Οι… υπουργοί προειδοποιούν για “φωτιά” ανατιμήσεων. Αυξήσεις στο ρεύμα έως και 50%, “ο καφές ενδεχομένως φθάσει στα 5 ευρώ” – ΝΔ: Νέοι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι Χάρης Θεοχάρης, Φωτεινή Αραμπατζή

Μητσοτάκης στους υπουργούς: Οι ευθύνες στην κυβέρνηση είναι συλλογικές -  eretikos.gr

Ένα 24ωρο μετά τις κυβερνητικές διαρροές οτι δεν θα υπάρξουν παρεκκλίσεις από την εφαρμογή του μέτρου των αναστολών εργασίας στους ανεμβολιαστους υγειονομικούς και τις προειδοποιήσεις οτι από τη νέα εβδομάδα θα αναλάβουν υπηρεσία οι αντικαταστάτες τους, ο νέος υπουργός έκανε βήματα πίσω. Ο Θάνος Πλεύρης ανακοίνωσε ότι επειδή η κυβέρνηση δεν έχει τιμωρητική διάθεση, με τροπολογία που προωθείται, θα δίνεται η δυνατότητα σε όσους υγειονομικούς εμβολιαστούν από εδώ και στο εξής με την πρώτη δόση, να αρθεί το καθεστώς της αναστολής και να επιστρέψουν άμεσα στη δουλειά τους, με την προϋπόθεση της ολοκλήρωσης του εμβολιασμού τους.

Σε αναστολή εργασίας έχουν τεθεί ήδη 5.895 ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία και ήδη συγκεντρώνεται αρκετή κοινωνική “εκρηκτική ύλη” αλλά και προβληματισμός για το αν οι συγχωνεύσεις κλινικών και οι αντικαταστάσεις προσωπικού θα είναι επαρκείς εν μέσω τέταρτου κύματος πανδημίας και πίεσης στο ΕΣΥ.

  • Στην συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου όμως αυτό που φάνηκε να είναι η κρυφή ανησυχία της κυβέρνησης είναι οι ανατιμήσεις που έρχονται σε βασικά αγαθά  όπως στο ψωμί και στο ηλεκτρικό ρεύμα. Δεν αποκλείεται από Σεπτέμβριο να φτάσουν λογαριασμοί ρεύματος στα νοικοκυριά με αυξήσεις έως 50% προοπτική που προκαλεί ηλεκτροσόκ στην κυβέρνηση.

Εξαιτίας δε, των ανοδικών τιμών σε πρώτες ύλες παγκοσμίως ήδη από τον Μάιο στα ράφια των σούπερ μάρκετ σημειώνονται αυξήσεις στις τιμές πολλών προϊόντων, δημιουργώντας νέο πονοκέφαλο στην κυβέρνηση. Στην πρώτη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου με τη νέα του σύνθεση, ο υπουργός οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας προειδοποίησε για πιθανό γενικευμένο κύμα αυξήσεων που θα βάλει φωτιά στο καλάθι της νοικοκυράς.

  • Ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνης Γεωργιάδης από την πλευρά του χτύπησε καμπανάκι για αύξηση στον καφέ, το πιο διαδεδομένο αγαθό που καταναλώνεται καθημερινά. Η τιμή του προέβλεψε ότι μπορεί να φτάσει στα 5 ευρώ.

Ο πρωθυπουργός έδειξε ότι συμμερίζεται το σήμα κινδύνου των υπουργών του, ιδίως για το ηλεκτρικό ρεύμα και έδωσε εντολή στους συνεργάτες του να επεξεργαστούν φόρμουλα, που θα μπορούσε να την ανακοινώσει στην ΔΕΘ και να αμβλύνει την επιβάρυνση που θα υπάρξει στο πορτοφόλι των χιλιάδων νοικοκυριών.

Της Στεφανίας Μουρελάτου

 

ΝΔ: Νέοι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι ο Χάρης Θεοχάρης και η Φωτεινή Αραμπατζή

Νέοι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι της ΝΔ ο Χάρης Θεοχάρης και η Φωτεινή  Αραμπατζή | in.gr

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με επιστολή που απέστειλε στον πρόεδρο της Βουλής, Κωνσταντίνο Τασούλα, και ανακοινώθηκε στην Ολομέλεια, όρισε ως κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους τον Χάρη Θεοχάρη και την Φωτεινή Αραμπατζή στις θέσεις του Θανάση Πλεύρη που μετά τον ανασχηματισμό ανέλαβε το υπουργείο Υγείας και της Μαριλένας Σούκουλη που έχασε την βουλευτική της έδρα.

Οι άλλοι δύο κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι της ΝΔ είναι ο Γιάννης Βρούτσης και ο Χρήστος Μπουκώρος