Ομολογεί ο Άδωνις και «αδειάζει» όλη την κυβέρνηση: Ανοίξαμε τον τουρισμό και ο ιός εξαπλώθηκε

Γεωργιάδης για τα 400€ λόγω κορονοϊού: Τώρα που μένουμε σπίτι τα έξοδα  είναι λιγότερα

Τζάμπα οι φιέστες Μητσοτάκη στη Σαντορίνη και οι μεγαλοστομίες Θεοχάρη. Ο Άδωνις Γεωργιάδης αποδόμησε ολοκληρωτικά το κυβερνητικό αφήγημα για τη διαχείριση της πανδημίας

Μια περίεργη μέρα ξημέρωσε σήμερα για την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας. Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, ομολόγησε την πλήρη αποτυχία της κυβέρνησης στη διαχείριση της πανδημίας του κορονοϊού.

«Πέσαμε τελείως έξω ως προς τη σφοδρότητα του δεύτερου κύματος. Το σενάριο που είχαμε πιστέψει, κι εγώ αυτό είχα πιστέψει, ήταν ότι όταν ανοίγαμε τον Ιούνιο λόγω των υψηλών θερμοκρασιών, οι επόμενοι μήνες μέχρι τον Οκτώβριο θα ήταν σχετικά ήρεμοι με έναν αδύναμο ιό, άρα η κεντρική μας φιλοσοφία και συγκέντρωση ήταν πως θα ανοίξουμε τον τουρισμό και την οικονομία» δήλωσε χαρακτηριστικά  ο  Άδωνις Γεωργιάδης, σε συνέντευξή του στην τηλεόραση του OPEN.

Στη συνέχεια πρόσθεσε ότι: «Δεν είδαμε ότι ο ιός μεταλλάχθηκε και εξαπλώθηκε με πολύ μεγάλη ταχύτητα. Αυτό όμως ήταν το πρωτόγνωρο που έκανε τη διαφορά. Πιθανόν αν είχαμε σκεφτεί από την αρχή ότι ο ιός δεν θα έρθει τον Οκτώβριο αλλά θα έρθει τον Ιούνιο και τον Αύγουστο να ηταν όλα τελείως διαφορετικά»

Η αποκαλυπτική παραδοχή του υπουργού όχι μόνο διαψεύδει το συνολικό κυβερνητικό αφήγημα για δήθεν πετυχημένη αντιμετώπιση του κορονοϊού, αλλά ουσιαστικά «δείχνει» τις επιλογές Μητσοτάκη ως υπεύθυνες για τον εκτροχιασμό της κατάστασης.

Μια μοναδική στιγμή ειλικρίνειας; «Ρεβάνς» στον Μητσοτάκη για τον παραγκωνισμό του; Σαμποτάρισμα της κυβέρνησης συνολικά; Κανείς δεν μπορεί να απαντήσει ξεκάθαρα στο που αποβλέπει ο Άδωνις με τη συγκεκριμένη ενέργεια.

Για «κυνική ομολογία Γεωργιάδη για την πανδημία», κάνει λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ

Η παραδοχή του κ. Γεωργιάδη πως η κυβέρνηση έπεσε έξω στις προβλέψεις της για την πανδημία με το άνοιγμα του τουρισμού συνιστά πρωτοφανή και κυνική ομολογία αποτυχίας, ανευθυνότητας και ανικανότητας, αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ σε σχετική ανακοίνωση.

«Τις φιέστες του κ. Μητσοτάκη στη Σαντορίνη τις πληρώνει σήμερα όλη η Ελλάδα. Ο κ. Μητσοτάκης φέρει στο ακέραιο την ευθύνη για το αλλοπρόσαλλο και άρον άρον άνοιγμα του τουρισμού, χωρίς προετοιμασία και ενιαία υγειονομικά πρωτόκολλα που οδήγησε στο σημερινό αδιέξοδο. Είχε τη σύμφωνη γνώμη της Επιτροπής για το αλλοπρόσαλλο άνοιγμα του τουρισμού;

Σήμερα, αφού έχουν χάσει τον έλεγχο της πανδημίας και το ΕΣΥ είναι στα όριά του, η κυβέρνηση θυμήθηκε να επιβάλλει αυτό που δεν τόλμησε το καλοκαίρι γιατί έτσι απαίτησαν τα μεγάλα τουριστικά πρακτορεία, επιβεβαιώνοντας έτσι τις εγκληματικές της ευθύνες: Αρνητικό τεστ για όποιον ταξιδεύει στην Ελλάδα.»