Ο Γιάννης θα μόλυνε το DNA μας

Ο Γιάννης χθες δεν κάρφωσε μόνο 50 πόντους στο NBA. Κάρφωσε το ρατσισμό και την υποκρισία όλων των σαπρόφυτων, που έχουν πάρει εργολαβία το μίσος δια της απονομής σπουδαιότητας στον άθλιο εαυτό τους.

Στη φωτογραφία, ο Γιάννης Αντετοκούνμπο είναι σημαιοφόρος στον “Φιλαθλητικό” Ζωγράφου. Τότε δεν ήταν Έλληνας. Ήταν ο μαύρος που “δεν θα γίνει Έλληνας ποτέ”, ο επικίνδυνος να δημιουργήσει προσμίξεις στο ελληνικό DNA, αυτός που άντε να μας καθαρίζει τα τζάμια ή να μας γυαλίζει τα παπούτσια.

Ο Γιάννης παρότι γεννήθηκε στην Ελλάδα, πήρε την ελληνική ιθαγένεια όταν πέρασε στα Ντραφτ του NBA, το 2013. Η απονομή ιθαγένειας στο Γιάννη έγινε κατ΄εξαίρεση. Ο Σαμαράς είχε καταργήσει το νόμο Ραγκούση που έδινε ελληνική ιθαγένεια σε όποιο παιδί είχε γεννηθεί στην Ελλάδα. Ο, τι γίνεται στις ΗΠΑ δηλαδή με κάποιο παιδί μεταναστών (και Ελλήνων) που γεννιέται εκεί. Ο Γιάννης πήρε ιθαγένεια γιατί δε μπορούσαν να κάνουν διαφορετικά.

Τον αγάπησαν από ανάγκη και δηλώνουν πλέον και περήφανοι πάλι από ανάγκη. Αυτό που στην πραγματικότητα νοιώθουν γι αυτόν, είναι όσα λένε για τα παιδιά που ξεβράζει το κύμα στο Αιγαίο και τα πνίγει το μίσος και η μισαλλοδοξία τους. Για τα προσφυγόπουλα που στο πρόσωπό τους βλέπουν έναν εχθρό και όχι έναν άνθρωπο σε απόγνωση.

Αν ο Γιάννης δεν καθόταν στο θρόνο του παγκόσμιου αθλητισμού θα ήταν ο μισητός “λαθρομετανάστης” του Πλεύρη και ο “Αφρικανός Ακενοτουμπο ή πώς τον λένε” του Άδωνη.

Ο Γιάννης χθες δεν κάρφωσε μόνο 50 πόντους στο NBA. Κάρφωσε το ρατσισμό και την υποκρισία όλων των σαπρόφυτων που έχουν πάρει εργολαβία το μίσος δια της απονομής σπουδαιότητας στον άθλιο εαυτό τους.

Πιο πολύ μου αρέσει που αναγκάζονται να προσκυνήσουν δουλικά το Γιάννη οι “ανώτεροι Έλληνες”, που ο τράχηλός τους δεν προσκυνά αλλά είναι κατακόκκινος απ την καρπαζιά όσων έχουν δύναμη.

Μπράβο Γιάννη.

Μπράβο σε όλα τα παιδιά του αγώνα για τη ζωή. Σε αυτούς που ενώνουν τη χώρα με τη δημιουργία και το παράδειγμά τους. Που ανέβηκαν μόνοι τους τα σκαλοπάτια και δεν έπεσαν με τα οικογενειακά αλεξίπτωτα στα Χάρβαρντ

Κώστας Βαξεβάνης