Την “σαλιάρα” με το νούμερο που φορούσε όταν κατέρριψε τον Φεβρουάριο το παγκόσμιο ρεκόρ στο επί κοντώ στο Τόρουν της Πολωνίας έχει βγάλει σε πλειστηριασμό ο Μόντο Ντουπλάντις.
Ο νεαρός επικοντιστής που έχει πατέρα από τις ΗΠΑ και μητέρα από την Σουηδία πήδηξε στα 6.17μ και έγραψε ιστορία. Ένα κομμάτι αυτής της ιστορίας, την “σαλιάρα” με το νούμερο του”, την έχει βγάλει ήδη σε πλειστηριασμό για να βοηθήσει με τα χρήματα τον αγώνα για την αντιμετώπιση του κορονοϊού (covid-19) στη Σουηδία.
Ήδη υπάρχει στο site με τις δημοπρασίες προσφορά 10.000 σουηδικές κορώνες και το ποσό θ’ ανέβει…
Θυμίζουμε ότι ο νεαρός λίγες ημέρες μετά από την Πολωνία κατέρριψε ξανά το παγκόσμιο ρεκόρ στον κλειστό στίβο πηδώντας στα 6.18μ!
Η αξιέπαινη κίνηση του Κύργιου εν μέσω πανδημίας
Ο Νικ Κύργιος με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έκανε γνωστό πως προθυμοποιείται να βοηθήσει ανθρώπους που έχουν πραγματικά ανάγκη στις μέρες της πανδημίας.
Με ένα λιτό μήνυμά του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram, ο Ελληνοαυστραλός τενίστας, Νικ Κύργιος δείχνει για ακόμη μια φορά το φιλανθρωπικό του πρόσωπο και ετοιμάζεται να βοηθήσει όσους άπορους του το ζητήσουν.
Πιο συγκεκριμένα, ο Νικ ζητάει από τους συμπατριώτες του που δεν δουλεύουν και δεν έχουν χρήματα για να καλύψουν με άνεση τις καθημερινές τους ανάγκες, να μην διστάσουν και να του στείλουν μήνυμα ώστε να τους βοηθήσει.
Αναλυτικά όσα έγραψε ο 24χρονος:
“Αν κάποιος δεν εργάζεται/δεν έχει κανένα εισόδημα και του τελειώνουν τα τρόφιμα ή απλά περνάει δύσκολα, τον παρακαλώ να μην κοιμηθεί με άδειο στομάχι. Μην φοβηθείτε ή ντραπείτε να μου στείλετε ένα προσωπικό μήνυμα.
Θα είμαι παραπάνω από χαρούμενος να μοιραστώ ότι έχω. Είτε ένα ένα κουτί noodles, είτε μια φρατζόλα ψωμί, είτε λίγο γάλα. Θα το αφήσω στην πόρτα σας και δεν θα κάνω καμιά ερώτηση”.
Χαντάβα: “Έχουμε κουραστεί να μας βλέπουν μόνο σαν ερασιτέχνες”
Η Εύα Χαντάβα με ανάρτησή της τοποθετήθηκε για τις διακρίσεις που υπάρχουν ανάμεσα στον ανδρικό και γυναικείο αθλητισμό.
Οι αθλητές του βόλεϊ στη χώρα μας εντάχθηκαν και αυτοί στο επίδομα των 800 ευρώ αφού λογίζονται ως επαγγελματίες. Δεν ισχύει όμως το ίδιο για τις αθλήτριες του βόλεϊ, οι οποίες ουσιαστικά είναι ξεκρέμαστες αφού παραμένουν απλήρωτες.
Βέβαια, αυτό δεν είναι κάτι πρωτότυπο αφού οι διακρίσεις ανάμεσα σε αθλήματα, αλλά και σε άνδρες και γυναίκες.
Όλα τα παραπάνω αποτύπωσε η Εύα Χαντάβα σε ανάρτησή της. Η ακραία του ΠΑΟΚ αναφέρθηκε στις μεγάλες διακρίσεις που υπάρχουν και ευχήθηκε σύντομα όλα αυτά να αλλάξουν.
Αναλυτικά όσα αναφέρει στην ανάρτησή της: “Με αφορμή όλα αυτά που γίνονται σήμερα στον κόσμο θα ήθελα να θέσω ένα ερώτημα και θέμα που απασχολεί τον αθλητισμό και πιο συγκεκριμένα τη διαφορά μεταξύ αντρικού & γυναικείου βόλεϊ και αθλημάτων γενικότερα απλά θα μιλήσω για το άθλημα μου , και σ αυτό θεωρώ πως πολλές συναθλήτριες μου είναι μαζί μου!
Το γεγονός ότι εδώ και τόσα χρόνια το γυναικείο πρωτάθλημα στην Ελλάδα δεν θεωρείται επαγγελματικό και όπως μπορούμε να δούμε με τη τωρινή κατάσταση που επικρατεί τα συμβόλαια στο γυναικείο είναι τελείως απροστάτευτα σε σχέση με αυτά του αντρικού στο οποίο σε μια τέτοια δύσκολη στιγμή εξασφαλίζονται και για παράδειγμα δικαιούνται το επίδομα των 800€! (Δεν αναφέρω καν την ασφάλιση..). Εγώ και άλλες συναθλήτριες μου αναρωτιόμαστε γιατί να υπάρχει αυτός ο μεγάλος διαχωρισμός μεταξύ ανδρών και γυναικών αφού ουσιαστικά έχουμε τις ίδιες υποχρεώσεις (προπονητικές και αγωνιστικές). Είμαστε όλοι το ίδιο και προσφέρουμε τα ιδία! Ο σκοπός που τα γραφώ όλα αυτά δεν είναι μόνο για το επίδομα των 800€ αλλά γενικά για την υποτίμηση του γυναικείου φύλου και του γυναικείου αθλητισμού σε εποχές που η ισότητα δεν έπρεπε να τίθεται σαν θέμα! Έχουμε κουραστεί να μας βλέπουν μόνο σαν ερασιτέχνες.
Όταν λοιπόν όλα αυτά θα έχουν τελειώσει με τη πανδημία και θα είναι πλέον μια κακή ανάμνηση,
ίσως να είναι ευκαιρία είπε και υπουργείο αθλητισμού να δουν το θέμα ”επαγγελματίες αθλήτριες βόλεϊ”. Και να αποκατασταθεί η ΑΔΙΚΙΑ.
ΓΙΑ ΕΝΑ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΑΥΡΙΟ & ΜΕΛΛΟΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΓΕΝΝΙΕΣ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ!”

Με αφορμη ολα αυτα που γινονται σημερα στον κοσμο θα ηθελα να θεσω ενα ερωτημα και θεμα που απασχολει τον αθλητισμο και πιο συγκεκριμενα τη διαφορα μεταξυ αντρικου & γυναικειου βολλευ και αθληματων γενικοτερα απλα θα μιλησω για το αθλημα μου , και σ αυτο θεωρω πως πολλες συναθλητριες μου ειναι μαζι μου!
Το γεγονος οτι εδω και τοσα χρονια το γυναικειο πρωταθλημα στην Ελλαδα δεν θεωρειται επαγγελματικο και οπως μπορουμε να δουμε με τη τωρινη κατασταση που επικρατει τα συμβολαι…