Ολυμπιακός: Πρέπει να γυρίσει στην Basket League; * Ματσιούλις: “Το BCL τελείωσε νωρίτερα, σημαντικό ότι μείναμε ομάδα έως το τέλος” * Φασούλας κατά Βασιλακόπουλου: «Ο σωστός ηγέτης ξέρει πότε θα αποχωρήσει με αξιοπρέπεια»

Ολυμπιακός: Πρέπει να γυρίσει στην Basket League; (poll)

Το Gazzetta.gr με αφορμή την αποτυχημένη σεζόν του Ολυμπιακού στην Euroleague, αλλά και όσα συμβαίνουν με τις εκλογές στην ΕΟΚ δίνει την ευκαιρία στους αναγνώστες να ψηφίσουν τι πρέπει να κάνουν οι «ερυθρόλευκοι».

Ο Ολυμπιακός απέχει δύο σεζόν από τις εγχώριες υποχρεώσεις. Μία απόφαση η οποία είχε θετικές και αρνητικές συνέπειες στην ίδια την ομάδα.

Η αλήθεια είναι πως οι επικείμενες αλλαγές στην ΕΟΚ έχουν δημιουργήσει την τάση, την επιθυμία αν θέλετε να επιστρέψει η ομάδα στην Basket League και στο κύπελλο Ελλάδας. Αυτό συμβαίνει διότι οι «ερυθρόλευκοι» αισθάνονται πως η επανάστασή τους που είχε σαν στόχο την απομάκρυνση του Γιώργου Βασιλακόπουλου από το κέντρο αποφάσεων, πέτυχε.

Φυσικά στην ομάδα του Πειραιά έχουν γνώση για την αγωνιστική ζημιά αφού ο Ολυμπιακός δύο σεζόν τώρα δεν έχει καταφέρει να βρει αγωνιστικό ρυθμό στο παρκέ.

Όσα συμβαίνουν όμως τις τελευταίες δύο μέρες δεν περνούν απαρατήρητα στους «ερυθρόλευκους».

Η επιμονή που δείχνουν ομάδες και παράγοντες στην παραμονή της υπάρχουσας κατάστασης είτε στο πρόσωπο του Γιώργου Βασιλακόπουλου είτε σε αυτό του Αγγελου Παπανικολάου τον οποίο στον Πειραιά θωρούν συνεχιστή του 82άχρονου παράγοντα.

Η απόφαση του Βαγγέλη Γαλατσόπουλου να μην ακούσει τις ομάδες της Λίγκας και να δράσει αυτοβούλως στη χθεσινή ψηφοφορία δείχνοντας την εμπιστοσύνη με την ψήφο του στον Βασιλακόπουλο.

Η τελική απόφαση της επιστροφής ή όχι στην Basket League ανήκει στην διοίκηση του Ολυμπιακού. Παναγιώτης και Γιώργος Αγγελόπουλος είναι αυτοί που θα πάρουν την τελική απόφαση, ωστόσο είναι δεδομένο πως τις τελευταίες ώρες αναθεωρούν ορισμένες σκέψεις τους.

 

Ματσιούλις: “Το BCL τελείωσε νωρίτερα από ότι θέλαμε, σημαντικό ότι μείναμε ομάδα έως το τέλος”Ο Ματσιούλις σε αγώνα ΑΕΚ - Σολέ για το BCL της σεζόν 2020/21

Ο Γιόνας Ματσιούλις έκανε τον απολογισμό της ΑΕΚ στο Basketball Champions League μετά τον αποκλεισμό στην φάση των 16, λέγοντας ότι το πιο σημαντικό για την “Ένωση” ήταν έμεινε ενωμένη.

ΗΑΕΚ αποχαιρέτησε το Basketball Champions League, αφού αποκλείστηκε από την συνέχεια της διοργάνωσης, με την νίκη της επί της Νίζνι (79-78)να την βοηθάει να το κάνει αυτό με ψηλά το κεφάλι. Και σε αυτό στάθηκε ο Γιόνας Ματσιούλις.

Ο Λιθουανός φόργουορντ έκανε τον απολογισμό της πορείας της ΑΕΚ στην διοργάνωση, που την βρήκε να αποκλείεται στην φάση των “16”, λέγοντας ότι το πιο σημαντικό για τους “κιτρινόμαυρους” είναι ότι παρά τις πολλές δυσκολίες που εμφανίστηκαν στον δρόμο τους έμειναν ενωμένοι μέχρι το τέλος της διοργάνωσης.

Αναλυτικά ο Λιθουανός έγραψε:

“”Δεν ολοκληρώσαμε το ταξίδι μας στο Basketball Champions League με τον τρόπο που θέλαμε. Αλλά το πιο σημαντικό ήταν πως παρά τις δυσκολίες που χρειάστηκε να αντιμετωπίσουμε, παλέψαμε μαζί και μείναμε ΟΜΑΔΑ έως το τέλος”.

Φασούλας κατά Βασιλακόπουλου: «Ο σωστός ηγέτης ξέρει πότε θα αποχωρήσει με αξιοπρέπεια»

Ο Παναγιώτης Φασούλας και ο συνδυασμός «Πρώτα το Μπάσκετ» εξέδωσαν ανακοίνωση, μέσω της οποίας τοποθετούνται για τις τελευταίες εξελίξεις στην ΕΟΚ.

Η ανακοίνωση:

“Ενημέρωση για τις τρέχουσες εξελίξεις στην Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης

– Με την αλήθεια όλα τα δεδομένα βρίσκονται σε αρμονική συμφωνία, ενώ με το ψεύδος, γρήγορα έρχεται σε διαφωνία και σύγκρουση, το αληθές.

Αριστοτέλης, 384-322 π.Χ., (Ηθικά Νικομάχεια Α’)

Το τελευταίο διάστημα η κοινωνία του μπάσκετ και κυρίως τα ερασιτεχνικά σωματεία βρίσκονται σε σύγχυση και απογοήτευση με όσα τραγελαφικά συμβαίνουν στην Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης.

Για την αποκατάσταση της αλήθειας, έχουμε χρέος να ενημερώσουμε τον κόσμο του μπάσκετ, αλλά και όσους φιλάθλους αισθάνονται την ανάγκη να λάμψει η αλήθεια.

Η συνεχόμενη και επαναλαμβανόμενη προσπάθεια των μελών της έκπτωτης διοίκησης του Γιώργου Βασιλακόπουλου και των συνεργατών του, στις 31 Μαρτίου 2021 κατεργάζεται όλο αυτό το διάστημα της προεκλογικής διαδικασίας μεθόδους ώστε να δημιουργεί συνεχώς εμπόδια, προβλήματα και να θέτει παρανόμως όλες τις διαδικασίες τέλεσης των εκλογών σε αναστολή.

Το μέγα ερώτημα που ευθέως τίθεται είναι το εξής:

– Τι θέλει να πετύχει ο κύριος Βασιλακόπουλος?

– Ποιος είναι ο τελικός σκοπός και η τακτική του σε όλες αυτές τις παράνομες, καταχρηστικές και εκτός κάθε λογικής ενέργειες?

Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή.

Στις 31 Μαρτίου 2021 η επί δεκαετιών διοίκηση Βασιλακόπουλου είναι πλέον έκπτωτη, καθώς δεν όρισε την εκλογική διαδικασία ως όφειλε σύμφωνα με την Ελληνική νομοθεσία, όπως έπραξαν οι υπόλοιπες Αθλητικές Ομοσπονδίες.

Η έκπτωτη διοίκηση Βασιλακόπουλου οδήγησε συνειδητά το άθλημα σε ακυβερνησία μεταθέτοντας παράνομα το χρόνο τέλεσης των εκλογών, σε χρόνο κατά τον οποίο το μπάσκετ θα ήταν ακυβέρνητο, οδηγώντας το συνειδητά στον ευτελισμό.

Την 1η Απριλίου το Πρωτοδικείο Αθηνών με απόφαση του όρισε τα μέλη της προσωρινής διοίκησης της ΕΟΚ, με σκοπό να συγκροτηθούν σε σώμα και να εκλέξουν τις ανάλογες εκτελεστικές θέσεις που ορίζονται στο καταστατικό. Δεδομένου του ότι η απόφαση του Δικαστηρίου δεν όριζε σε ποιον θα άνηκε η πρωτοβουλία για σύγκλιση της συνεδρίασης του Δ.Σ. ζητήσαμε εγγράφως τον ορισμό «προεδρεύοντος της διαδικασίας συγκρότησης σε σώμα» καθώς και τον ορισμό «εκτελούντος χρέη γραμματέα» προκειμένου να τηρηθούν σχετικά πρακτικά αυτής.

Την ίδια ημέρα έλαβαν όλα τα μέλη του προσωρινού Δ.Σ, τακτικά και αναπληρωματικά, ανώνυμη πρόσκληση από την ηλεκτρονική διεύθυνση της Ομοσπονδίας, για συνεδρίαση μέσω τηλεδιάσκεψης για την Δευτέρα 5 Απριλίου και ώρα 13:00. Είχαν προηγηθεί οι παραιτήσεις κατά σειρά του κου Κουλοσούσα (τον οποίο αντικατέστησε ο κος Βακαλόπουλος) και του κου Φιλίππου (τον οποίο αντικατέστησε ο κος Καλαϊτζάκης.)

Στη συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 5 Απριλίου, η πλειονότητα των μελών εισήλθε από τους προσωπικούς τους υπολογιστές. Όμως, σε αντίθεση με τα υπόλοιπα μέλη του προσωρινού ΔΣ, ο κος Βασιλακόπουλος, ο κος Γολέμης, ο κος Τσαγκρώνης, ο κος Μπάκουλας, ο υποψήφιος πρόεδρος κύριος Παπανικολάου και κάποιοι ακόμη, βρίσκονταν χωρίς καμιά πλέον επίσημη ιδιότητα και με φυσική παρουσία, στην αίθουσα Συνεδριάσεων της Ομοσπονδίας παράτυπα και χωρίς καμία προηγούμενη συνεννόηση, ανέλαβαν την πρωτοβουλία διεξαγωγής της διαδικασίας.

Η πλευρά μας ζήτησε να ψηφιστεί «προεδρεύων» της συζήτησης, αλλά απο αστική ευγένεια και μόνο και για κανένα άλλο λόγο, επιτρέψαμε εφόσον το απαίτησαν να ξεκινήσουν την «συζήτηση», στους κ Βασιλακόπουλο και Γολέμη.

Ενώ η ψηφοφορία ήταν σε εξέλιξη, αποφάσισαν μια σύντομη διακοπή για διάλειμμα, χωρίς να ερωτηθεί κανείς, με προφανή αιτία τo σχεδιασμό της τακτικής τους.

Στην πρώτη ψηφοφορία για την ανάδειξη Προέδρου της προσωρινής Διοίκησης ΔΣ και ενώ κατά την διαδικασία της καταμέτρησης, οι ψήφοι ήταν 9 υπέρ του υποψήφιου Προέδρου κου Φάνη Χριστοδούλου (ένα πρόσωπο που ενώνει αντί να διχάζει και χωρίς περαιτέρω ανάγκη έκθεσης του βιογραφικού του) και 9 υπέρ του κου Βασιλακόπουλου (ο υπαίτιος δηλαδή για το ότι το ελληνικό μπάσκετ έχει αυτή τη στιγμή διοίκηση ορισθείσα από το Πρωτοδικείο), επικράτησε χαοτική κατάσταση από την πλευρά Βασιλακόπουλου, ο οποίος βρισκόταν στην αίθουσα συνεδριάσεων, ότι δήθεν ο κος Καλαϊτζάκης (μολονότι είχε κληθεί νόμιμα και παρευρίσκετο στη συνάντηση) δεν είχε δικαίωμα να ψηφίσει!!!

Επικράτησε πανικός και φωνές από την πλευρά Βασιλακόπουλου, όπως έχει ξανασυμβεί άλλωστε στο πρόσφατο παρελθόν, όταν οι εξελίξεις δεν είναι κατά τα γούστα της πρώην ηγετικής ομάδας της ΕΟΚ.

Στην προσπάθεια να αποκατασταθεί η τάξη ακούστηκε επανειλημμένα η έκφραση από τα υπόλοιπα μέλη «όλοι είμαστε ίσοι στο συμβούλιο» αλλά οι φωνές αυτές έπεσαν στο κενό…

Τότε ακούστηκε επαναλαμβανόμενα και με ένταση «Τελειώσαμε…», δίνοντας ταυτόχρονα εντολή στον τεχνικό διαχειριστή της τηλεδιάσκεψης «Κλείστο..» και χρησιμοποιώντας πρακτικές που δεν αρμόζουν σε ευνομούμενη χώρα, ως «δια μαγείας» έπεσε το «σύστημα» όπως έχει ξανασυμβεί άλλωστε στο πρόσφατο παρελθόν…

Όμως, παρά τα όσα συνέβησαν και τις αντίξοες συνθήκες της συνεδρίασης του προσωρινού ΔΣ της ΕΟΚ, η πλευρά των υπόλοιπων συμβούλων προσπάθησε και συνέχισε τη συνεδρίαση του Δ.Σ., ξεπερνώντας τις όποιες «πτώσεις» του συστήματος τηλεδιάσκεψης και εξέλεξε μέλη του Συμβουλίου καλύπτοντας όλες τις εκτελεστικές θέσεις, με Πρόεδρο της προσωρινής διοίκησης το κο Φάνη Χριστοδούλου.

Προφανώς η Δευτέρα, 5 Απριλίου 2021, δεν ήταν μια καλή ημέρα για τον Γιώργο Βασιλακόπουλο, ο όποιος έβλεπε το δεκαετιών καθεστώς του, να συνθλίβεται μέσα σε λίγα λεπτά της ώρας.

Η συνέχεια πλέον είναι λίγο πολύ γνωστή. Η προσπάθεια του κου Βασιλακόπουλου και των συνεργατών του να οδηγήσουν το Ελληνικό μπάσκετ σε αχαρτογράφητα νερά συνεχίζεται.

Η επιθυμία τους για μόνιμη εγκατάσταση στα γραφεία της ΕΟΚ, ωθεί δυστυχώς το Ελληνικό μπάσκετ στις αίθουσες δικαστηρίου…

Αύριο Παρασκευή 9 Απριλίου 2021, το αποτέλεσμα της απόφασης του Πρωτοδικείου, θα πιστοποιήσει το κατά πόσον οι εκλογές που προγραμματίζονται μέχρι τέλος Μαΐου σύμφωνα με τους νόμους του κράτους, θα γίνουν πραγματικότητα ή θα ζήσουμε στιγμές επαναλαμβανόμενων εκλογικών διαδικασιών…

Είναι πραγματικά λυπηρό για αυτούς τους ανθρώπους που βρίσκονται επί δεκαετίες στη διοίκηση της ΕΟΚ, τη στιγμή που η ελληνική καλαθοσφαίριση πρέπει να αναγεννηθεί και να περάσει σε μια νέα εποχή, να οδηγούν το αγαπημένο μας εθνικό άθλημα στον γκρεμό και όχι στους αγωνιστικούς χώρους.

Ο σωστός ηγέτης πρέπει να ξέρει πότε θα μπει μπροστά, πότε θα κάνει πίσω και πότε θα αποχωρήσει με αξιοπρέπεια.

Η πρωτοβουλία «ΠΡΩΤΑ ΤΟ ΜΠΑΣΚΕΤ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΦΑΣΟΥΛΑ»”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*