Ο Γιώργος Λάνθιμος μιλά για την αγαπημένη του πρωταγωνίστρια… την Έμα Στόουν

Όταν έκανα το μοντάζ της ταινίας, της έστελνα μηνύματα και της έλεγα: «Δεν ξέρω πώς το έκανες αυτό. Είναι απίστευτο»»

Για την τρίτη του συνεργασία με την ηθοποιό Έμα Στόουν(Emma Stone) και για τον ιδιαίτερο ρόλο της στην ταινία «Poor Things» μίλησε στο Empire Magazine ο πολυβραβευμένος Ελληνας δημιουργός Γιώργος Λάνθιμος.

Βασισμένη στο μυθιστόρημα του Σκοτσέζου Αλισντερ Γκρέι (Alistair Gray) που κυκλοφόρησε το 1992 αφηγείται την ιστορία μιας νεαρής εγκυμονούσας γυναίκας στα τέλη του 19ου αιώνα στη Γλασκώβη η οποία αυτοκτονεί για να ξεφύγει από τον βίαιο άντρα της. Ενας εκκεντρικός αλλά ιδιοφυής επιστήμονας, ο Γκόντγουιν Μπάξτερ την επαναφέρει στη ζωή δίνοντάς της ωστόσο, το μυαλό του αγέννητου παιδιού της.

«Στη δημιουργία αυτού του πλάσματος όλα έγιναν από ένστικτο, δεν μοιάζει με τίποτα που έχετε δει», είπε ο διάσημος σκηνοθέτης στο Empire. «Μερικές φορές η Έμα μου έλεγε: «Δεν ξέρω τι στο διάολο κάνω – είναι καλό;» και άλλες φορές δεν ήξερα ούτε εγώ τι να κάνω. Δοκιμάζαμε διαφορετικά πράγματα. Για να είμαι ειλικρινής, έμεινα έκπληκτος με την Εμα», πρόσθεσε. «Αργότερα, όταν έκανα το μοντάζ της ταινίας, της έστελνα μηνύματα και της έλεγα: «Δεν ξέρω πώς το έκανες αυτό. Είναι απίστευτο»», σημείωσε.