Επίσημη μορφή πήρε η προσθήκη του Χάιμε Ετσενίκε (26 χρόνων, 2.08 μέτρα) στον Προμηθέα, με τους Πατρινούς να ανακοινώνουν την απόκτησή του Κολομβιανού σέντερ.
Ο Προμηθέας Πάτρας γεμίζει τη ρακέτα του με ύψος και δύναμη, ανακοινώνοντας τον Κολομβιανό σέντερ, Χάιμε Ετσενίκε (26 χρόνων, 2.08 μέτρα).
Οι Πατρινοί είχαν συμφωνήσει με τον παίκτη για τη συνεργασία τους, με τη συμφωνία να παίρνει επίσημη μορφή και τον Ετσενίκε να αγωνίζεται τη νέα σεζόν στο “Δ. Τόφαλος”.
Ο Κολομβιανός ψηλός, έκλεισε την περσινή αγωνιστική περίοδο στην Ρίτας Βίλνιους, ενώ έχει αγωνιστεί και στο NBA με τους Ουάσινκγτον Γουίζαρντς.
Αναλυτικά η ανακοίνωση:
“Η ΚΑΕ Προμηθέας βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την προσθήκη του αθλητή Jaime Echenique, ο οποίος έρχεται να δώσει…ύψος στην ομάδα μας και να ενισχύσει τη front line της για την αγωνιστική σεζόν 2023-24.
Ο Jaime Echenique γεννήθηκε στις 27 Απριλίου του 1997 στη Barranquilla της Κολομβίας. Βλέπει τον κόσμο από τα 211 εκατοστά και αγωνίζεται στη θέση «5». Ξεκίνησε την καριέρα του από το NCAA και τους Wichita State Shockers (2018-20), ενώ τη σεζόν 2020-21 έπαιξε για πρώτη φορά στην καριέρα του στην Ευρώπη, για λογαριασμό της ισπανικής Gipuzkoa, καταγράφοντας εξαιρετικά νούμερα. Τη σεζόν 2021-22 έγινε ο πρώτος Κολομβιανός που κέρδισε μια θέση στο NBA υπογράφοντας στους Washington Wizards και αγωνίστηκε στους Capital City Go – Go και τους Motor City Cruise στην G-League. Στα τέλη της σεζόν 2022-23 επέστρεψε στην Ευρώπη, για λογαριασμό της λιθουανικής Rytas, ενισχύοντάς την στους τελικούς με τη Zalgiris. Εκεί, προσαρμώστηκε πολύ γρήγορα και μέτρησε 14,2 πόντους και 4,5 ριμπάουντ, βοηθώντας την ομάδα του να φανεί ιδιαίτερα ανταγωνιστική και τελικά να χάσει στο «νήμα» τον τίτλο, με συνολικό σκορ 3-2.
Καλωσορίζουμε τον Jaime Echenique στη μπασκετική μας οικογένεια και του ευχόμαστε να εκπληρώσει κάθε του φιλοδοξία σε ατομικό επίπεδο, βοηθώντας παράλληλα τον Προμηθέα να υλοποιήσει τους στόχους του”.
Η Καρδίτσα ενισχύει την περιφέρεια με Νίκο Δίπλαρο
Στην Καρδίτσα θα συνεχίσει την καριέρα του ο Νίκος Δίπλαρος, με τους Θεσσαλούς να ανακοινώνουν την προσθήκη του 26χρονου γκαρντ.
Τη νέα της μεταγραφή ανακοίνωσε η Καρδίτσα, η οποία πρόσθεσε στην περιφερειακή της γραμμή τον Νίκο Δίπλαρο (26 χρόνων, 1.90 μέτρα).
Ο 26χρονος γκαρντ επιστρέφει στην Ελλάδα έπειτα από μία σεζόν στην Βουλγαρία με την Μπαλκάν, ενώ στην τελευταία του παρουσία εντός συνόρων, φορούσε τη φανέλα του Απόλλωνα Πάτρας.
Η θεσσαλική ομάδα συνεχίζει δυναμικά την ενίσχυση του ελληνικού κορμού (Βασίλης Χρηστίδης και Γιώργος Καμπερίδης), ενώ έχει αποσπάσει την υπογραφή του πρώτου ξένου της για τη νέα σεζόν, Μίτσελ Σμιθ.
Αναλυτικά η ανακοίνωση:
“Ο 26χρονος γκαρντ ενισχύει την περιφερειακή γραμμή του ΑΣΚ
Ο Α.Σ.Καρδίτσας ανακοινώνει την προσθήκη του Νίκου Δίπλαρου στο ρόστερ της ομάδας μας. Ο Πατρινός αθλητής, θα ενισχύσει την περιφερειακή γραμμή της ομάδας μας, στο νέο πρωτάθλημα της Basket League.
Είναι 26 ετών (γεννήθηκε στις 28 Ιουνίου 1997) με ύψος 1.90 μ. και αγωνίζεται ως γκαρντ, ενώ ξεκίνησε την καριέρα του στον Έσπερο Πατρών. Το 2015 σε ηλικία 18 ετών, εντάχθηκε στον Άρη Θεσσαλονίκης, με τον οποίο έκανε ντεμπούτο στην Α1 Εθνική, ενώ το 2017 φόρεσε τη φανέλα του Πανιωνίου για δυο σεζόν στη Basket League. Το 2019 έκανε το πρώτο του συμβόλαιο εκτός Ελλάδας, καθώς αγωνίστηκε αρχικά στη Βουλγαρική Λόβτσεν, για να ολοκληρώσει τη χρονιά στη Γεωργία με τη φανέλα της Μπατούμι.
Το 2020, ο Δίπλαρος επιστρέφει στην Ελλάδα για μια σεζόν με τον Παναθηναϊκό, με τον οποίο είχε 13 συμμετοχές στο πρωτάθλημα και 3 στην Ευρολίγκα. Το 2021, φόρεσε τη φανέλα του Απόλλωνα Πάτρας στον οποίο είχε ηγετικό ρόλο, ενώ την περασμένη σεζόν 2022-23 βρέθηκε στη Βουλγαρία και τη Μπαλκάν με την οποία αγωνίστηκε στο FIBA Europe Cup, ενώ τον Ιούνιο πανηγύρισε την κατάκτηση του πρωταθλήματος Βουλγαρίας. Ο Δίπλαρος μέτρησε 7.9 πόντους, 4.6 ασίστ και 1.8 κλεψίματα σε 22 λεπτά συμμετοχής στο πρωτάθλημα και 10.8 πόντους, 6.0 ασίστ και 1.6 κλεψίματα σε 31 λεπτά συμμετοχής στο Europe Cup.
Συνολικά μετρά 90 συμμετοχές στη Basket League με 463 πόντους, 218 ασίστ και 83 κλεψίματα, αλλά και 11 διεθνείς εμφανίσεις στις ευρωπαϊκές συλλογικές διοργανώσεις (Eurocup, Euroleague, Europe Cup).
Με συμπαίκτη και στις δυο περιπτώσεις το έτερο μεταγραφικό απόκτημα του ΑΣΚ Βασίλη Χρηστίδη, ο Πατρινός γκαρντ έχει στην τροπαιοθήκη του δυο χρυσά μετάλλια σε Πανευρωπαϊκά πρωταθλήματα με τις Εθνικές ομάδες, το 2015 με την Εθνική Εφήβων και το 2017 με την Εθνική Νέων Ανδρών. Ο μέχρι τώρα απολογισμός του με τη «γαλανόλευκη» είναι 52 διεθνείς συμμετοχές και 267 πόντοι με τις ομάδες Παίδων, Εφήβων και Νέων Ανδρών.
Καλωσορίζουμε το Νίκο στον Α.Σ.Καρδίτσας και του ευχόμαστε υγεία, δύναμη και επιτυχίες με την ομάδα μας”.