Ο κοτζάμπασης της Μεσογαίας… Βένα Γεωργακοπούλου

Είναι ο ήρωάς μου. Αυτός που πήρε τηλέφωνο και κατήγγειλε ότι ναός στα Μεσόγεια έκανε τη λειτουργία της Κυριακής. Και πήρε τα ποδαράκια της η αστυνομία, μπορεί και σουρνάμενη, αλλά, τέλος πάντων, τα πήρε και πήγε επιτόπου. Την πλήρωσε ο νεωκόρος (το βρήκα ξεκαρδιστικό), την πλήρωσε και η εκκλησία (το βρήκα θείο). Μέχρι που διάβασα την ανακοίνωση της Μητρόπολης Μεσογαίας και πάγωσα. Ψάχνω να βρω λέξεις, αλλά τι μυαλό μας άφησε ο Covid, πρόχειρα μου έρχεται η λέξη «θεομπαίχτες».

Ο τοπικός μητροπολίτης, που δεν ανήκει ακόμα σ’ αυτούς που κατέλαβαν τις ΜΕΘ μας και τους φρόντισαν οι εξοντωμένοι γιατροί και νοσηλευτές μας, τρομοκρατεί, εκβιάζει και ξεσηκώνει εναντίον της Πολιτείας τους φτωχούς ανθρώπους. Με κυνισμό απίστευτο, σαν κοτζάμπασης και άρχοντας του πύργου, τους λέει ότι «τα επιβαλλόμενα πρόστιμα εξαιτίας των αμαρτωλών νομοθετικών μέτρων θα επιβαρύνουν αποκλειστικά τα Φιλόπτωχα Ταμεία και το Ταμείο Στήριξης Πτωχών και Απόρων». Δηλαδή, ότι θα τους αφήσει χωρίς ζεστό φαΐ, ρούχα και παιχνίδια. Διότι άλλα χρήματα δεν έχει, με αυτά τα 1.500 ευρώ (συν 300 του νεωκόρου) που πρέπει να πληρώσει, άδειασαν τα συρτάρια του, αφού γεμίζουν αποκλειστικά από τον δίσκο που βγάζει στην εκκλησία.

Ο Covid πρόσφερε σε μητροπολίτες άλλη μια ευκαιρία να ξεδιπλώσουν τον σκοταδισμό τους. Αλλά αυτό το «θα τιμωρήσουμε εσάς, για να πιέσουμε την Πολιτεία» μού φαίνεται ό,τι πιο βλάσφημο έχω ακούσει. Φαντάζομαι τον Μεσογαίας να τρώει και να πίνει στα ζεστά του διαμερίσματα με ένα ασθενοφόρο απίκο, αν τυχόν κολλήσει Covid, και γίνομαι χριστιανή. Σκέφτομαι μια φάτνη κρύα και υγρή, ένα μωρό να γεννιέται. Απορώ πώς καταφέρνουν και επιζούν ακόμα μέσα μου τέτοιες εικόνες με την Εκκλησία που έχουμε.

Βένα Γεωργακοπούλου | ΟΙ ΑΘΗΝΑΙΟΙ | Έντυπη Έκδοση | LiFO