Πάμε κινηματογράφο; Οι ταινίες της εβδομάδας

 ‘Εκρηξη Θυμού του Ντέρικ Μπόρτε

Ο βραβευμένος με Όσκαρ Ράσελ Κρόου («Μονομάχος», «Ένας Υπέροχος Άνθρωπος») και η Κάρεν Πιστόριους («Slow West») πρωταγωνιστούν σε ένα καθηλωτικό ψυχολογικό θρίλερ για την έκρηξη οργής πίσω από το τιμόνι, που κάποιοι έχουμε συναντήσει, αλλά όχι σε αυτόν τον έκρυθμο βαθμό και σε αυτή την τρομαχτική και αναπάντεχη διάσταση.

Ο Ντέρικ Μπόρτε («London Town», «Μια οικογένεια…ψώνιο») σκηνοθετεί μία αγωνιώδη ιστορία που πυροδοτείται, όταν ένας ακραία επιθετικός οδηγός αποφασίζει να εκδικηθεί με κάθε τίμημα μια άγνωστη σ’ αυτόν γυναίκα.

Η Ρέιτσελ (Κάρεν Πιστόριους) έχει καθυστερήσει να πάει στη δουλειά. Είναι ήδη εκνευρισμένη πίσω από το τιμόνι της, όταν πέφτει πάνω σε έναν άγνωστο οδηγό (Ράσελ Κρόου) με ψυχολογικά προβλήματα. Πολύ σύντομα, η Ρέιτσελ και οι άνθρωποι που αγαπά γίνονται ο στόχος αυτού του άντρα, που αποφασίζει να αφήσει το σημάδι του σε έναν κόσμο που τον αγνοεί, μέσα από διάφορα τρομαχτικά μαθήματα. Έτσι ξεκινά ένα επικίνδυνο παιχνίδι γάτας και ποντικού που αποδεικνύει ότι δεν ξέρεις ποτέ πόσο κοντά θα βρεθείς σε κάποιον που έχει χάσει κάθε έλεγχο.

Ο σκηνοθέτης είχε συγκεκριμένο όραμα για τον βασικό χαρακτήρα. «Ο Άντρας (Κρόου) είναι σαν τον καρχαρία από την ταινία “Τα Σαγόνια του Καρχαρία”: είναι φονικός, απρόβλεπτος, σκληρός και αξέχαστος. Για τον λόγο αυτό, ο χαρακτήρας δεν έχει όνομα στην ταινία. Είναι οΆντρας. Μία μεγάλη δύναμη».

«Είναι απόλυτα τρομαχτικός» συμφωνεί ο Κρόου. «Όταν ξεκινάει, εμφανίζεται από πίσω… δεν ξέρουμε πού είναι, μετά πλησιάζει, χτυπάει και εξαφανίζεται ξανά μέχρι την επόμενη φορά. Κυνηγάει το θήραμα του. Η Ρέιτσελ απλώς φωνάζει στον λάθος άνθρωπο τη λάθος μέρα. Εκείνος δεν νοιάζεται για τις συνέπειες των πράξεων του σε βάρος της, γιατί έχει ήδηξεπεράσει το όριο».

«Antebellum: Η Εκλεκτή» των Τζέραρντ Μπους – Κρίστοφερ Ρενζ

Antebellum: Η Εκλεκτή , Κριτική - Σινεμά - αθηνόραμα

Η τραγουδοποιός και ηθοποιός Τζανέλ Μονέ υποδύεται μία επιτυχημένη συγγραφέα η οποία πέφτει θύμα απαγωγής επιστρέφοντας στο σπίτι της. Όταν ξυπνά, βρίσκεται στο παρελθόν, σκλάβα σε φυτεία στον Νότο, την περίοδο πριν από τον Αμερικανικό Εμφύλιο. Άλλωστε, ο τίτλος Antebellum σημαίνει στα λατινικά «πριν από τον πόλεμο».

Παγιδευμένη σε μία τρομακτική κατάσταση, προσπαθεί να ξεφύγει, ενώ βλέπει οράματα με πρόσωπα και γεγονότα που διασχίζουν δύο αιώνες.

Ταινία τρόμου με ευθείες αναφορές στο παρελθόν των Αφροαμερικανών.