Ο Πέτσας προανήγγειλε παράταση του lockdown: Δεν είναι ρεαλιστικός στόχος η 1η Δεκεμβρίου

«Ποτέ δεν μιλήσαμε για συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα» υποστηρίζει τώρα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος

Λίγες μέρες πριν την προαναγγελθείσα λήξη του lockdown την 1η Δεκεμβρίου, η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι η καραντίνα πιθανά θα παραταθεί.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, παίζοντας με την αντοχή και τα νεύρα του κόσμου τονίζει ότι «ποτέ δεν μιλήσαμε για συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα» καθώς και ότι  «η 1η Δεκεμβρίου δεν είναι ρεαλιστικός στόχος για άνοιγμα της οικονομίας».

«Την επόμενη εβδομάδα θα δούμε ποιος πρέπει να είναι ο σχεδιασμός για σταδιακή άρση των μέτρων, σε αυτή τη φάση πρέπει να δώσουμε όλοι τη μάχη για τον περιορισμό των κρουσμάτων», δήλωσε ο Σ. πέτσας μιλώντας στην ΕΡΤ1.

Ενώ στη συνέχεια τόνισε πως «δεν είναι ρεαλιστικός στόχος η 1η Δεκεμβρίου αλλά ποτέ δεν μιλήσαμε για συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα, μιλούσαμε για φάσεις σταδιακής επανόδου σε μια μορφή κανονικότητας μέσα στο Δεκέμβριο».

Αναφερόμενος στο θέμα που έχει δημιουργηθεί με την επίταξη ιδιωτικών κλινικών στη Θεσσαλονίκη, σημείωσε: «Όπως είχε πει πολλές φορές ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, κι εγώ κατά την ενημέρωση των συντακτών, εάν χρειαστεί, εκτός από τη συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα, θα πάμε και σε επίταξη, ανέφερε, προσθέτοντας πως αυτή η συζήτηση υπάρχει εδώ και δέκα ημέρες.

Έχει ανέβει στη Θεσσαλονίκη ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Υγείας, ο υπουργός Υγείας, υπήρχαν επικοινωνίες όλο αυτό το διάστημα να παραχωρήσουν οικειοθελώς απλές κλίνες από τις ιδιωτικές κλινικές. Εφόσον δεν το έπραξαν κι επειδή βλέπουμε την πίεση στο Σύστημα Υγείας στη Θεσσαλονίκη, αποφασίσαμε να προχωρήσουμε στην επίταξη δύο κλινικών, όχι και των εννέα, για 200 κρεβάτια».

Τέλος υποστήριξε πως: «Θα είναι απλές κλίνες για κορoνοϊό, θα υπάρχει πλήρης διαχωρισμός των ασθενών. Όπως διευκρίνισε, ασθενείς που νοσηλεύονται σε αυτές τις ιδιωτικές κλινικές οι οποίοι δεν πάσχουν από κορωνοϊό, θα μεταφερθούν είτε σε άλλες ιδιωτικές κλινικές είτε σε δημόσια νοσοκομεία. Η επίταξη κλινών δεν είναι δωρεάν, υπάρχουν συμφωνημένα νοσήλια που αναλαμβάνει ο ΕΟΠΥΥ».