Ο Κυριάκος πάει USA

Και αποφάσισαν να παρουσιάσουν το ανθρώπινο πρόσωπο του Κυριάκου! Το πρόσωπο του πατέρα

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, κύριος Γιάννης Οικονόμου ανακοίνωσε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης φεύγει για τις ΗΠΑ όπου θα παραμείνει ως της Δευτέρα, προκειμένου να εγκαταστήσει την κόρη του που ξεκινά τις σπουδές τις σε αμερικανικό πανεπιστήμιο.

Και επειδή στη ζωή τίποτα δεν γίνεται τυχαία, ειδικά από το σύστημα “πληροφόρησης” Μητσοτάκη, προφανώς η ανακοίνωση εξυπηρετούσε επικοινωνιακές σκοπιμότητες.

Μετά την καταστροφική παρουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Βουλή, στη συζήτηση των πολιτικών αρχηγών για τις πρόσφατες φωτιές, όπου έδωσε ρεσιτάλ αναλγησίας και αναισθησίας, προφανώς στο επικοινωνιακό του επιτελείο τα καμπανάκια χτύπησαν.

Και αποφάσισαν να παρουσιάσουν το ανθρώπινο πρόσωπο του Κυριάκου! Το πρόσωπο του πατέρα. Ο Μητσοτάκης κατ’εξακολούθηση  χρησιμοποιεί την οικογένεια του και ειδικά τα παιδιά του για επικοινωνιακούς σκοπούς. Και αν κάποιος το κριτικάρει αυτό, ο Μητσοτάκης τσιρίζει: “Μην χτυπάτε την οικογένεια μου, χτυπήστε εμένα.”

Όμως πλέον ο Μητσοτάκης ότι και να κάνει, αντί για συμπάθεια δημιουργεί αρνητικούς συνειρμούς.

Η ανακοίνωση ότι θα εγκαταστήσει την κόρη του που ξεκινά τις σπουδές τις σε αμερικανικό πανεπιστήμιο, δεν γίνεται να μην συσχετιστεί με τα σημερινά αποτελέσματα των πανελληνίων  εξετάσεων. Χιλιάδες παιδιά  λόγω του κόφτη του Μ.Ο της βαθμολογίας, θα μείνουν εκτός πανεπιστημίων. Υπολογίζονται πάνω από 30.000. Σε μια χρονιά πανδημίας, κατ’οίκον εκπαίδευσης, ψυχολογικής πίεσης  η κυβέρνηση εξάντλησε τη σκληρότητα της.

Παρά πολλά από αυτά τα παιδιά είναι οι μελλοντικού άνεργοι, οι μοντέρνοι προλετάριοι, οι πρεκάριοι των τριακοσίων- πεντακοσίων ευρώ, που θα ταΐζουν με τη  φθηνή τους εργασία το τέρας του νεοφιλελευθερισμού. Όπως συστηματικά επιδιώκουν ο Μητσοτάκης, η Κεραμέως και η κυβέρνηση τους.

Και είναι αδύνατο να μην σκεφτούμε ότι τα παιδιά της άρχουσας τάξης, των ελίτ, λόγω των χρημάτων και του ονόματος του μπαμπά τους, δεν  περνάνε από αυτή την ψυχοφθόρα διαδικασία. Γράφονται είτε αξίζουν, είτε όχι στα καλύτερα πανεπιστήμια του εξωτερικού. Και κάποια στιγμή επιστρέφουν με βαρύγδουπους τίτλους σπουδών για να μας σώσουν, όπως μας είχε  σώσει στο παρελθόν κι ο μπαμπάς τους…

Πλέον όσες ανακοινώσεις και να κάνει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος για τον ΠΑΤΕΡΑ Κυριάκο Μητσοτάκη δεν μας πολυσυγκινεί. Γιατί ξέρουμε ότι όλα αυτά γίνονται για επικοινωνιακούς λόγους, μήπως και τσιμπήσει λίγη από τη συμπάθεια μας. Όπως έγινε και με τον κύριο Σταύρο Μπένο. Έναν συμπαθή άνθρωπο, που δίπλα του τοποθετήθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μήπως και καταφέρει να ξεπλυθεί από τις καταστροφικές πυρκαγιές.Το θέμα βέβαια δεν είναι είναι για τον Κυριάκο, είναι για τον κύριο Μπένο. Ο οποίος κινδυνεύει με τη χρησιμοποίηση του από το σύστημα Μητσοτάκη, από Μπένος να καταλήξει Πλένος ή Ξεπλένος.

Ορέστης Μεταξάς