Οι Times γράφουν ότι κατά 90% θα αναβληθούν οι Ολυμπιακοί Αγώνες * Τέλος το τένις μέχρι τις 7 Ιουνίου * Κυριαζής: “Με το χέρι στην καρδιά δεν πήρα στεροειδή στη ζωή μου”

Σύμφωνα με δημοσίευμα των “Times” που επικαλείται Βρετανούς αξιωματούχους οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο θα αναβληθούν κατά 90% λόγω του κορονοϊού.

Τα σενάρια που υπάρχουν για τους Ολυμπιακούς Αγώνες είναι πολλά και θα αυξάνονται μέρα με την μέρα, αφού η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή φαίνεται αποφασισμένη να περιμένει μέχρι τελευταία στιγμή για να δει τι θα κάνει.

Για την ακρίβεια όλα δείχνουν ότι θα περιμένει μέχρι και τις 26 Μαΐου όταν είναι και η τελευταία ημέρα που μπορεί να πάρει τη σχετική απόφαση.

Βέβαια, οι “Times” επικαλούμενοι Βρετανούς αξιωματούχους και προπονητές των Εθνικών Ολυμπιακών Ομάδων της Αγγλίας τονίζει ότι κατά 90% θα αναβληθούν οι Ολυμπιακοί Αγώνες.

Στο δημοσίευμα τονίζεται πως οι χρόνοι πιέζουν τη ΔΟΕ και πως άπαντες θεωρούν ότι ο κορονοϊός έχει προκαλέσει μεγάλες δυσκολίες στην προετοιμασία των αθλητών, αλλά και στην πρόκρισή τους.

Είναι χαρακτηριστικό πως μέχρι στιγμής έχει κριθεί μόλις το 57% των Ολυμπιακών προκρίσεων και κανείς δεν ξέρει τι θα γίνει με το υπόλοιπο 43%. Η μαζική αναβολή προΟλυμπιακών τουρνουά και αγώνων που μετρούν στην Ολυμπιακή πρόκριση έχει δημιουργήσει σημαντικό πρόβλημα στο συγκεκριμένο κομμάτι.

Την ίδια ώρα υπάρχουν πολλοί αθλητές οι οποίοι συμφωνούν με την άποψη της Κατερίνας Στεφανίδη ότι η συγκεκριμένη αναποφασιστικότητα της ΔΟΕ βάζει σε κίνδυνο τους αθλητές.

Τέλος το τένις μέχρι τις 7 Ιουνίου

Με κοινή τους ανακοίνωση, η ATP και η WTA αναστέλλουν κάθε αθλητική δραστηριότητα μέχρι και τις 7 Ιουνίου εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού!

Τελικά, δεν θα ξαναδούμε επαγγελματικό αγώνα τένις για αρκετό διάστημα αγώνα… Όπως αναμενόταν, τόσο η ATP όσο και η WTA, βλέποντας με ψυχρή λογική τη δεινή κατάσταση που επικρατεί όσον αφορά στην πανδημία του κορονοϊού ανέστειλαν, φυσιολογικά, κάθε δραστηριότητα στα τουρ τους μέχρι και τις 7 Ιουνίου.

Μιλάμε για την ημερομηνία όπου θα τελείωνε, υπό κανονικές συνθήκες το Ρολάν Γκαρός, όπερ και σημαίνει ότι δεν θα διεξαχθεί κανένα τουρνουά της φετινής χωμάτινης σεζόν!

Με αστερίσκο βέβαια το Γαλλικό Όπεν που αυτοβούλως άλλαξε την ημερομηνία διεξαγωγής του, μία απόφαση που έχει δεχτεί δριμείες αντιδράσεις και αναμένουμε περισσότερες εξελίξεις επί του θέματος… Τένις…γιοκ λοιπόν μέχρι και τις 7 Ιουνίου (τουλάχιστον) και βλέπουμε…

“Ήρθε η ώρα να δράσουμε κοινά και όχι μεμονωμένα. Οι προκλήσεις που έχει φέρει ο κορονοϊός απαιτούν, πιο πολύ από ποτέ, να δράσουμε συλλογικά και συνεργατικά για να προχωρήσει το άθλημα προς όφελος των παικτών, των τουρνουά, των φίλων του τένις.

Αξιολογούμε όλες τις επιλογές μας για να διατηρήσουμε ή να επεκτείνουμε το φετινό καλεντάρι βάσει του πότε θα επιστρέψει η αγωνιστική δράση, κάτι που είναι ακόμα άγνωστο στον παρόντα χρόνο. Θα μιλήσουμε εντός αυτών των εβδομάδων-μηνών με όλους τους φορείς, τους παίκτες και τα τουρνουά.

Όλοι συμφωνούμε ότι τα ζητήματα πρέπει να συζητηθούν με όλους” κλείνει η ανακοίνωση που έρχεται ως απάντηση στη δριμεία κριτική που άσκησαν παίκτες και των δύο τουρ ότι μαθαίνουν τα νέα εκ των υστέρων και δεν λένε τη γνώμη τους.

 

Κυριαζής: “Με το χέρι στην καρδιά δεν πήρα στεροειδή στη ζωή μου”

Ο Γιάννης Κυριαζής πήρε θέση για την υπόθεση ντόπινγκ τονίζοντας ότι δεν έχει κάνει ποτέ χρήση απαγορευμένων ουσιών και ότι θα γυρίσει σε αυτό που αγαπά.

Σχεδόν ένα χρόνο μετά το θετικό του δείγμα σε απαγορευμένη ουσία, ο ακοντιστής Γιάννης Κυριαζής τιμωρήθηκε με τετραετή αποκλεισμό από το αρμόδιο όργανο της παγκόσμιας ομοσπονδίας. Την είδηση έκανε γνωστή ο ΣΕΓΑΣ ο οποίος παράλληλα ανακοίνωσε τη διακοπή της συνεργασίας του με τον προπονητή του Θωμά Κυριαζή.

Ο πρωταθλητής του ακοντισμού με ανάρτησή του στο Facebook ανέβασε τη δική του θέση στην υπόθεση  τονίζοντας ότι δεν έχει κάνει ποτέ χρήση απαγορευμένων ουσιών και ότι θα γυρίσει σε αυτό που αγαπά.

Αναλυτικά όσα έγραψε: “Με το χέρι στην καρδιά,  μπορώ να εγγυηθώ σε όλους πως ποτέ δεν πήρα αναβολικά στεροειδή στη ζωή μου! Υπήρξα πάντα υποστηρικτής του καθαρού αθλητισμού και όσοι με έχουν συναναστραφεί μπορούν σίγουρα να διαβεβαιώσουν αυτό αλλά και την ηθική της δουλειάς μου. Ο λόγος που ασχολούμαι με τον αθλητισμό είναι επειδή θέλω να γνωρίσω σε βάθος τον εαυτό μου και την προσωπικότητά μου με το να ξεπερνάω τις δυσκολίες που ένας άντρας μπορεί να αντιμετωπίσει. Θέλω να τονίσω πως δεν κάνω πρωταθλητισμό για τη φήμη ή τα χρήματα. Μεγάλωσα σε ένα περιβάλλον με ήθος και αξίες και έτσι σέβομαι όλους τους ανθρώπους γύρω μου και περισσότερο τον ίδιο μου τον εαυτό. Ως εκ τούτου, δεν θα προσπαθούσα ποτέ να κλέψω ή να καταφέρω κάθε στόχο χωρίς να γνωρίζω πως αξίζω 100% το αποτέλεσμα (βασιζόμενος σε πλήρη προσωπική προσπάθεια).

Στη συνέχεια, θα ήθελα να παραθέσω μερικά στοιχεία και γεγονότα που αφορούν την υπόθεσή μου. Τον Ιανουάριο του 2018 τραυματίστηκα και υπέφερα από κήλη. Εκείνο τον χρόνο προσπάθησα δύο φορές να αγωνιστώ και έγινε χειρότερα, όπως και οι επιδόσεις μου (80μ και 68μ, 20 μέτρα λιγότερα από το ατομικό μου ρεκόρ). Τον Μάιο του 2018 αποφασίσαμε με τους προπονητές μου να κάνω εγχείριση για να λύσουμε το μακροχρόνιο πρόβλημα. Πίστευα πως το 2019 θα ήμουν υγιής! Ωστόσο, δεν ήμουν καθώς ο κοιλιακός προσαγωγός μου παρέμεινε αποκολλημένος και δεν μπορούσα να αγωνιστώ (οι μαγνητικές μου μπορούν να το αποδείξουν αυτό). Αποφοίτησα από το πανεπιστήμιο και επέστρεψα στην Ελλάδα τον Μάιο του 2019. Και οι δύο μαγνητικές μου έγιναν πριν βρει η ΑΙU το θετικό μου δείγμα! Επιπλέον, η παγκόσμια ομοσπονδία (World Athletics) γνωρίζει πως τα παραπάνω γεγονότα είναι 100% ακριβή. Κάθε φορά που συμπλήρωνα τα απαραίτητα της AIU για  άντι-ντόπινγκ σημείωνα πως είμαι εκτός αγώνων λόγω της αποκόλλησης του κουλιακού προσαγωγού μου. Πιστεύει κανείς πως υπάρχει λογική εξήγηση πίσω από το ντόπινγκ όταν είσαι πρακτικά ανίκανος να ρίξεις ή ακόμη να αγωνιστείς; Επιπλέον, έχω ρίξει 88.01μ, προφανώς χωρίς να έχω πάρει οπιαδήποτε ουσία. Οπότε, αποφάσισα να ντοπαριστώ τη χρονιά που δεν ήμουν σε θέση καν να ρίξω λόγω του τραυματισμού μου;

Επίσης, η ουσία που βρέθηκε στον οργανισμό μου είναι πραγματικά ελάχιστη (τόσο ελάχιστη που δεν θα μπορούσε με κανένα τρόπο να επηρεάσει τον οργανισμό μου) και πολύ χαμηλότερη από την τιμή-όριο που ανιχνεύεται στα εργαστήρια. Την ώρα που αθλητές έχουν βρεθεί με χιλιάδες φορές υψηλότερη ποσότητα LGD-4033 στον οργανισμό τους, σε σχέση με αυτή που βρήκαν σε εμένα. Ζήτησα από την AIU να αναλύσει το μοναδικό συμπλήρωμα που έπαιρνα εκείνο το διάστημα. Είπαν πως το συμπλήρωμα ήταν καθαρό. Όμως, πως μπορείς να είσαι σίγουρος πως το συμπλήρωμα που έπαιρνα είναι καθαρό; Στο δείγμα μου ποτέ δεν ανίχνευσαν την ουσία LGD-4033 (είπαν πως αυτή η ουσία δεν ανιχνεύεται εύκολα). Ανίχνευσαν, λοιπόν, τον μεταβολίτη της LGD-4033! Οπότε, πως μπορεί η AIUνα είναι σίγουρη πως η ανάλυσή της είναι σωστή; Κι αν υπήρχε όντως η ουσία LGD-4033 στο συμπλήρωμα και δεν μπόρεσαν να την ανιχνεύσουν (καθώς προφανώς είναι δύσκολο να ανιχνευτεί);

Ο συνδυασμός όλων των παραπάνω στοιχείων και γεγονότων δείχνουν ξεκάθαρα την αθωότητά μου και πως δεν υπήρχε πρόθεση εκ μέρους μου για πρόσληψη αναβολικών καθώς δεν θα αγωνιζόμουν στο παγκόσμιο και ενώ ακολουθούσα αυστηρό πρόγραμμα αποκατάστασης.

Η ζωή είναι άδικη! Είναι τόσο ειρωνικό που αυτό που αγαπώ περισσότερο έρχεται για να με λυγίσει (καταστρέφοντας τα όνειρά μου, για τα οποία δούλεψα πάρα παλύ σκληρά για να τα κάνω να πραγματοποιηθούν)! Δεν είμαι ο πρώτος αθλητής που του συμβαίνει αυτό και θέλω να δηλώσω τον σεβασμό μου σε όποιον το πέρασε αυτό και ξέρω πόσο δύσκολο μπορεί να είναι.

Όμως, θα επιστρέψω σε λίγα χρόνια και ας δούμε τότε τι θα έχει η ζωή για εμένα. Οπότε, ναι, θα επιστρέψω γιατί αγαπώ αυτό που κάνω και κανείς δεν μπορεί να με σταματήσει από το να το κάνω!”