Ο Γιωργής Τσουρής νικητής του φετινού Βραβείου «Δημήτρης Χορν»

Αποτέλεσμα εικόνας για φωτο   Γιωργής Τσουρής

Τον σταυρό του Δημήτρη Χόρν θα φοράει για ένα χρόνο ο Γιωργής Τσουρής.

Ο Γιωργή Τσουρής βραβεύτηκε για την ερμηνεία του στο ρόλο του Γρηγόρη στα «170 τετραγωνικά (Moonwalk)» σε σκηνοθεσία Γιώργου Παλούμπη που παρουσιάστηκε στο Από Μηχανής Θέατρο και φέτος συνεχίζεται στο θέατρο Ιλίσια.

Το επαμειβόμενο Βραβείο «Δημήτρης Χορν» (για εικοστή χρονιά φέτος) είναι ο σταυρός που φορούσε ο ηθοποιός, ο οποίος περνάει κάθε χρόνο από τον έναν βραβευμένο στον άλλο, συνοδευόμενος από περγαμηνή. Τον σταυρό παρέδωσε στον …. ο περυσινός νικητής του «Βραβείου Δημήτρης Χορν», Μιχάλης Συριόπουλος.

Το βραβείο είναι ετήσιο, επαμειβόμενο και απονέμεται για την καλύτερη ερμηνεία νέου άντρα ηθοποιού κατά την περασμένη θεατρική περίοδο. Το θεσμοθέτησε ο Σταμάτης Φασουλής και το χρηματοδοτεί ο Γιάννης Χορν.

Οι άλλοι υποψήφιοι για το «Βραβείο Δημήτρης Χορν» για τη σαιζόν 2018-2019, ήταν οι εξής:

Αυγουστίνος Κούμουλος

για τον ρόλο του ως Σκλαβί στο «Σκλαβί» της Ξένιας Καλογεροπούλου, σε σκηνοθεσία Θωμά Μοσχόπουλου – Σοφίας Πάσχου (Πόρτα).

Έκτορας Λιάτσος

για τους ρόλους των Μπέρναρντ, Μπέρναρντ και Μάικλ Μπλακ στο «Ένας αριθμός» της Κάρυλ Τσέρτσιλ, σε σκηνοθεσία Ανδρέα Γ.Ανδρέου (Bios).

Βασίλης Μαγουλιώτης

για το ρόλο του Έριχ στις «Ιστορίες από το δάσος της Βιέννης» του Έντεν Φον Χόρβατ, σε σκηνοθεσία Μαριάννας Κάλμπαρη (Θέατρο Τέχνης- Κάρολος Κουν/ Υπόγειο).

Μιχαήλ Ταμπακάκης

για τον ρόλο του Μπίλι στο «Η γίδα ή Ποια είναι η Σύλβια;» του Έντουαρντ Άλμπι, σε σκηνοθεσία Νικορέστη Χανιωτάκη (Θησείον- Ένα Θέατρο για τις Τέχνες).

Η κριτική επιτροπή

Η κριτική επιτροπή αποτελείται από τους: Κώστα Γεωργουσόπουλο, Σταμάτη Φασουλή, Ξένια Καλογεροπούλου, Λυδία Κονιόρδου και η δημοσιογράφος Αντιγόνη Καράλη.