Ουκρανία: Για νεκρούς και αιχμαλώτους ΝΑΤΟϊκούς μιλούν οι Ρώσοι — Αναφορές για σύλληψη του διοικητή του ρωσικού στόλου Μαύρης Θάλασσας

Πόλεμος στην Ουκρανία: Για νεκρούς και αιχμαλώτους ΝΑΤΟϊκούς μιλούν οι Ρώσοι

«Μεταξύ των αιχμαλώτων στην Ουκρανία υπάρχει στρατιωτικό προσωπικό των χωρών του ΝΑΤΟ», δήλωσε ο Αντρέι Κλίμοφ.

«Μεταξύ των αιχμαλώτων στην Ουκρανία υπάρχει στρατιωτικό προσωπικό των χωρών του ΝΑΤΟ», δήλωσε ο Αντρέι Κλίμοφ, αναπληρωτής επικεφαλής της επιτροπής του κόμματος του Πούτιν Ενωμένη Ρωσία.

«Έχουμε ήδη αιχμαλώτους μεταξύ του στρατιωτικού προσωπικού των χωρών του ΝΑΤΟ, θα τα δείξουμε όλα αυτά όταν διεξάγουμε δίκες και όλος ο κόσμος θα δει τι πραγματικά συνέβη», είπε στους δημοσιογράφους ο Κλίμοφ, σύμφωνα με την ρωσική ιστοσελίδα rusvesna.su/news.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα πάντα με ρωσικές πηγές, Τσετσένοι στο Ντονμπάς σκότωσαν στέλεχος των αμερικανικών ειδικών υπηρεσιών. Το βίντεο με το διαβατήριο του σκοτωμένου Αμερικανού δημοσίευσε ο υπουργός Πληροφοριών και Τύπου της Δημοκρατίας της Τσετσενίας Αχμέντ Ντουντάεφ.

«Αυτή είναι η μοίρα των εκπροσώπων των ειδικών υπηρεσιών των ΗΠΑ που έπεσαν στα χέρια μαχητών από τη Δημοκρατία της Τσετσενίας, οι οποίοι δεν αφήνουν ούτε ένα έγκλημα (κατά του άμαχου πληθυσμού του LDNR) ατιμώρητο!» έγραψε, σύμφωνα με την ρωσική ιστοσελίδα rusvesna.su/news.

 

Πόλεμος στην Ουκρανία: Αναφορές για σύλληψη του διοικητή του ρωσικού στόλου της Μαύρης ΘάλασσαςΠόλεμος στην Ουκρανία: Αναφορές για σύλληψη του διοικητή του ρωσικού στόλου της Μαύρης Θάλασσας

Πληροφορίες ότι συνελήφθη ο Ιγκόρ Οσίποφ μετά την βύθιση του «Moskva».

Τις τελευταίες ώρες υπάρχουν πληροφορίες για σύλληψη του Ιγκόρ Οσίποφ, του αρχηγού του ρωσικού Στόλου στη Μαύρη Θάλασσα.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες ο Οσίποφ συνελήφθη από τις ρωσικές δυνάμεις μετά τη βύθιση του «Moskva».

Ποιος είναι ο Οσίποφ

Ο Ιγκόρ Οσίποφ γεννήθηκε το 1973 στο Καζακστάν, τμήμα της τότε Σοβιετικής Ένωσης, και σπούδασε στην Ανώτερη Ναυτική Σχολή Πλοήγησης Υποβρυχίων, ενώ μετά την αποφοίτησή του εντάχθηκε στον Στόλο του Ειρηνικού.

Στη συνέχεια έκανε σπουδαία καριέρα με αποτέλεσμα να γίνει αρχηγός του Στόλου στη Μαύρη Θάλασσα τον Μάιο του 2019.

Τον Φεβρουάριο του 2022, ο Οσίποφ προστέθηκε στον κατάλογο κυρώσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης ως «υπεύθυνος για την ενεργή υποστήριξη και εφαρμογή δράσεων και πολιτικών που υπονομεύουν και απειλούν την εδαφική ακεραιότητα, την κυριαρχία και την ανεξαρτησία της Ουκρανίας, καθώς και τη σταθερότητα ή την ασφάλεια στην Ουκρανία».