Ο Ραγκούσης «ξεμπρόστιασε» τον Πλεύρη που έσπασε το απόρρητο της προανακριτικής – Πηγές της ΝΔ «καρφώνουν» άθελά τους(;), τον Αντώνη Σαμαρά

Σε υψηλούς τόνους πραγματοποιείται στη Βουλή για τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, που επιχειρεί η κοινοβουλευτική πλειοψηφία, στη σκιά του σκανδάλου Novartis.

Αίσθηση προκάλεσε η τοποθέτηση του βουλευτή της Ν.Δ., Θάνου Πλεύρη, ο οποίος έσπασε το απόρρητο και αποκάλυψε στοιχεία που ακούστηκαν στις συνεδριάσεις της Προανακριτικής, με τον Γιάννη Ραγκούση να τον «ξεμπροστιάζει».

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ τον κατηγόρησε όχι μόνο ότι έσπασε το απόρρητο, αλλά και ότι παρουσίασε αποσπασματικά τα στοιχεία για τον διάλογο Αγγελή-Δημητρίου περί Ρασπούτιν.

Ο διάλογος από το 4ο λεπτό και μετά.

Ραγκούσης: Απλώς είπε ότι ήρθε ο Αγγελής και είπε στην Δημητρίου ότι ο Ρασπούτιν είναι ο Παπαγγελόπουλος. Να αναγκαστεί τώρα ο Θ. Πλεύρης να πει όλη την αλήθεια. Αφού σπάσατε το απόρρητο, θα πάρετε όλη την ευθύνη και θα τα πείτε όλα.

Πλεύρης: Όταν παραιτήθηκε ο κ. Αγγελής λέει πίσω από το δημοσίευμα της Δημοκρατίας είναι ο Παπαγγελόπουλος και του λέει «τι μου λες παιδί μου τώρα».

Ραγκούσης: Εσύ θα το πιεις όλο το ποτήρι μέχρι τέλους. Τι άλλο ρώτησε η Δημητρίου των Αγγελή, το ξέρεις πολύ καλά. Αποκρύψατε τι τον ρώτησε η Δημητρίου. Έχετε ηθική και πολιτική αν όχι νομική υποχρέωση.

Πλεύρης: Είπε φέρτε αποδείξεις και τι έκανε ο Αγγελής; Στις 21/02 κατέθεσε την αναφορά του που λέει τι έκανε ο Ρασπούτιν και αυτή η αναφορά έμεινε στο συρτάρι και έμεινε εκεί μέχρι το δημοσίευμα του Πρώτου Θέματος.

Ραγκούσης: Εσάς σας περνάει από το μυαλό ότι μπορείτε να το σώσετε αυτό που κάνατε. Αποκαλύπτεται το μέγεθος της ανηθικότητας, διότι όχι μόνο έχετε χρησιμοποιήσει απόρρητο υλικό, αλλά το έχετε διαστρεβλώσει.

 

Πηγές της ΝΔ «καρφώνουν» άθελά τους(;), τον Αντώνη Σαμαρά

Το στέλεχος της ΝΔ που αποφάσισε σχολιάσει την τοποθέτηση του Αλέξη Τσίπρα στην Ολομέλεια της Βουλής κατά τη συζήτηση της διεύρυνσης του κατηγορητηρίου του Δ. Παπαγγελόπουλου, πέτυχε στόχο. Και τι στόχο. Κάρφωσε, άθελά του(;) τον Αντ. Σαμαρά!

«Ο κ. Τσίπρας σύρθηκε στη Βουλή για να υπερασπιστεί τον κ Παπαγγελόπουλο στην Προανακριτική Επιτροπή. Για την ταμπακιέρα, δηλαδή τις καταγγελίες πέντε εισαγγελικών λειτουργών κατά του κ Παπαγγελόπουλου, ο κ. Τσίπρας τήρησε αμήχανη σιωπή.», είπε το σαίνι.

Και συνέχισε με περισπούδαστο ύφος:

Και έτσι μένει ένα αναπάντητο ερώτημα: τι κρατάει ενωμένο τον κ. Τσίπρα με τον Παπαγγελόπουλο;» διερωτώνται πηγές της συμπολίτευσης και προσθέτουν πυροβολώντας τα πόδια τους και τον Αντ. Σαμαρά: «Ίσως το γεγονός ότι δύο Υπουργοί του «συζητούσαν», μέσα στο Μέγαρο Μαξίμου, με επιχειρηματία για τις «εκκρεμείς δικαστικές του υποθέσεις» …».

Ωστόσο, όλοι γνωρίζουν, ότι  ο Σάμπυ Μιωνής παραδέχτηκε ενώπιον της Προανακριτικής Επιτροπής την παρέμβαση του κ. Σαμαρά, το 2013, προκειμένου να λήξει η διένεξη μεταξύ του επιχειρηματία και του εκδότη της «Δημοκρατίας», Γ. Φιλιππάκη. Μάλιστα, ο Σ. Μιωνής είχε επιβεβαιώσει ότι μετά την παρέμβαση Σαμαρά προέκυψε ο πρώτος άκαρπος συμβιβασμός μεταξύ του ιδίου και του Γ. Φιλιππάκη.

Το ζήτημα είχε σχολιάσει και ο Ν. Παππάς λέγοντας ότι η διαμεσολάβηση για την υπόθεση Μιωνή είχε γίνει και το 2013 επί ΝΔ.

«Η συνάντηση στην οποία αναφέρεστε έγινε κατόπιν αιτήματος της ισραηλινής κυβέρνησης. Φαντάζομαι το ίδιο είχε γίνει και επί Σαμαρά, όταν, όπως αποκαλύφθηκε, είχε γίνει και πάλι προσπάθεια διαμεσολάβησης», ανέφερε ο τομεάρχης Οικονομίας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Παππάς, μιλώντας στην ΕΡΤ και τους δημοσιογράφους Δημήτρη Κοτταρίδη και Γιάννη Πιτταρά για τις αναφορές Μιωνή στην προκαταρκτική για την υπόθεση Novartis.

«Η δική μας παρότρυνση, υπερασπιζόμενοι τα συμφέροντα της Ελλάδας και τις διμερείς σχέσεις με μια χώρα της περιοχής, ήταν να υπάρξει συμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών», συνέχισε για να επισημάνει αμέσως μετά: «Ο Σαμαράς προσπάθησε, επίσης. Εύχομαι και εκείνη η προσπάθεια να έγινε κατόπιν αιτήματος της άλλης πλευράς και όχι από “ελατήρια” δικά τους, διότι και ο Παπασταύρου και ο Μιωνή ενέχονταν στο θέμα της λίστας Λαγκάρντ».

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*