Ο Ελπιδοφόρος στις διαδηλώσεις: “Να αρθρώσουμε ηχηρό λόγο κατά της αδικίας” – ΗΠΑ: Σε κρίσιμη κατάσταση Ελληνοαμερικανός αστυνομικός

Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελιδοφόρος στις διαδηλώσεις.

Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελιδοφόρος στις διαδηλώσεις.  

Στους δρόμους του Μπρούκλιν για να διαδηλώσει κατέβηκε ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος. “Αντιμετωπίσαμε μία πανδημία που προκάλεσε σοβαρές σωματικές ασθένειες, αλλά η πνευματική ασθένεια βαθαίνει” έγραψε  στα social media.

Σε ειρηνική διαδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Μπρούκλιν για τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ, συμμετείχε ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος.

Όπως ο ίδιος έγραψε στο facebook “ήρθα σήμερα εδώ στο Brooklyn για να εκφράσω την αλληλεγγύη μου προς τις αγαπητές μου αδελφές και τους αγαπητούς μου αδελφούς, των οποίων τα δικαιώματα έχουν καταπατηθεί βάναυσα. Ήταν μία ειρηνική διαμαρτυρία, δίχως κανενός είδους βία και θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους συμμετέχοντες, διότι η βία γεννά μόνο περισσότερη βία”.

“Πρέπει να αρθρώσουμε λόγο και μάλιστα λόγο ηχηρό κατά της αδικίας στη χώρα μας. Αποτελεί ηθικό καθήκον και υποχρέωσή μας να υποστηρίξουμε την ιερότητα κάθε ανθρώπινης ύπαρξης. Αντιμετωπίσαμε μία πανδημία που προκάλεσε σοβαρές σωματικές ασθένειες, αλλά η πνευματική ασθένεια στην πατρίδα μας βαθαίνει ακόμη περισσότερο και πρέπει να θεραπευτεί τόσο με πράξεις όσο και με λόγια. Εγώ θα συνεχίσω να στέκομαι στο πλευρό όλων εκείνων που εργάζονται για τη διατήρηση της ειρήνης, της δικαιοσύνης και της ισονομίας για κάθε καλοπροαίρετο πολίτη, ανεξαρτήτως φυλής, θρησκείας, φύλου ή εθνικής καταγωγής” συμπληρώνει στο μήνυμά του.

Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής πριν απο λίγες μέρες με ανάρτησή του στο facebook είχε απευθύνει έκκληση για κοινό μέτωπο κατά του ρατσισμου.

“Η άδικη δολοφονία του George Floyd δεν μπορεί να αντιπροσωπεύει τις ΗΠΑ. Η βία γεννά μόνο βία, αλλά όταν αυτή ασκείται από κάποιους στην εξουσία, τότε οφείλουμε να μη μένουμε σιωπηλοί. Nα εναντιωθούμε στον ρατσισμό και να απαιτήσουμε ισονομία για όλους” έγραψε.

Η εικόνα ίσως περιέχει: 1 άτομο, κοντινό πλάνοArchbishop Elpidophoros of America

The unjust slaying of George Floyd cannot be where America stands. Violence only breeds violence, but when such violence is perpetrated by those in authority, we must all stand up and say: “Not on our watch!” We must stand against racism and stand for equality for all.

Η άδικη δολοφονία του George Floyd δεν μπορεί να αντιπροσωπεύει τις ΗΠΑ. Η βία γεννά μόνο βία, αλλά όταν αυτή ασκείται από κάποιους στην εξουσία, τότε οφείλουμε να μη μένουμε σιωπηλοί. Nα εναντιωθούμε στον ρατσισμό και να απαιτήσουμε ισονομία για όλους.

Μάχη για να κρατηθεί στη ζωή δίνει ένας 29χρονος Ελληνοαμερικανός αστυνομικός ο οποίος φέρεται να δέχθηκε πυροβολισμό στο κεφάλι κατά τη διάρκεια διαδηλώσεων στο Λας Βέγκας των ΗΠΑ.

Ο 29χρονος Shay Mikalonis νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση, ενώ για τον τραυματισμό του έχει συλληφθεί ένας 20χρονος.

Ο ύποπτος, ονόματι Edgar Samaniego, κατηγορείται για απόπειρα ανθρωποκτονίας καθώς φαίνεται πως πυροβόλησε και τραυμάτισε τον 29χρονο, όταν εκείνος – μαζί με άλλους συναδέλφους του – επιχειρούσαν να διαλύσουν συγκεντρωμένο πλήθος, αναφέρει σε δημοσίευμά του το Time.