Ο Γρηγόρης Βαλτινός ξανά συναντά το Μόρι

Το

Το “Κάθε Τρίτη με το Μόρι” θα παιχτεί στο Ιλίσια από 25/3

Χαλάρωσε, μάγεψε και συγκίνησε το κοινό ο Γρηγόρης Βαλτινός ερμηνεύοντας μια ιδιαίτερα χαρισματική προσωπικότητα στο έργο των Τζέφρι Χάτσερ, Μιτς Άλμπομ «Κάθε Τρίτη με το Μόρι» τον περασμένο χειμώνα στο Ιλίσια-Βολανάκης. Μάλιστα οι φανατικοί θεατρόφιλοι του χάρισαν το Βραβείο Πρώτου Ανδρικού Ρόλου στα Θεατρικά Βραβεία Κοινού – Αθηνοράματος.

Γιάννης Σαρακατσάνης, Γρηγόρης Βαλτινός
Γιάννης Σαρακατσάνης, Γρηγόρης Βαλτινός

«Στο Μόρι έχω βρει όλα αυτά που μάζεψα από τη ζωή μου και από την τέχνη μου» δήλωσε στο «α» ο σπουδαίος πρωταγωνιστής λίγο πριν την πρεμιέρα τον Οκτώβριο του 2018. « Δεν ήθελα να μιμηθώ την εικόνα του, ήθελα να φτιάξω ένα θεατρικό χαρακτήρα και να τον βασίσω στη δική μου αλήθεια σε αυτό που αισθάνθηκα εγώ. Η αγωνία μου πάντα είναι αν αυτή η κατασκευή ανταποκρίνεται στην αλήθεια». Ο Μόρι είναι ένας καθηγητής γεμάτος συναίσθημα, βαδίζει στο τέλος της ζωής του και παίρνει χαρά από την σχέση που έχει αναπτύξει με ένα τον φοιτητή του, τον οποίο στην παράσταση που σκηνοθετεί ο Νικορέστης Χανιωτάκης ερμηνεύει ο Γιάννης Σαρακατσάνης. Η ιστορία βασίζεται στη ζωή του διάσημου καθηγητή κοινωνιολογίας Morrie Schwartz. Αν και πρόκειται για υπαρκτό πρόσωπο ο έμπειρος Γρηγόρης Βαλτινός, που έχει μάθει να μπαίνει με πάθος σε κάθε νέα δουλειά, έφτιαξε ένα χαρακτήρα με την ψυχή και το συναίσθημα του. Θα το καταλάβετε όταν τον δείτε να παίζει. Η παράσταση θα επαναληφθεί στο Ιλίσια από τις 25/3, μόνο για δέκα πέντε ημέρες, σε νέο εικαστικό περιβάλλον και μετά το Πάσχα θα παιχτεί στο Βασιλικό Θέατρο Θεσσαλονίκης.

“Αρχιμάστορας Σόλνες”

Αυτή την περίοδο, για λίγο ακόμα μπορείτε να τον απολαύσετε στον εμβληματικό ρόλο του «Αρχιμάστορα Σόλνες» του Χένρικ Ίψεν που παίζεται στο θέατρο Ιλίσια σε σκηνοθεσία της Αθανασίας Καραγιαννοπούλου με τους Κατερίνα Λέχου, Αντίνοο Αλμπάνη, Ιώβη Φραγκάτου, Μιχάλη Αεράκη, Κατερίνα Κρέπη και Κώστα Καστανά.