Ουρές πιστών χωρίς αποστάσεις και ιερείς χωρίς μάσκα στον Άγιο Δημήτριο Θεσσαλονίκης – Μαζικά λουκέτα στους φούρνους «Βενέτη»

Ναός Αγίου Δημητρίου Θεσσαλονίκης | Θεσσαλονίκη | Cityportal.gr

Ουρές και συνωστισμός κυριάρχησαν σήμερα το πρωί έξω από τον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου στη Θεσσαλονίκη κατά την έναρξη της θείας λειτουργίας ανήμερα της θρησκευτικής γιορτής.

Ουρές πιστών χωρίς αποστάσεις και ιερείς χωρίς μάσκα στον Άγιο Δημήτριο Θεσσαλονίκης

Εκατοντάδες πιστοί συγκεντρώθηκαν στο ναό προκειμένου να προσκυνήσουν κι ενώ οι περισσότεροι φορούσαν μάσκες, όπως φαίνεται από τις εικόνες που καταγράφηκαν οι απαιτούμενες αποστάσεις δεν τηρούνταν. Αντίστοιχη ήταν η κατάσταση που επικράτησε και χθες στον ιερό ναό. Επιπλέον, πρέπει να σημειωθεί ότι οι ιερείς έφτασαν στο ναό για την λειτουργία χωρίς να φορούν μάσκες, γεγονός που προκάλεσε αντιδράσεις.

Ζήτημα προκάλεσε και το γεγονός ότι μπήκαν κιγκλιδώματα μπροστά στην κεντρική είσοδο του ναού, ώστε οι πιστοί να μην μπαίνουν από εκεί αλλά από την πλαϊνή είσοδο. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να δημιουργηθεί μεγαλύτερος συνωστισμός και να μηδενιστούν οι αποστάσεις μεταξύ των πιστών.

 

Μαζικά λουκέτα στους φούρνους «Βενέτη»

Μαζικά λουκέτα στους φούρνους «Βενέτη»

«Λουκέτο» ετοιμάζεται να βάλει σε πέντε καταστήματά της, εντός Αττικής, η αλυσίδα «Βενέτης» μέχρι το τέλος Οκτωβρίου. Ο λόγος που η διοίκηση της εταιρείας οδηγείται σε αυτή την απόφαση είναι πως καθώς η κυβέρνηση έχει αφήσει ακάλυπτες τις επιχειρήσεις, υπάρχει αδυναμία πληρωμής των ενοικίων και αδυναμία συνεννόησης με τους ιδιοκτήτες των ακινήτων που στεγάζονται τα καταστήματα.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του FnB Daily, μεταξύ των καταστημάτων που θα κλείσουν είναι εκείνα σε Άλιμο, Περιστέρι και Πλάκα. Πληροφορίες αναφέρουν πως αν δεν υπάρξει κάποια παρέμβαση, τότε η αλυσίδα θα αναγκαστεί να κλείσει και άλλα πέντε καταστήματα έως το τέλος του χρόνου, και ακόμη 20 την επόμενη χρονιά.

«Εάν δεν βελτιωθεί η κατάσταση, δεν αποκλείεται να υπάρξουν και νέα λουκέτα» δηλώνει χαρακτηριστικά στο newsit.gr o διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας κ. Παναγιώτης Μονεμβασιώτης.

Όπως εξηγεί «Μετά το δεύτερο κύμα κορονοϊού, όχι μόνο σταμάτησε η ανάπτυξη, αλλά αρχίσαμε να μετράμε τις πληγές μας». «Δυστυχώς πολλοί δεν καταλαβαίνουν τις διαστάσεις που έχει πάρει η εξάπλωσης της πανδημίας. Υπάρχουν ιδιοκτήτες που αρνούνται να μειώσουν το ύψος του ενοικίου. Πρέπει όλοι να καταλάβουν ότι στην αγορά δεν υπάρχουν χρήματα για κατανάλωση, ενώ κάθε νέα εξαγγελία που μιλάει για τηλεργασία και περιορισμό στα σπίτια, καθιστά τους καταναλωτές ακόμα πιο επιφυλακτικούς» εξηγεί ο κ. Μονεμβασιώτης.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*