Ο εκνευρισμός του Αλέξη Τσίπρα για το ατόπημα Μητσοτάκη – Ο Αλέξης Τσίπρας για τον Μίκη Θεοδωράκη

Ομιλία Α. Τσίπρα στη Βουλή (VIDEO) GRTimes.gr

Ο εκνευρισμός του Αλέξη Τσίπρα για το ατόπημα Μητσοτάκη

Το καινούργιο στοιχείο που κόμισε στην υπόθεση ο κ. Τσίπρας, (αφού από το ρεπορτάζ γνωρίζαμε ότι είχε ενημερωθεί σχετικώς από τον κ. Αποστολάκη τη Δευτέρα 23 Αυγούστου), είναι ότι ο ίδιος ανέμενε, την εβδομάδα από 23 έως 29 Αυγούστου, από τον κ. Μητσοτάκη να του τηλεφωνήσει ώστε αφενός να τον ενημερώσει αφετέρου να διερευνήσει τις όποιες δυνατότητες συναίνεσης στο μείζον θέμα της Πολιτικής Προστασίας και της αντιμετώπισης των καταστροφικών πυρκαγιών και πλημμυρών. Τηλεφώνημα που δεν έγινε ποτέ.

«Τι πίστευε ο κ. Μητσοτάκης ότι δεν θα με ενημέρωνε ο κ. Αποστολάκης που γνωρίζει ότι είναι στενός μου συνεργάτης; Γνωρίζω και περίμενα μια ολόκληρη εβδομάδα τηλεφώνημα του κ. Μητσοτάκη. Δεν τόλμησε να με πάρει!», είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ για να συνεχίσει: «Ποιος νομίζει ότι είναι ο κ. Μητσοτάκης; Ποιο σύνδρομο μεγαλομανίας και αμετροέπειας τον διακατέχει, που είχε την εντύπωση ότι μπορούσε να συμπεριφερθεί με αυτόν το τρόπο;

Πόση αλαζονεία, δεν ήξερε ότι απευθύνεται σε έναν σημερινό συνεργάτη και σύμβουλό μου; Αυτή είναι η δήθεν κατανόηση για το τι σημαίνει πολιτική συνεννόηση; Επί μία εβδομάδα δεν σήκωσε το τηλέφωνο αν και γνώριζα, παρά έβαλε 5 λεπτά πριν τις ανακοινώσεις να ενημερώσει, επιχειρώντας να παγιδεύσει τον κ. Αποστολάκη. Ο κ. Μητσοτάκης ποτέ δεν πίστεψε στην ανάγκη συνεννόησης».

Απορίες προκαλεί και το γεγονός ότι την ίδια ώρα που ο κ. Μητσοτάκης προσέγγιζε τον πρώην υπουργό επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ την ίδια ώρα έλεγε ότι όλα πήγαν τέλεια και επιτίθονταν στον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ τελικά και παρά το φιάσκο Αποστολάκη οι πρώτοι που αντικαταστάθηκαν ήταν οι επικεφαλής των δήθεν μεγάλων επιτυχιών. Της διαχείρισης της πανδημίας, της ασφάλειας, της πολιτικής προστασίας και του τουρισμού.

Δημήτρης Χατζηνικόλας

 

Ο Αλέξης Τσίπρας για τον Μίκη Θεοδωράκη: Ο αξεπέραστος συνθέτης, ο αγωνιστής, ο κομμουνιστής, ο ακτιβιστής..

«Τον αποχαιρετούμε με τη βεβαιότητα ότι αυτό που αφήνει πίσω του είναι ανεξίτηλο. Στην ψυχή του λαού μας, στην ταυτότητα της πατρίδας μας, στην πολιτιστική κληρονομιά της οικουμένης», αναφέρει ο Αλέξης Τσίπρας στο αποχαιρετιστήριο μήνυμά του προς τον σπουδαίο συνθέτη.

«Ο Μίκης έδωσε φως στις ψυχές μας». Με αυτόν τον τρόπο ξεκινά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία την ανάρτησή του στο Facebook για την απώλεια του Μίκη Θεοδωράκη

«Σημάδεψε με το έργο του τη ζωή και τη διαδρομή όσων διάλεξαν το δρόμο της δημοκρατίας και της κοινωνικής δικαιοσύνης.

Ο αξεπέραστος συνθέτης, ο αγωνιστής, ο κομμουνιστής, ο ακτιβιστής, μέσα από τη μουσική, τη ζωή, τις μάχες και τις αντιφάσεις του, έδωσε νέο νόημα στην ελευθερία, τον πολιτισμό, την τέχνη, τη συμμετοχή.

Τον αποχαιρετούμε με τη βεβαιότητα ότι αυτό που αφήνει πίσω του είναι ανεξίτηλο.

Στην ψυχή του λαού μας, στην ταυτότητα της πατρίδας μας, στην πολιτιστική κληρονομιά της οικουμένης», αναφέρει στη συνέχεια ο Αλέξης Τσίπρας.

Alexis Tsipras

Ο Μίκης έδωσε φως στις ψυχές μας.
Σημάδεψε με το έργο του τη ζωή και τη διαδρομή όσων διάλεξαν το δρόμο της δημοκρατίας και της κοινωνικής δικαιοσύνης.

Ο αξεπέραστος συνθέτης, ο αγωνιστής, ο κομμουνιστής, ο ακτιβιστής, μέσα από τη μουσική, τη ζωή, τις μάχες και τις αντιφάσεις του, έδωσε νέο νόημα στην ελευθερία, τον πολιτισμό, την τέχνη, τη συμμετοχή.