Ο ΠΟΥ προβλέπει «προοδευτικό έλεγχο» της πανδημίας εντός του 2021 – Φορτώνουν τους νεκρούς από κοροναϊό σε πούλμαν στην Τουρκία

Ο κορυφαίος ειδικός του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας για καταστάσεις έκτακτης ανάγκης δήλωσε σήμερα ότι ο ερχομός ενός εμβολίου κατά της Covid-19 θα επιτρέψει στον κόσμο να αποκτήσει προοδευτικά έλεγχο της νόσου τον επόμενο χρόνο.

«Η ζωή όπως την ξέραμε, νομίζω ότι είναι πολύ, πολύ πιθανή, αλλά θα πρέπει να συνεχίσουμε να τηρούμε τους κανόνες υγιεινής και την σωματική απόσταση. Τα εμβόλια δεν αντιστοιχούν με αφανισμό της Covid. Η προσθήκη εμβολίων στα τρέχοντα μέτρα μας θα μας επιτρέψει να συντρίψουμε πραγματικά την καμπύλη, να αποφύγουμε τα λοκντάουν και να αποκτήσουμε προοδευτικά τον έλεγχο της νόσου», δήλωσε ο Μάικ Ράιαν στο τηλεοπτικό δίκτυο RTE της πατρίδας του, της Ιρλανδίας.

«Πρέπει να έχουμε πλήρη επίγνωση ότι πρέπει να μειώσουμε την πιθανότητα να μολύνουμε κάποιον άλλο, απλά οργανώνοντας προσεκτικά τις οικογενειακές μας συναθροίσεις κατά τη διάρκεια των εορτών των Χριστουγέννων. Το σύνηθες στην Ιρλανδία 15 άτομα στην κουζίνα να ξεφλουδίζουν πατάτες και να γεμίζουν γαλοπούλες είναι κάτι που δεν πρέπει να κάνουμε», τόνισε.

 

Φορτώνουν τους νεκρούς από κοροναϊό σε πούλμαν στην Τουρκία – Κρύβει τα πραγματικά στοιχεία ο Ερντογάν

Τουρκία: Φορτώνουν τους νεκρούς από Covid-19 σε τουριστικά λεωφορεία –  Ευρυτανικά ΝΕΑ

Στην Τουρκία ο πραγματικός αριθμός των νεκρών από τον κοροναϊό παραμένει άγνωστος.

Οι δύο φωτογραφίες που κάνουν τον γύρο του διαδικτύου δίνουν την αφορμή στον Δήμαρχο Κωνσταντινούπολης  και πολιτικό αντίπαλο του Ερντογάν να δημοσιοποιήσει τη βεβαιότητά του πως ακόμη και σήμερα το κράτος  και η κυβέρνηση δεν δίνουν τα πραγματικά στοιχεία για την πορεία της Πανδημίας.

Μόλις από την Τετάρτη 25 Νοεμβρίου οι τουρκικές Αρχές, αναγκασμένες από την ασκούμενη πολιτική και κοινωνική πίεση, κυρίως μέσω των social media, άρχισαν να δίνουν κάποια αληθοφανή στοιχεία και αριθμούς.

Την Πέμπτη 26 Νοεμβρίου καταμετρήθηκαν 29.000 νέα κρούσματα και 175 θάνατοι σε 24 ώρες πλην όμως ακόμη και αυτές οι ανακοινώσεις δεν κρίνονται αξιόπιστες από ανεξάρτητες πηγές αλλά και από τον ίδιο τον Δήμαρχο της Πόλης Εκρέμ Ιμάμογλου, ο οποίος δήλωσε:«Δεν σηκώθηκε ο μπερντές που καλύπτει την πραγματικότητα».