Ο Αδωνις και ο Σαμαράς: η Δεξιά… Γιώργος Σταματόπουλος

Απίστευτος πολιτικός λόγος (;) χθες στη Βουλή με απαράδεκτες εκφράσεις, εκ μέρους κυρίως του γνωστού χυδαιολόγου Αδώνιδος. Τι γελοίους αποκαλούσε τους αντιπάλους, τι ψεύτες, τι άθλιους, τι συμμορία. Νόστιμο είναι ότι μερικοί βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας ρητόρευαν και έλεγαν ότι υπερασπίζονταν τον πολιτικό πολιτισμό, το μέτρο, το ήθος και λοιπά μεγαληγορικά και την ίδια στιγμή ο τρόπος εκφοράς του λόγου τους ακύρωνε ό,τι εξεστόμιζαν. Αυτογελοιοποίηση στην κορύφωσή της.

Έλα όμως που χάρηκα τον Πολάκη, που και σθένος έχει και στοιχεία αλλά και χιούμορ, όταν, ακολουθώντας τις παραινέσεις του αντιπροέδρου της Βουλής για ευγένεια, καθύβριζε στον πληθυντικό τον παρατεταμένα τσιρίζοντα Γεωργιάδη. Απολαυστικό το «Σήκω Ανδρέα για να δεις Λοβέρδο και Αδωνι μαζί». Συγκυβερνήτες ήσαν οι δύο αυτοί πολιτικοί (;) όταν η χώρα οδηγήθηκε στη χρεοκοπία. Παραλίγο να τον βγάλει κυριολεκτικά από τα ρούχα του, διαχωρίζοντας επίμονα την πολιτική θέση που έχουν οι Δεξιοί από τους Αριστερούς. Δεν λέω ότι επικροτώ το ύφος Πολάκη αλλά στην προκειμένη περίπτωση φάνηκε το ενδεδειγμένο (;) -μόνο έτσι αντιμετωπίζονται οι υστερικοί της πολιτικής τύπου Γεωργιάδη. Ο τελευταίος ανήκει σε αυτούς που νομίζουν ότι είναι οι «φυσικοί» ιδιοκτήτες του ελληνικού κράτους -τρομάρα τους, μαζί με κάποια μειράκια, που προφανώς, σαν τους ανθρώπους του Ησίοδου, είναι γκριζομάλληδες εκ γενετής [σε ό,τι αφορά φρέσκες, νέες ιδέες, καινοτομίες, επιστημονικότητα].

Ολίγιστος [έως απαράδεκτος] και ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, με τις εθνικιστικές του κορόνες και τις αναφορές του στις πατρογονικές του ρίζες. Δεν ξεχνάει ο ελληνικός λαός ότι αυτός ο άνθρωπος αρνήθηκε να παραδώσει την πρωθυπουργία στον νικητή των εκλογών. Αυτή, όμως, είναι η γνήσια Δεξιά «για να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους», όπως συνηθίζουν να λένε οι πολιτικοί που νομίζουν ότι με αυτή τη ρήση γίνονται πιο αληθινοί, πιο πειστικοί. Είναι ο ίδιος πρωθυπουργός, που απέλυσε καθηγήτρια επειδή συνέλαβε τον υιόν του [τον κανακάρη του] να αντιγράφει και μηδένισε το γραπτό του. Ελεγε λοιπόν πως δεν κυκλοφορεί αίμα στις φλέβες των αντιπάλων του. Ο,τι θες ακούς στην Ολομέλεια.

Ήταν και μία βουλευτίνα του ΚΙΝ.ΑΛΛ. που έλεγε, ξεδιάντροπα, να μην κουνάει η μείζων αντιπολίτευση το χέρι της, διότι αυτό το κόμμα ευθύνεται ιστορικά [ιστορικά, είπε η ανιστόρητη] για τη διαφθορά και τα σκάνδαλα, ενώ είναι παγκοίνως γνωστό ότι το δικό της κόμμα είναι αυτό που διέπρεψε στα σκάνδαλα τις τελευταίες δεκαετίες στην πολιτική ζωή της ταλαίπωρης τούτης χώρας. Δεν βρίσκει άκρη κανείς.

Το θέμα για την κοινοβουλευτική δημοκρατία δεν είναι εάν είναι ένοχος ή όχι ο κ. Παπαγγελόπουλος· αυτά είναι συνηθισμένα στον ελληνικό πολιτικό βίο. Ενοχο είναι όλο το πολιτικό σύστημα για το κατάντημα του πολιτικού λόγου. Μερικοί από τους ομιλήσαντες επισήμαναν την κρισιμότητα στα εθνικά θέματα, αλλά αυτό το πήρε ο άνεμος. Α, ήταν και ο Λοβέρδος, που μιλάει πάντα για τον εαυτό του, με λόγο ανάμεσα στον λαϊκό και τον δήθεν επιστημονικό. Κανείς δεν περίμενε ότι θα καταντήσει έτσι το Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα -και όμως μεταλλάχτηκε σε μια δεξιά καρικατούρα. Δεν ξεχνάμε τις τεράστιες ευθύνες του ΣΥΡΙΖΑ, μην τρελαθούμε…

gerontakos: ΓΙΑΤΙ ΣΤΑΜΑΤΗΣΑ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΩ ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΣΕΛΙΔΕΣ ΤΗΣ ...