Ολ. Γεροβασίλη: Το 112 δεν χρειάζεται στις πλημμύρες; – Λέκκας για την Εύβοια: Αυτά είναι τα αίτια για τη μεγάλη καταστροφή

Ολ. Γεροβασίλη: Σε ό,τι με αφορά δεν θα αφήσω τίποτα να πέσει κάτω ...

«Ο νόμος της ΝΔ για αναδιοργάνωση της πολιτικής προστασίας είναι ακόμα σε αναστολή; Το 112 δεν χρειάζεται στις πλημμύρες;», αναφέρει δηκτικά η γραμματέας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Ολ. Γεροβασίλη.

Η ανάρτηση της βουλεύτριας του ΣΥΡΙΖΑ Ολ. Γεροβασίλη στο twitter:

Η σκέψη μας είναι με τους πληγέντες. Εν τω μεταξύ ο νόμος ΝΔ για αναδιοργάνωση της πολιτικής προστασίας είναι ακόμα σε αναστολή; Το 112 δεν χρειάζεται στις πλημμύρες; #ευβοια

Λέκκας για την Εύβοια: Αυτά είναι τα αίτια για τη μεγάλη καταστροφή

 Λέκκας για την Εύβοια: Αυτά είναι τα αίτια για τη μεγάλη καταστροφή

Μιλώντας στον ΑΝΤ1 ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ, Ευθύμης Λέκκας, ανέλυσε τα αίτια της καταστροφής στην Εύβοια, από τον τόπο της τραγωδίας.

Όπως είπε “έχουμε να κάνουμε με μια εκταταμένη καταστροφή. Οι τρεις λεκάνες απορροής έχουν μια έκταση των 400 τ.χλμ. Είναι η λεκάνη των Ψαχνών, των Πολιτικών και του Λήλαντα ποταμού. Σε κάθε περιοχή υπάρχει διαφορετική εικόνα και διαφορετικά αίτια πρόκλησης των καταστροφών. Υπήρχαν πλημμυρικά φαινόμενα τα οποία εκδηλώθηκαν π.χ. στα Ψαχνά καθώς είχαμε πέρυσι και πρόπερσι δασικές πυρκαγιές, ενώ στη λεκάνη των Πολιτικών δεν είχαμε πυρκαγιές”.

“Το κύριο αίτιο” σύμφωνα με τον κ. Λέκκα “ήταν βέβαια η μεγάλη βροχόπτωση που ξεπέρασε τα 300 χιλιοστά και ουσιαστικά τροφοδότησε όλη την περιοχή με πλημμυρικά φαινόμενα, Στα Πολιτικά έχουμε να κάνουμε με μια πρωτόγνωρη κατάσταση με τεράστιες ζημιές από μια μικρή λεκάνη υδρολογική η οποία δεν έχει καεί ποτέ στο παρελθόν. Μέσα σε κάθε λεκάνη θα πρέπει να οριοθετήσουμε τις επικίνδυνες περιοχές. Εκτός από την έντονη βροχόπτωση, άλλες αιτίες είναι η μορφολογία του εδάφους και οι διαφοροποιήσεις αυτού, όπως και η φύση και η μορφή του υδρογραφικού δικτύου. Σε ορισμένες θέσεις ρόλο έπαιξαν και οι ανθρώπινες παρεμβάσεις”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*