Ο Ken Loach προσφέρει δωρεάν τις ταινίες του στο You Tube

Χαράς ευαγγέλια για τους σινεφίλ θαυμαστές του Ken Loach ο οποίος προχώρησε σε μια σπουδαία προσφορά.

O Ken Loach, ένας από τους πιο διάσημους – και συχνά αμφιλεγόμενους – Βρετανούς σκηνοθέτες, προσφέρει στο κοινό τη δυνατότητα να απολαύσει κάποιες από τις πιο σημαντικές ταινίες του δωρεάν, μέσα από το κανάλι του στο Youtube.

Ο Ken Loach είναι Άγγλος σκηνοθέτης γεννημένος στο Νουνέατον της Αγγλίας. Σπούδασε νομική στην Οξφόρδη και ασχολήθηκε από φοιτητής με το θέατρο. Ξεκίνησε με δουλειές στη βρετανική τηλεόραση και στη συνέχεια στράφηκε στον κινηματογράφο.

Ο ίδιος, είναι έντονα πολιτικοποιημένος και στρατευμένος στην Αριστερά, κάτι που αποτυπώνεται στις ταινίες του. Ήταν ένα από τα δημόσια πρόσωπα που μίλησαν εναντίον των πολιτικών του μνημονίου στο ελληνικό ντοκιμαντέρ “Catastroika”. Επίσης είναι μέλος του Κινήματος για τη Δημοκρατία στην Ευρώπη 2025.

Έχει κερδίσει δύο φορές τον Χρυσό Φοίνικα, η πρώτη ήταν το 2006 για την ταινία Ο άνεμος χορεύει το κριθάρι και η δεύτερη το 2016 για την ταινία “Εγώ, ο Ντάνιελ Μπλέικ”. Επίσης, έχει κερδίσει δύο φορές το Βραβείο Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου, το 1991 με το “Ριφ-Ραφ” και το 1995 με το “Γη και ελευθερία”.

Για όλο το μενού ταινιών του, επισκεφτείτε το κανάλι του στο YouTube