Ολυμπιακός: “Το πρωτάθλημα συνεχίζει να αλλοιώνεται” * Παναθηναϊκός: Τα 5 μπόνους του Μπόλονι * ΑΕΚ: Παγιδευμένος ο Καρέρα στον κύκλο της μεσαίας γραμμής

Ο Ολυμπιακός έστειλε επιστολή προς την ΚΕΔ και τον Μαρκ Κλάτενμπεργκ για το οφσάιντ στα Γιάννινα λέγοντας πως τα όσα έδωσε στη δημοσιότητα ο Άγγλος αρχιδιαιτητής επιβεβαιώνουν τους ισχυρισμούς της ομάδας των “ερυθρόλευκων”.

Ο Ολυμπιακός έδωσε συνέχεια στη διαμάχη του με την ΚΕΔ και τον Μαρκ Κλάτενμπεργκ αναφορικά με το γκολ που ακυρώθηκε ως οφσάιντ στα Γιάννινα με νέα επιστολή που έστειλε προς την αρμόδια αρχή και τον Άγγλο αρχιδιαιτητή.

Σε αυτή στέκεται στην ανάλυση της φάσης με ξεχωριστό βίντεο από τον αρχιδιαιτητή και τονίζει πως με όσα λέει και όσα λένε οι διαιτητές στο VAR επιβεβαιώνουν τους ισχυρισμούς της ομάδας των “ερυθρόλευκων”.

Παράλληλα επιτίθεται στον Κλάτενμπεργκ και τονίζει πως το πρωτάθλημα συνεχίζει να αλλοιώνεται βαθμολογικά. Η επιστολή αναφέρει

“Κύριε Κλάτενμπεργκ,

Σε σχέση με το βίντεο που δόθηκε στη δημοσιότητα από την ΚΕΔ τη Δευτέρα 12 Οκτωβρίου, πρώτα απ’ όλα θα θέλαμε να σας ευχαριστήσουμε που «εκπαιδεύετε» όλους τους φιλάθλους στη χρήση της τεχνολογίας, και ιδίως στις προηγμένες τεχνικές που εφαρμόσθηκαν χειροκίνητα από τους Διαιτητές VAR στην προσπάθειά τους να χαρακτηρίσουν ως offside το γκολ (θα ήταν νικητήριο!) που πέτυχε η ομάδα μας στον αγώνα με τον ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ.

Επίσης, θα θέλαμε να ξέρετε ότι εκτιμούμε ιδιαιτέρως το γεγονός ότι επιβεβαιώνετε πλήρως το περιεχόμενο της υπ’ αρ. 3704/06.10.2020 επιστολής μας, ιδίως ότι τυχόν παράβαση offside καθορίζεται ευθέως και αποκλειστικά από τους χειροκίνητους χειρισμούς του Video Assistant Referee και του Βοηθού του (AVAR) , και ότι φυσικά δεν είναι κάτι που καθορίζεται αυτόματα από ένα μηχάνημα!!

Είναι εμφανές από το βίντεο που δώσατε στη δημοσιότητα ότι ειδικά στην περίπτωση του offside αυτό που μετρά περισσότερο είναι το συμπέρασμα στο οποίο ο VAR θέλει να καταλήξει (που εν προκειμένω γίνεται και το ζητούμενο), και προς το οποίο προσεκτικά επιλέγει τα πλάνα καθώς και – χειροκίνητα – τα σημεία που θα εξυπηρετήσουν αυτό τον σκοπό, και όχι εάν υπάρχει ή όχι παράβαση των Κανονισμών.

Ειλικρινά, συμπάσχουμε με τους διαιτητές στο Δωμάτιο VAR και την αγωνιώδη προσπάθειά τους να ανακαλύψουν εάν ο ποδοσφαιριστής μας με το Νο 9 Ahmed Hassan έκανε foul όταν σκόραρε ( στο 02:08 του βίντεο, «[τι έχει κάνει] εδώ ο Χασάν; τίποτα περίεργο δεν βλέπεις;»), το οποίο προς απογοήτευσή τους, όπως μπορούμε να ακούσουμε, δεν έκανε ο Χασάν.

Επίσης, συμπάσχουμε με την αγωνία τους να ανακαλύψουν το πιο βολικό «σημείο επαφής» κατά τη στιγμή που γίνεται η σέντρα ( στο 03:23 του βίντεό σας, «πες μου το point of contact, ποιο θες;» λες και υπάρχουν περισσότεροι από ένας ορισμοί του «σημείου επαφής» !!!) που θα ικανοποιούσαν με τον καλύτερο τρόπο το συμπέρασμά τους.

Στο κάτω–κάτω, από αυτό που ακούμε στο βίντεο οι διαιτητές στο Δωμάτιο VAR έχουν προαποφασίσει ότι υπάρχει οffside πριν καν εξετάσουν τη φάση καθώς στο 02:12 λεπτό του βίντεο αναφέρουν «πάμε στο offside μαζί», πριν ΚΑΝ αποφασίσουν αν υπάρχει offside, αφού μέχρι τότε με βάσει τις υποδείξεις των διαιτητών είχαμε κανονικό γκολ και μάλιστα ρωτώντας και ξαναρωτώντας τον βοηθό διαιτητή (επόπτη) αν είναι σίγουρος ότι δεν το έχει δώσει offside (στο λεπτό 02.35 του επίμαχου βίντεο) !!!!!!

Πρέπει επίσης να επισημάνουμε την αποφασιστικότητα, την οποία επέδειξαν οι διαιτητές VAR απέναντι στο Διαιτητή της αναμέτρησης υποδεικνύοντάς του να μην επανεξετάσει ο ίδιος τη φάση αλλά να υποδείξει το offside με απόλυτη βεβαιότητα διότι το είπαν αυτοί. Είναι απολύτως αξιοθαύμαστη αυτή η αποφασιστικότητα, ειδικά εάν ληφθεί υπόψη ότι οι ίδιοι άνθρωποι δεν φαίνεται να γνωρίζουν εάν η τρισδιάστατη γραμμή για τον επιθετικό τοποθετείται στον ώμο του ή όχι (!!!!), και που ακριβώς βρίσκεται ο ώμος του επιθετικού μας (συγκεκριμένα στο 03:58 του βίντεο). Είναι προφανώς το είδος της αποφασιστικότητας που εκτιμάται ιδιαίτερα αν όχι από εσάς, σίγουρα από αυτούς που τους έχουν τοποθετήσει ή/και διατηρήσει στις θέσεις τους.

Τέλος, την ίδια στιγμή είμαστε υποχρεωμένοι να τονίσουμε ότι είμαστε όλο και περισσότερο απογοητευμένοι από το γεγονός ότι διαπιστώνουμε καθημερινά πως ενώ προσληφθήκατε για να βοηθήσετε την ελληνική διαιτησία να κάνει ένα βήμα μπροστά και να επαναφέρετε την αξιοπιστία της στο ελληνικό πρωτάθλημα, που είναι σημαδεμένο από τις επιλογές του προκατόχου σας, εντούτοις διαπιστώνουμε ότι τίποτα δεν άλλαξε και καμία πρόοδος δεν έχει επέλθει, καθώς το πρωτάθλημα συνεχίζει να αλλοιώνεται βαθμολογικά. Και εσείς αντί να προχωράτε στις εξ αρχής συμφωνημένες αλλαγές τόσο σε πρόσωπα στην ΚΕΔ όσο και σε διαιτητές, επιχειρείτε να νομιμοποιείτε όσα αντίθετα στους κανονισμούς πράττουν”.

Παναθηναϊκός: Τα 5 μπόνους και τα ποσά στο συμβόλαιο του Μπόλονι

Παναθηναϊκός: Τα 5 μπόνους και τα ποσά στο συμβόλαιο του Μπόλονι

Ο Μπόλονι τα έχει βρει σε όλα με τον Παναθηναϊκό και το Sport24.gr σας παραθέτει τις αμοιβές του Ρουμάνου τεχνικού αλλά και τα μπόνους που έχουν μπει στο συμβόλαιο του 67χρονου τεχνικού.

Η διαπραγμάτευση των ανθρώπων του Παναθηναϊκού με τον ατζέντη του Λάζλο Μπόλονι πέρασε από αρκετές “ζυμώσεις” για τουλάχιστον δύο 24ωρα, μέχρι να καταλήξουν οι δύο πλευρές στην τελική φόρμουλα του συμβολαίου που θα υπογράψει ο Ρουμάνος τεχνικός με το “τριφύλλι”.

Η αρχική πρόταση του Παναθηναϊκού (300.000 ευρώ για τον πρώτο χρόνο και 400.000 ευρώ για τον δεύτερο ως προς τις “φιξ” αποδοχές) αναπροσαρμόστηκε προς τα… πάνω στις συζητήσεις που έγιναν, οι επιμέρους όροι συζητήθηκαν μέχρι… κόμματος και πλέον από το απόγευμα της Τετάρτης (14/10) η συμφωνία “κλείδωσε” σε όλα τα επίπεδα, με τις τελικές ανταλλαγές συμβολαίων μέσω email.

Αυτό που απομένει είναι η άφιξη του Μπόλονι που αναμένεται τα προσεχή 24ωρα στην Αθήνα ανάλογα με τις ανταποκρίσεις πτήσεων από τη Νίκαια της Γαλλίας και τη γραφειοκρατία που επικρατεί στα γαλλικά αεροδρόμια, λόγω των μέτρων για τον κορονοϊό. Στο κομμάτι της… χαρτούρας και των συμβολαίων πάντως, τα πάντα είναι πια δρομολογημένα κι απομένουν οι υπογραφές, ούτως ώστε ο 67χρονος προπονητής να αναλάβει την τεχνική ηγεσία του Παναθηναϊκού αμέσως μετά τον κυριακάτικο (18/10) αγώνα με τον ΟΦΗ.

Εκεί, όπου θα κοουτσάρει τους “πράσινους” ο Σωτήρης Συλαϊδόπουλος, λίγο πριν αναλάβει συνεργάτης του Ρουμάνου τεχνικού, με τον προπονητή φυσικής κατάστασης Νίκο Καρύδα (συνεργάστηκε μαζί του ο Μπόλονι στον ΠΑΟΚ και την Αλ-Ιτιχάντ) να είναι ο… επόμενος που θα ενταθεί στο νέο προπονητικό τιμ.

Ο Μπόλονι θα υπογράψει συμβόλαιο συνεργασίας κλειστό διετές και αυτός ήταν και ένας από τους λόγους για την καθυστέρηση της οριστικής συμφωνίας των δύο πλεύρων.

Κατόπιν διαπραγμάτευσης οι “καθαρές” αποδοχές του Ρουμάνου τεχνικού, θα φτάσουν εντέλει τις 900.000 ευρώ στη διετία (400.000 και 500.000 ευρώ), ενώ θα συμπεριληφθεί μία σειρά από μπόνους στόχων, ανάλογα με τις θέσεις που θα τερματίζει το “τριφύλλι” κι εφόσον αυτές είναι εντός ευρωπαϊκών “εισιτηρίων”. Συγκεκριμένα τα μπόνους που έχουν συμφωνηθεί είναι τα εξής:

-“Καθαρές” αποδοχές σεζόν 2020/21: 400.000 ευρώ.

-“Καθαρές” αποδοχές σεζόν 2021/22: 500.000 ευρώ.

-Μπόνους κατάκτησης πρωταθλήματος: 250.000 ευρώ.

-Μπόνους 2ης θέσης στο πρωτάθλημα: 150.000 ευρώ.

-Μπόνους 3ης θέσης στο πρωτάθλημα: 100.000 ευρώ.

-Μπόνους 4ης θέσης στο πρωτάθλημα: 50.000 ευρώ.

-Μπόνους κατάκτησης Κυπέλλου Ελλάδας: 125.000 ευρώ.

Επιπλέον έχει προβλεφθεί μπόνους σε περίπτωση εισόδου του Παναθηναϊκού στους ομίλους του Europa League (2021/21), ενώ θα προστεθούν και πριμ νικών στο πρωτάθλημα.

Στην όλη διαδικασία έχει προβλεφθεί και ρήτρα… αποζημίωσης, σε περίπτωση που κάποια στιγμή δεν “περπατήσει” για “Χ” λόγους η συνεργασία των δύο πλευρών κι αποφασιστεί να χωρίσουν τους δρόμους τους. Σε μία τέτοια περίπτωση, ο Μπόλονι θα λάβει ως “αποζημίωση” ένα ποσό περίπου 100.000 ευρώ.

 

ΑΕΚ: Παγιδευμένος ο Καρέρα στον κύκλο της μεσαίας γραμμής

Ο Μάσιμο Καρέρα από την αναμέτρηση της ΑΕΚ με τον Ατρόμητο

Ο Ιταλός τεχνικός Μάσιμο Καρέρα έχει να διαχειριστεί ρόστερ που θα ζήλευαν πολλοί προκάτοχοί του στην επταετία Μελισσανίδη στην ΑΕΚ. Τι να το κάνει όμως και πως να το αξιοποιήσει όταν στα δύσκολα εκείνος παγιδεύεται από τρανταχτές απουσίες;

Κοιτάζει από τη μία τη σελίδα με το ρόστερ της ομάδας και χαμογελά, στο άλλο χέρι όμως έχει το χαρτί με τους (μη) διαθέσιμους και μελαγχολεί. Η συγκυρία για τον Μάσιμο Καρέρα είναι πολύ δύσκολη, καθώς από τη μία είναι απλό να λέμε αυτό που όντως ισχύει, ότι δηλαδή το έμψυχο υλικό της ΑΕΚ είναι το πιο πλήρες των τελευταίων 7 ετών, από την άλλη όμως η ομάδα εισέρχεται σε ένα πολύ κρίσιμο σταυροδρόμι απαιτητικών αγώνων με τρανταχτές απουσίες και σωρηδόν προβλήματα.

Το μεγαλύτερο όλων εντοπίζεται στη μεσαία γραμμή της. Μετά και τον τραυματισμό του φορμαρισμένου Αντρέ Σιμόες, ο προπονητής της ΑΕΚ ξέρει ότι σε πρώτη φάση μπορεί να υπολογίζει για το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ σε μόλις δύο μέσους τον Σέρβο Νέναντ Κρστίτσιτς και τον Ουκρανό Γεβγέν Σάχοβ. Εκτός μάχης έχουν τεθεί οι εδώ και καιρό τραυματίες Κώστας Γαλανόπουλος και Νταμιάν Σιμάνσκι, ο Σιμόες ως το τελευταίο θύμα του… μυϊκού περονόσπορου και ο τιμωρημένος Μάνταλος. Ακόμα και αλχημείες να βάλει με το νου του ο προπονητής, ξανά αναποδιές θα βρει μπροστά του.

Επί παραδείγματι, ούτε το τρικ με τον Σταύρο Βασιλαντωνόπουλο σε ρόλο εσωτερικού χαφ είναι σε θέση να επικαλεστεί ξανά, από τη στιγμή που είναι ο μοναδικός ενεργός δεξιός μπακ καθώς ο Μιχάλης Μπακάκης είναι στα πιτς, ενώ ο Παουλίνιο επέστρεψε χθες στις προπονήσεις, όμως δεν εμπνέει εμπιστοσύνη. Εκτός βέβαια αν ο Καρέρα αποφασίσει ρίξει στη μάχη τον 19 ετών Ραντόνια, πού είναι ο τέταρτος της παρέας (και της ιεραρχίας) των δεξιών οπισθοφυλακών.

Για αρχή, στο ματς με τον ΠΑΟΚ βγαίνει μία ορθολογική ενδεκάδα. Με τα κουκιά μετρημένα βέβαια, καθώς είναι σίγουρο ότι στη μεσαία γραμμή θα είναι βασικοί οι Κρστίτσιτς και Σάχοβ. Εάν ο προπονητής επιλέξει να παρατάξει την ΑΕΚ σε διάταξη ”4-3-3” τότε δίπλα τους θα εμπιστευτεί είτε τον Ανέλ Σαμπανάτζοβιτς που έχει ξαναπαίξει κόντρα στον ΠΑΟΚ βασικός και μάλιστα στην Τούμπα, είτε θα χρησιμοποιήσει σε ρόλο εσωτερικού χαφ έναν εκ των Μαχαίρα η Φοίβοι Μπότου. Τον πρώτο πάντως τον έχει δοκιμάσει σε προπονήσεις και ”οικογενειακά” διτέρματα σε τέτοιο ρόλο.

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΜΩΣ ΜΟΝΟ ΕΝΑ ΜΑΤΣ

Με τα υπάρχοντα προβλήματα, αρκετά πιθανό είναι ξανά το ενδεχόμενο να εμπιστευτεί τη διάταξη ”4-2-3-1” με την οποία η ΑΕΚ είχε αγωνιστεί αρκετές φορές πέρυσι, επί των ημερών του Ιταλού στον πάγκο της. Με το σύστημα αυτό, καθιστά την ”Ένωση” πιο επιθετική καθώς μπροστά από τους δύο μέσους που έχουν κλειδωμένη θέση στην ενδεκάδα θα παίξει ο Μάρκο Λιβάγια, στο αριστερό άκρο θα ξεκινήσει ο νεοαποκτηθείς Μουαμέρ Τάνκοβιτς, στο δεξιό Μαχαίρας και στην κορυφή της επίθεσης ένας εκ των Ολιβέιρα ή Ανσαριφάρντ. Εκτός αν ο Ιρανός ξεκινήσει δεξιά αντί του Μαχαίρα.

Δεν αποκλείεται να το γυρίσει και σε ”3-5-2” και ”3-4-3” για να παίξει με καθρέφτη απέναντι στον ΠΑΟΚ. Και στην περίπτωση αυτή ωστόσο, θα έχει να αντιμετωπίσει ζήτημα, συγκεκριμένα με τους κεντρικούς αμυντικούς. Ο Τσιγκρίνσκι είχε μέρες να προπονηθεί, πλέον επέστρεψε, συνήθως όμως όταν έχει κάποια αποχή δεν παίζει, ενώ ο Στράτος Σβάρνας θα επιστρέψει αρκετά επιβαρυμένος έχοντας παίξει δύο 90λεπτα με την εθνική Ελλάδας.

Λύσεις υπάρχουν καθώς είναι απόλυτα έτοιμοι ο Τυνήσιος Χνιντ και ο Ρουμάνος Νεντελτσεάρου, ο οποίος όμως ως νεοαποκτηθείς από την ΑΕΚ, δεν έχει παίξει ακόμα επίσημο παιχνίδι με τη φανέλα της. Κοινώς, η τριάδα των κεντρικών αμυντικών, εφόσον επιλεγεί η συγκεκριμένη διάταξη, θα είναι νεοσύστατη και μάλιστα σε ντέρμπι.

Ασφαλώς κοιτάζοντας τη μεγαλύτερη εικόνα, το παιχνίδι της Κυριακής είναι μόνο η αρχή των όσων πειραματικών σχεδίων θα αναγκαστεί να καταστρώσει ο προπονητής της ομάδας, ένεκα των απουσιών. Ακολουθεί η πρώτη ευρωπαϊκή αποστολή στην έδρα της της Μπράγκα, όπου επίσης θα υπάρχουν μεγάλα προβλήματα στη μεσαία γραμμή καθώς η επιστροφή του Μάνταλου δεν θα λύσει το ζήτημα της συνεχούς επιβάρυνσης στην οποία θα κληθούν να αντέξουν ο Κρστίτσιτς με τον Σάχοβ. Σε μία περίοδο μάλιστα που οι μυϊκοί τραυματισμοί δίνουν και παίρνουν στην ΑΕΚ, προκαλώντας εύλογα και κάποια ερωτήματα για την ιατρική-θεραπευτική ευθύνη και υποστήριξη των αρμόδιων επιτελείων στο συγκεκριμένο κομμάτι.