Ο κορωνοϊός απειλεί πλέον και την κυβέρνηση – Πανδημία: 110 τα νέα κρούσματα κοροναϊού στην Ελλάδα

Η επιτυχής αντιμετώπιση  της κρίσης του κορωνοϊού το τετράμηνο  Μαρτίου – Ιουνίου είχε εκτοξεύσει στα ύψη την δημοφιλία της κυβέρνησης και προσωπικά του πρωθυπουργού. Παρά τα ελλιπή  οικονομικά μέτρα στήριξης εργαζομένων και επιχειρήσεων η κοινή γνώμη έδωσε μεγαλύτερη σημασία στην προστασία της δημόσιας υγείας κι αυτό το πίστωσε στην κυβέρνηση και στον ίδιο τον κ. Μητσοτάκη τον οποίο τα πολλά και μεγάλα φιλοκυβερνητικά μέσα ενημέρωσης τον αποθέωσαν και τον ονόμασαν μέχρι και … Μωυσή προσωνύμιο που μάλλον αρνητικά και κοροϊδευτικά πλέον τον  ακολουθεί.

 Ακριβώς αυτή η αυξημένη δημοφιλία έδωσε φτερά στον πρωθυπουργό και στους επιτελείς του να σχεδιάζουν τις πολιτικές τους κινήσεις σαν να μην έχουν αντίπαλο σαν να μην μπορεί να τους ταρακουνήσει όχι μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ αλλά ουτε και ο κορωνοϊός. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα, να  κινηθούν στο πολιτικό επίπεδο με πρωτοφανή αλαζονεία απέναντι στους αντιπάλους τους και στην διαχείριση του κορωνοιού με απίστευτη  χαλάρωση, με πρόσχημα να  διευκολύνουν την τουριστική κίνηση.

Χωρίς τον ξενοδόχο

 Ομως παρότι ήθελαν να διευκολύνουν του ξενοδόχους…. φαίνεται ότι λογάριαζαν τελικά χωρίς τον …  ξενοδόχο. Τα αυξημένα κρούσματα  των τελευταίων εβδομάδων, που οφείλονται ακριβώς σε αυτη την χαλάρωση της κυβέρνησης και στα αλλοπρόσαλλα μέτρα που είχε πάρει (π.χ ενώ είχε  κάνει μη υποχρεωτική τη χρήση μάσκας στα εμπορικά κέντρα επέβαλε  τελικά γενική υποχρεωτική μασκοφορία λίγες μέρες μετά), έδειξαν ότι ο κορωνοιός είναι εδώ και :

  1. Απειλεί εκ νέου τον πληθυσμό.

  2. Αν η εξάπλωση του  δεν ελεγχθεί η αποθέωση που γεύτηκε ο πρωθυπουργός το προηγούμενο διάστημα, θα μετατραπεί σε σκληρή  κριτική της κοινής γνώμης εναντίον του όσα μέσα ενημέρωσης κι αν τον στηρίζουν  ίσως και και σε κατακραυγή εναντίον του. Για πρώτη  φορά θα απειληθεί  ο ίδιος και η κυβέρνηση του απο τον κορωνοϊό.

  3. Απειλεί να δώσει στην οικονομία το τελειωτικό χτύπημα.

             Οι πρόωρες εκλογές σταθερός στόχος του

  1. Απειλεί για δεύτερη φορά να αναστείλει η και να ακυρώσει  τον -πριν από την πανδημία – πολιτικό σχεδιασμό της πρωθυπουργού, ο οποίος δεν είναι άλλος από την προσφυγή σε πρόωρες εκλογές. Ο ανασχηματισμός που όλο εξαγγέλλεται από τον Ιούνιο αλλά ακόμα δεν έχει γίνει, δείχνει ότι  από το μυαλό του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη δεν έχει φύγει  η προσφυγή σε πρόωρες εκλογές, κίνηση που είχε στο σχέδιά του  πριν από την πανδημία αλλα πήγε πίσω εξαιτίας αυτής.

 Ήταν εμφανές ότι ο κεντρικός σχεδιασμός ήταν να περάσει το καλοκαίρι με ελεγχόμενα κρούσματα και με μια σχετικά ικανοποιητική για τα δεδομένα τουριστική κίνηση και ως τροπαιοφόρος στη συνέχεια να προχωρήσει σε εκλογές πριν έρθει το δεύτερο κύμα για να προλάβει τα χειρότερα. Εκλογές με ένα υπουργό του ΣΥΡΙΖΑ στο ειδικό δικαστήριο, τον ίδιο τον Αλέξη Τσίπρα απολογούμενο και  άτυπα καταγγελλόμενο ως εμπνευστή της σκευωρίας, όπως θέλουν να λένε το υπαρκτό και μεγάλο σκάνδαλο novartis.

Πανδημία: 110 τα νέα κρούσματα κοροναϊού στην Ελλάδα

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 110 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων τα 9 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 4587, εκ των οποίων το 54.8% αφορά άνδρες.

1280 (27.9%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2252 (49.1%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

10 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 58 ετών. 2 (20.0%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 60.0% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 128 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, δεν έχει καταγραφεί κανένας νέος θάνατος ενώ έχουμε 206 θανάτους συνολικά στη χώρα. 66 (32.0%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 76 έτη και το 96.1% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*