Ο Τσακαλώτος για Γεωργιάδη και πρώτη κατοικία – Κορυφαία “προεδρικά” στελέχη έχουν ζητήσει συνάντηση με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ

Η κυνική δήλωση του Αδ. Γεωργιάδη σχετικά με την προστασία της πρώτης κατοικίας, έχει ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων μεταξύ των οποίων και του τομεάρχη οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, σχολιάζοντας τις προθέσεις της κυβέρνησης, δεν έκρυψε την ανησυχία του τονίζοντας παράλληλα πως «καθήκον της πολιτείας είναι η προστασία του κοινωνικού συνόλου, τουλάχιστον των πιο αδύναμων μερών της».

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών, απευθυνόμενος στον Αδ. Γεωργιάδη, σημειώνει: «Η αγορά κατοικίας πράγματι χρειάζεται προστασία όταν βρισκόμαστε σε περίοδο μη κανονικότητας» και εξηγεί πως «περίοδος μη κανονικότητας για την αγορά κατοικίας είναι όχι μόνο η περίοδος της κρίσης, αλλά και η περίοδος μετά από αυτήν, όταν ο κόσμος έχει συσσωρευμένα χρέη και υποχρεώσεις».

Επίσης, υπενθυμίζει ότι «καθήκον της πολιτείας είναι η προστασία του κοινωνικού συνόλου, τουλάχιστον των πιο αδύναμων μερών της και η ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής».

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, στη δήλωση που έκανε αναφέρεται στη «δέσμευση της Ν.Δ. να καταργήσει την προστασία της πρώτης κατοικίας» σχολιάζοντας πως «δεν είναι καθόλου ξεκάθαρη για το αν θα υπάρχει κάποια μέριμνα – και τι θα περιλαμβάνει αυτή – στο ενιαίο πλαίσιο που λένε ότι θα φέρουν για την μετά τον Απρίλιο περίοδο».

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ φθάνει στο συμπέρασμα πως ο υπουργός της κυβέρνησης Μητσοτάκη «θεωρεί ότι σε τρεις μήνες οι άνθρωποι θα βρίσκονται στα επίπεδα προ κρίσης και ότι ο κόσμος δεν θα χάσει τα σπίτια του σε εκτεταμένους πλειστηριασμούς» εκφράζοντας παράλληλα την ανησυχία καθώς «θα είναι ακόμα μία από τις προβλέψεις του κ. Γεωργιάδη που θα διαψευστεί».

 

Παππάς, Πολάκης κι άλλα κορυφαία “προεδρικά” στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησαν συνάντηση με Τσίπρα για δημοψήφισμα και εγγραφή μελών

Κορυφαία “προεδρικά” στελέχη έχουν ζητήσει συνάντηση με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα εν όψει Κεντρικής Επιτροπής. Τα στελέχη τάσσονται υπέρ της διεύρυνσης και των ανοιχτών διαδικασιών και εκφράζουν την αγωνία τους για τον τρόπο με τον οποίο διεξάγεται οργανωτικά ο προσυνεδριακός διάλογος.

Οι βουλευτές αυτοί που ανήκουν στους λεγόμενους «προεδρικούς» και δημοσίως τουλάχιστον δεν κρύβουν ότι επιθυμούν να «μολυνθούν» από το άνοιγμα του κόμματος είναι αριθμητικά περί τους 40 και θεωρούν ότι ο τρόπος με τον οποίο γίνονται οι εγγραφές νέων μελών είναι προβληματικός σε σημείο που να εμποδίζει την προσέλευση νέων ανθρώπων στον ΣΥΡΙΖΑ.

Ορισμένοι εξ αυτών είχαν χθες το βράδυ συνάντηση στο ξενοδοχείο «Τιτάνια» όπου αντήλλαξαν απόψεις και για τα ερωτήματα που θα πρέπει να εμπεριέχει το εσωκομματικό δημοψήφισμα της 5-6 Απριλίου για το οποίο ως γνωστόν έχουν δημιουργηθεί εντάσεις με κορύφωση τις αντιπαραθέσεις που εκδηλώθηκαν στην τελευταία συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος.

Ανάμεσά τους ήταν Παύλος Πολάκης, Χρήστος Σπίρτζης, Γιώτα Πούλου, Θάνος Μωραίτης, Θεοδώρα Τζάκη, Μίλτος Χατζηγιαννάκης, Γιώργος Τσίπρας, Θανάσης Μεϊκόπουλος, Νίκος Παππάς, Ολυμπία Τελιγιορίδου, Λευτέρης Αβραμάκης. Κατά τις πληροφορίες συζήτησαν διεξοδικά για το μέλλον του ΣΥΡΙΖΑ, για τις διεργασίες που διεξάγονται ενόψει συνεδρίου, αλλά και για τον τρόπο με τον οποίο γίνονται οι επιλογές των διδύμων που πηγαίνουν στην περιφέρεια στο πλαίσιο της διεύρυνσης.

Στο μεταξύ, πιθανολογείται ότι η προγραμματισμένη για τις 14 Φεβρουαρίου ανοιχτή πολιτική εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ με ομιλητή τον Αλέξη Τσίπρα θα μετατεθεί για μία εβδομάδα και θα πραγματοποιηθεί στο γήπεδο του Tae Kwon Do. O πήχης αυτομάτως γίνεται υψηλός καθώς ο συγκεκριμένος χώρος που φιλοξενεί συνήθως και τα συνέδρια του ΣΥΡΙΖΑ είναι χωρητικότητας τουλάχιστον 5.000 ατόμων.