Οργανωμένο κύκλωμα trafficking πίσω από την υπόθεση της Ηλιούπουλης

18χρονη Ηλιούπολη: Σοκάρει η κατάθεσή της – “Ο πατέρας μου με βίαζε από τα  11” - Sportlive.gr

Ένα οργανωμένο κύκλωμα trafficking, με παρακλάδια και στο διαδίκτυο, φαίνεται να αποκαλύπτει η 18χρονη κοπέλα με την κατάθεσή της. Οι αρχές αναζητούν κι άλλα άτομα, τα οποία κατονομάζονται κανονικά ή περιγράφονται στην κατάθεσή της.

Οργανωμένο κύκλωμα trafficking πίσω από την υπόθεση της Ηλιούπουλης

Ένα οργανωμένο κύκλωμα trafficking, με παρακλάδια και στο διαδίκτυο, φαίνεται να αποκαλύπτει η 18χρονη κοπέλα με την κατάθεσή της. Οι αρχές αναζητούν κι άλλα άτομα, τα οποία κατονομάζονται κανονικά ή περιγράφονται στην κατάθεσή της.

Αξίζει να σημειωθεί πως την Τρίτη, συνελήφθη ένας ακόμη άνδρας, που σχετίζεται με την υπόθεση. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση της αστυνομίας, «πρόκειται για ιδιώτη ελληνικής καταγωγής, ο οποίος κατηγορείται για εμπορία ανθρώπων ενώ στην κατοχή του βρέθηκαν και ποσότητες ναρκωτικών και οδηγήθηκε με τη διαδικασία του αυτοφώρου στον αρμόδιο Εισαγγελέα. Ακολούθως, με σχετική διάταξη, παραπέμφθηκε στον ανακριτή που χειρίζεται την υπόθεση. Επιπλέον, στη δικογραφία που σχηματίστηκε περιλαμβάνεται ακόμη ένα άτομο ελληνικής καταγωγής, τα στοιχεία του οποίου έχουν ταυτοποιηθεί πλήρως και κατηγορείται ομοίως για εμπορία ανθρώπων».

Σύμφωνα λοιπόν με την κατάθεση της κοπέλας, η οποία κατάφερε να ξεφύγει από το σπίτι και να ζητήσει τη βοήθεια μιας σερβιτόρας σε ένα παρακείμενο καφέ στην Ηλιούπολη, προκύπτει ότι υπάρχουν συνεργοί, αλλά και κάποιες ακόμη κοπέλες, στην ίδια κατάσταση με την ίδια.

Από την πρώτη στιγμή η κοπέλα υποστήριξε στους αστυνομικούς ότι δεν ήταν η μόνη που πέρασε από το σπίτι της Ηλιούπολης, αν και όλα τα άλλα κορίτσια παρέμεναν μόνο για μερικές ώρες. Συνολικά πέντε γυναικεία ονόματα κατέθεσε η κοπέλα, ωστόσο όπως η ίδια παραδέχθηκε πιθανότατα να πρόκειται για τα ψευδώνυμά τους. Ορισμένες εξ αυτών έκαναν και χρήση κοκαΐνης, όπως αναφέρει η 18χρονη. «Στο σπίτι ερχόταν σε διάφορες ώρες και υπόλοιπες κοπέλες τα προφίλ των οποίων είναι στο site ,η Ν., η Τ., η Α., η Τζ. η Λ. όπως είναι μάλλον τα ψευδώνυμά τους».

Στο “κάδρο” βάζει και τέσσερα άλλα πρόσωπα, τα οποία φαίνεται πως συνεργάζονταν με τον κατηγορούμενο αστυνομικό προκειμένου να “διαφημίσουν” τις γυναίκες σε διάφορα sites πορνογραφικού περιεχομένου.

Ο «εγκέφαλος»

Αν και η κοπέλα αναφέρει πως ο κατηγορούμενος αστυνομικός ήταν ένας από τους εγκέφαλους της «επιχείρησης», κατονομάζει και έναν δεύτερο άνδρα, που μαζί με τον κατηγορούμενο διαχειρίζονταν τις ιστοσελίδες. Όπως αναφέρει, η μητέρα του τελευταίου είχε οίκο ανοχής και site για να κλείνει ερωτικά ραντεβού, ενώ σύμφωνα με την αστυνομία, το πρόσωπο αυτό κατηγορείται για εμπορία ανθρώπων.

Αναφέρει η 19χρονη: «μετά από περίπου δύο εβδομάδες αφού πήγα στο σπίτι του, του είπα ότι ήθελα να βρω κάποια δουλειά για παράδειγμα σε καφετέρια. Αυτός όμως μου είπε ότι η μητέρα ενός φίλου του, του Γ. Λ. έχει οίκους ανοχής στην Αθήνα και ένα site για να κλείνεις ερωτικά ραντεβού με κοπέλες και μου πρότεινε να εργαστώ και εγώ για αυτήν. Ο Δ. και ο Λ. δουλεύουν χωρίς να φαίνονται για τη μητέρα του Λ., την οποία φωνάζουν στη δουλειά Μ. χωρίς να γνωρίζω ποιο είναι το πραγματικό της όνομα. Αυτοί ουσιαστικά είναι τα αφεντικά και κανονίζουν τις δουλειές και διαχειρίζονται το site (το κατονομάζει). Όταν μου έγινε η πρόταση από το Δ. να εργαστώ μαζί τους, εγώ αρχικά το αρνήθηκα όμως αυτός με απείλησε ότι θα με σκοτώσει και ότι θα κάνει κακό στην οικογένειά μου και έτσι εξαναγκάστηκα να δουλέψω μαζί τους».

Ο στρατιωτικός

Η κοπέλα αναφέρθηκε και σε έναν στρατιωτικό ο οποίος καταζητείται για συνέργεια σε εμπορία ανθρώπων. Αυτός εμφανίζεται να είχε ρόλο οδηγού, προκειμένου να την μεταφέρει από την Ηλιούπολη στα διάφορα ξενοδοχεία και σπίτια ανά την Αττική: «Ερχόταν από το σπίτι του Δ. με ένα αυτοκίνητο χρώματος μπλε, ένα άτομο οποίος μου είπε ότι λεγόταν Γ. και ότι είναι στρατιωτικός. Αυτός με έπαιρνε με το αυτοκίνητο και με πήγαινε στα ραντεβού τα οποία γινόταν σε διάφορα ξενοδοχεία και σπίτια, με άφηνε εκεί και περίμενε απέξω στο αυτοκίνητο μέχρι να τελειώσω με το ραντεβού ώστε να με ξαναπάρει και να με πάει πίσω στο σπίτι του Δ. Εγώ ερχόμουν σε συνουσία με τα άτομα στα οποία με πήγαινε ο οδηγός, έπαιρνα τα λεφτά τα οποία μου έδιναν τα οποία ήταν 160 € την ώρα και τα έδινα στον Δ. μόλις γύρισα πίσω. Ο Δ. μόνο τους πρώτους δύο φορές μου έδωσε 50 € και τις υπόλοιπες φορές έπαιρνε όλα τα λεφτά που μου έδιναν οι πελάτες».

Ο «προμηθευτής»

Αντίστοιχα, μιλά και για ακόμη έναν άνδρα, ιδιοκτήτη καφετέριας στην Αργυρούπολη, ο οποίος, όπως είπε, προμήθευε τον κατηγορούμενο με ποσότητες ναρκωτικών ουσιών και συγκεκριμένα κοκαΐνης, την οποία κατανάλωναν οι ίδιοι αλλά και κάποιες κοπέλες. Στον συγκεκριμένο έχει αποδοθεί η παράβαση του νόμου «περί εξαρτησιογόνων ουσιών και άλλες διατάξεις».

Όπως κατέθεσε η 19χρονη στους αστυνομικούς, «στο σπίτι ερχόταν κάποιες φορές και ένα άτομο που τον λένε Μ. ο οποίος είναι φίλος του Δ. και έχει καφετέρια στην Αργυρούπολη. Αυτός ο Μ. κάνει διακίνηση ναρκωτικών και έφερε ναρκωτικά στον Δ. και συγκεκριμένα κοκαΐνη. Ο Δ. τον πλήρωνε 50 €. Οι δυο τους έκαναν χρήση των ναρκωτικών ουσιών στο σπίτι ενώ κάποιες φορές κοκαΐνη έκαναν και κάποιες από τις κοπέλες. Εγώ δεν έκανα ποτέ χρήση ναρκωτικών και θέλω να πω ότι ο Δ. μία φορά με χτύπησε επειδή μου πρότεινε να κάνω κοκαΐνη και εγώ το αρνήθηκα».

Ο «πρώτος»

Στην αφήγηση της η κοπέλα αναφέρεται και σε έναν ακόμη άνδρα (Β.Ντ.), άνω των 30 ετών, που κι αυτός την εξέδιδε σε φίλους του, πριν εκείνη γνωρίσει τον αστυνομικό. Αναζητείται πλέον από τις αρχές, κατηγορούμενος για εμπορία ανθρώπων. Σύμφωνα δε με τη δικογραφία, οι δύο άνδρες, ο Β.Ντ. και ο αστυνομικός, γνωρίζονταν και μεταξύ τους.

«Την ίδια δουλειά που με έβαζε να κάνω Δ. με είχε βάλει να κάνω ο Ντ.Β., 31 χρονών περίπου, τον οποίο τον ήξερα από κοινή παρέα. Συγκεκριμένα πριν δύο χρόνια και από τα 16 μου χρόνων και για έξι μήνες περίπου μου έκλεινε ραντεβού με τους φίλους του και με πήγαινε σε αυτούς οι οποίοι τον πλήρωνα 70 € για να έρθουμε σε συνουσία. Σε εμένα δεν έδινε καθόλου λεφτά και τα κρατούσε όλο αυτό και αυτά τα περιστατικά θα τα είχα αναφέρει σε κανέναν». κατέθεσε η 19χρονη.

Νέα θύματα ζητούν ασφάλεια για να μιλήσουν

Σύμφωνα με τις τελευταίες εξελίξεις, φαίνεται πως τρία ακόμη θύματα επιθυμούν να μιλήσουν. Όπως δήλωσε η Αντωνία Λεγάκη, δικηγόρος της 18χρονης, μιλώντας στον ANT1, «Από την Δευτέρα και μετά, λόγω της δημοσιότητας που δόθηκε -και παρότι πολύ κακώς η εισαγγελία δεν έχει διατάξει να δοθεί στη δημοσιότητα το όνομα του (το οποίο αναφέρει στο σχετικό βίντεο) ώστε να έρθουν και άλλες κοπέλες», είπε η κα Λεγάκη, «ήδη έχουν επικοινωνήσει μαζί μου τρεις που έχουν περάσει τα ίδια στα χέρια του ίδιου ανθρώπου. Μία εξ αυτών μου έχει μιλήσει με περισσότερες λεπτομέρειες, για ανθρώπους άλλους πέρα από αυτόν … Σήμερα θα προσπαθήσω να μιλήσω με την ανακρίτρια, να δώσω ότι στοιχεία έχω, με σκοπό να τους παρασχεθεί ασφάλεια, με σκοπό να προσέλθουν στην ανακρίτρια, γιατί αυτός ο κόσμος φοβάται. Κάποια από αυτά τα θύματα είναι απολύτως τρομοκρατημένα ακόμα».

Η ίδια αποκάλυψε επίσης ότι υπάρχουν πληροφορίες για «ακόμα δέκα κοπέλες κλεισμένες» αλλά και για «ακόμα μία κοπέλα που απελευθερώθηκε τώρα, μαζί με την δική μου και δεν θέλει ακόμα να μιλήσει … ήταν και εκείνη αιχμάλωτη και απελευθερώθηκε μαζί με την δική μου (επειδή συνελήφθη ο αστυνομικός)».

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*