Ο Φουρθιώτης στη Marfin – Απορρίφθηκε το αίτημα Καταραχιά για προσωρινή διακοπή απόλυσης

«Ο φάκελος της υπόθεσης Marfin ανοίγει πάλι… ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ» ανέβασε στο Twitter ο θλιβερός και αποτυχημένος υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοϊδης.

Αλλη μία προσπάθεια αντιπερισπασμού, άλλη μία προσπάθεια να θολώσει τα νερά. Ειδικά μετά και το φιάσκο με τον Μένιο Φουρθιώτη. Διότι, περί φιάσκου πρόκειται.

Και όχι μόνο για τα ψέμματα που έλεγε για μία ακόμα φορά η Ελληνική Αστυνομία με την ανακοίνωσή της στις 24 Μαρτίου: «Σχετικά με δημοσιεύματα στο διαδίκτυο περί φύλαξης δημοσιογράφων, ενημερώνουμε ότι δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα». Ερχεται μία εβδομάδα αργότερα ο υπουργός και διαψεύδοντας την ΕΛ.ΑΣ. μας λέει τελικά πως όχι μόνο τα δημοσιεύματα έχουν σχέση με την πραγματικότητα, αλλά και αυτή η φρουρά που διατέθηκε για τον Μένιο Φουρθιώτη αποσύρεται. Κάποιος, ωστόσο, δεν ευθύνεται που η φρουρά αυτή τοποθετήθηκε εκεί;

Τι να κάνει λοιπόν ο κ. Χρυσοχοϊδης, ο υπουργός που δεν έχει να παρουσιάσει ούτε μία επιτυχία, τι να κάνει που πρέπει τέλος πάντων να παρουσιάσει κάτι; Ανασύρει το φάκελλο της Marfin. Δύο είναι τα στερεότυπα στο χώρο της Δεξιάς τα τελευταία χρόνια, η Marfin και τα Εξάρχεια, αυτά λοιπόν τους προσφέρει και ο κ. Χρυσοχοϊδης για να τους ξεγελάσει και δεν καταλαβαίνει καν ότι είναι σαν να κοροϊδεύει στα μούτρα και τους συγγενείς των ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους στην περίκλειστη τραπεζική αίθουσα.

Και αρχίζουν οι διαρροές για τη Marfin. Και αρχίζει ένα πραγματικό πανηγύρι αριθμών και «πληροφοριών». Ενα παιχνίδι κολοκυθιάς αναλόγως με τις «διαρροές» σε κάθε αστυνομικό συντάκτη. «Ενδείξεις για εμπλοκή τριών προσώπων» , «Τέσσερις νέοι ύποπτοι», «Ανοίγει ξανά ο φάκελος Μαρφίν με 5 νέους υπόπτους» κοκ.

Τι σημασία έχει άλλωστε αν είναι τρεις ή τέσσερις ή πέντε… η δουλειά του υπουργείου να γίνεται.

Πώς το έγραψε κάποιος στο Twitter; Αν πέσουν κι άλλο τα ποσοστά της κυβέρνησης, θα ανοίξουν και τον φάκελλο της Κύπρου. Και ακόμα περισσότερο: Ξανανοίγει η υπόθεση της αρπαγής της Ωραίας Ελένης.

Δημήτρης Κανελλόπουλος

Απορρίφθηκε το αίτημα Καταραχιά για προσωρινή διακοπή απόλυσηςΑπορρίφθηκε το αίτημα Καταραχιά για προσωρινή διακοπή απόλυσης

Δικάσιμος για τις 25 Μαΐου ορίστηκε στην υπόθεση εκδικητικής απόλυσης του Κώστα Καταραχιά, γιατρού, συνδικαλιστή και προέδρου των εργαζομένων στο νοσοκομείο «Άγιος Σάββας», καθώς το δικαστήριο απέρριψε το αίτημά του για προσωρινή διακοπή απόλυσης.

Χθες, η κυβέρνηση, διά του υπουργού Υγείας, επιδόθηκε σε ωμή επίδειξη πολιτικής πίεσης, υποστηρίζοντας ενώπιον του δικαστηρίου την εκδικητική απόλυση ενός συνδικαλιστή γιατρού και προέδρου των εργαζομένων στον «Αγιο Σάββα».

Η δίκη στην Ευελπίδων κράτησε περίπου μία ώρα και στη διάρκειά της οι συνήγοροι των δύο πλευρών εξέθεσαν τους ισχυρισμούς τους. Υπέρ του απολυμένου ακτινοδιαγνώστη κατέθεσαν η ΑΔΕΔΥ, η ΟΕΝΓΕ (Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας), η ΠΟΕΔΗΝ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία) και η ΕΙΝΑΠ (Ενωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθηνών Πειραιώς). Με δυο λόγια, όλα τα συνδικαλιστικά όργανα των «ηρώων» υγειονομικών του ΕΣΥ. Στο πλευρό της διοίκησης του νοσοκομείου τάχτηκαν η 1η ΥΠΕ και ο Β. Κικίλιας διά των νομικών συμβούλων τους. Η πρωτοφανής αυτή ενέργεια από πλευράς υπουργείου Υγείας δεν αποσκοπούσε σε τίποτε άλλο παρά μόνο στην άσκηση πίεσης, αν όχι εκφοβισμού, των δικαστών.

Οι συνήγοροι του γιατρού με σαρωτικά επιχειρήματα εξέθεσαν το καθεστώς τρομοκρατίας που επέβαλε η διοίκηση από τη στιγμή που επέλεξε επί πανδημίας να μην ανανεώσει τις συμβάσεις όσων τόλμησαν να διαμαρτυρηθούν για τις συνθήκες στο ογκολογικό νοσοκομείο. Μετά τις κινητοποιήσεις των γιατρών η διοίκηση ανέστειλε την απόφασή της και ανανέωσε τις συμβάσεις των άλλων 7 επικουρικών γιατρών, πλην του προέδρου, τον όποιο αρχικά είχε μεταθέσει στην Εντατική μετά το «έγκλημα» που διέπραξε παλεύοντας για τη λήψη μέτρων στο νοσοκομείο που τότε ασφυκτιούσε από την επέλαση του κορονοϊού. Οι απαντήσεις σε όποιους γιατρούς τολμούν να μιλούν για τις αδυναμίες του συστήματος είναι ΕΔΕ, απειλές, άρνηση διαλόγου και ΜΑΤ.

Ο εκπρόσωπος του Δημοσίου (!) ισχυρίστηκε ότι δεν χρειάζεται ένας παραπάνω γιατρός! Στη θλιβερή εικόνα των κυβερνητικών στελεχών, που μέσα στην υγειονομική κρίση επιβάλλουν με «στρατιωτικό» νόμο σιωπή και υπακοή στις διαταγές, κυριάρχησε χθες η παρουσία του νομικού συμβούλου του υπουργού Β. Κικίλια στο πλευρό της Ο. Μπαλαούρα, διορισμένης διοικήτριας και συζύγου του δημοσιογράφου των «Νέων», Γιώργου Παπαχρήστου.

«Ο Κώστας είναι ο μόνος από τους 2.000 επικουρικούς γιατρούς που η σύμβασή τους δεν παρατείνεται μέχρι τις 31 Οκτωβρίου 2021 αλλά λήγει σήμερα, σε μια περίοδο που αναστέλλονται άδειες γιατρών, που επιστρατεύονται ιδιώτες γιατροί», είπε μεταξύ άλλων ο συνήγορός του, Κώστας Παπαδάκης, στηλιτεύοντας την απροκάλυπτη κυβερνητική παρέμβαση στην ανεξάρτητη Δικαιοσύνη και παραθέτοντας τις βεβαιωμένες ανάγκες και τις ελλείψεις γιατρών και ακτινοδιαγνωστών στο ογκολογικό νοσοκομείο. Η πρόεδρος του δικαστηρίου αποχώρησε χωρίς να ανακοινώσει πότε θα εκδοθεί η απόφαση.

Στην Ευελπίδων είχε συγκεντρωθεί πλήθος συναδέλφων του απολυμένου γιατρού, ενώ ο ίδιος σε δήλωσή του αμέσως μετά επανέλαβε ότι πρόκειται για μια πολιτική δίωξη. Είχε προηγηθεί την Τρίτη η «ετυμηγορία» των ΜΑΤ, που ψέκασαν με χημικά εργαζομένους των νΝοσοκομείων «Αγιος Σάββας», «Γεννηματάς», «Θριάσιο» και μέλη της ΠΟΕΔΗΝ που διαμαρτύρονταν έξω από το υπουργείο Υγείας για την εκδικητική απόλυση.