Πάμε κινηματογράφο; Οι ταινίες της εβδομάδας

Τι θα δούμε από την Πέμπτη 11 Ιουνίου στα θερινά σινεμά;

Το ιταλικό παραμύθι-αριστούργημα «Πινόκιο» σε σκηνοθεσία του Ματέο Γκαρόνε φέρνει τον Ρομπέρτο Μπενίνι ξανά στην μεγάλη οθόνη.

Πινόκιο (Pinocchio) 

Το αριστουργηματικό παραμύθι της ιταλικής λογοτεχνίας στα χέρια του δεξιοτέχνη σκηνοθέτη Ματέο Γκαρόνε μεταμορφώνεται σε ένα αισθητικά πανέμορφο και μαγικό κινηματογραφικό ταξίδι. Πρωταγωνιστεί ο βραβευμένος με Όσκαρ Ρομπέρτο Μπενίνι στο ρόλο του Τζεπέτο.
Ο Πινόκιο, μια μαριονέτα, αρχίζει να μιλάει και να συμπεριφέρεται σαν άνθρωπος. Ο δημιουργός του, ο Τζεπέτο, τον έχει σαν γιο του. Όταν ο Πινόκιο περιπλανηθεί και χάσει το δρόμο του, θα του τύχουν έναν σωρό μπελάδες. Στο ταξίδι της αναζήτησης του εαυτού του θα έχει για μοναδικό του σύμμαχο μια νεράιδα. Η επιθυμία του Πινόκιο, όμως, να μοιάσει στα υπόλοιπα αγόρια παραμένει.

Σκηνοθεσία: Ματέο Γκαρόνε

Πρωταγωνιστούν οι: Ρομπέρτο Μπενίνι, Φεντερίκο Ιελάπι, Ρόκο Παπαλέο, Μάσιμο Τσεκερίνι, Μαρίν Βακτ, Τζίτζι Προϊέτι

Διανομή: Odeon

Περιφρόνηση (Contempt)

Ένας Αμερικανός παραγωγός, προσλαμβάνει έναν Γάλλο συγγραφέα για την διασκευή του σεναρίου της «Οδύσσειας», σε πιο εμπορικό ύφος. Ομως ο συγγραφέας θα «εγκλωβιστεί» δημιουργικά και αυτό θα επηρεάσει και την προσωπική του ζωή.

Σκηνοθεσία: Ζαν Λικ Γκοντάρ

Πρωταγωνιστούν οι: Μπριζίτ Μπαρντό, Τζακ Πάλανς, Φριτς Λανγκ, Μισέλ Πικολί

Διανομή: Neo Films

Το Σκοτεινό Αντικείμενο του Πόθου (That Obscure Object of Desire)

Ταινία βασισμένη στο μυθιστόρημα «Η γυναίκα και το νευρόσπαστο». Ενας εύπορος Γάλλος μεσήλικας ανακαλεί την πορεία της δυσλειτουργικής σχέσης του με μια φτωχή χορεύτρια φλαμένκο από την Σεβίλλη, την οποία και ερωτεύτηκε πολύ.

Σκηνοθεσία: Λουίς Μπουνιουέλ

Πρωταγωνιστούν οι: Αντζελα Μολίνα, Καρόλ Μπουκέ, Φερνάντο Ρέι

Διανομή: Bibliotheque