σάλος στην Αλβανία. Σε «κορωνο-πάρτι» ο πρόεδρος της χώρας

Πάπας Φραγκίσκος: Κολλημένοι στον μικρόκοσμό τους οι αρνητές της μάσκας

Θέση για τις διαμαρτυρίες που λαμβάνουν χώρα εναντίον των μέτρων κατά του κορωνοϊού και τους αρνητές της μάσκας έλαβε ο Πάπας Φραγκίσκος, αντιπαραβάλλοντάς τες με τις υγιείς, όπως τις χαρακτήρισε διαδηλώσεις κατά του ρατσισμού μετά τον θάνατο του Τζορτζ Φλόιντ.

«Ορισμένες ομάδες διαμαρτυρήθηκαν, αρνούμενοι να κρατήσουν αποστάσεις, αψηφώντας ταξιδιωτικούς περιορισμούς, λες και τα μέτρα που πρέπει να επιβάλουν οι κυβερνήσεις για το καλό των πολιτών τους συνιστούν κάποιου είδους πολιτικής επίθεσης στην αυτονομία ή την προσωπική ελευθερία», ανέφερε σε ένα καινούριο βιβλίο, σύμφωνα με την βρετανική εφημερίδα The Guardian.

Επιπλέον, καταφέρθηκε εναντίον όσων ισχυρίζονται ότι «το να αναγκαστούν να φορέσουν μάσκα, είναι μια αδικαιολόγητη επιβολή από το κράτος».

 

Σάλος στην Αλβανία – Σε «κορωνο-πάρτι» ο πρόεδρος της χώρας

Σάλος έχει προκληθεί στην Αλβανία μετά τη συμμετοχή του προέδρου της χώρας, Ιλίρ Μέτα, σε πάρτι γενεθλίων.

Το «κορωνο-πάρτι» γνωστού κωμικού, στο οποίο παρευρέθη και η σύζυγος του Μέτα, Μόνικα Κριεμάδι, έγινε σε μπαρ χωριού της χώρας.

Σε βίντεο που κάνει το γύρο του διαδικτύου, η Κριεμάδι φαίνεται να σέρνει το χορό, ενώ κανείς δεν φοράει μάσκα, ούτε και τηρούνται οι απαραίτητες αποστάσεις.

Μετά τις σφοδρές αντιδράσεις, οι Αρχές προχώρησαν στην επιβολή προστίμων και στους 30 καλεσμένους.

Μάλιστα, απολύθηκαν και έξι αστυνομικοί, καθώς δεν εμπόδισαν τη διοργάνωση του πάρτι.

Ο πρόεδρος της Αλβανίας από την πλευρά του, υποστήριξε ότι τηρούνταν οι αποστάσεις, ενώ έκανε λόγο και για «πολιτικά υποκινούμενη κίνηση» ενόψει των εκλογών της άνοιξης.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*