Οι παίκτες της ΕΚΟ Basket League λένε “μένουμε σπίτι” * Ο ΕΣΑΚΕ ζήτησε υπαγωγή στα νέα οικονομικά μέτρα * Πανιώνιος: Τέλος ο ΜακΓκιλ!

Οι παίκτες των ομάδων της ΕΚΟ Basket League έστειλαν ξεκάθαρο μήνυμα για την προστασία από τον κορονοϊό: “Μένουμε σπίτι”!

Η αγωνιστική δράση στην ΕΚΟ Basket League έχει διακοπεί -τουλάχιστον- μέχρι τις 30 Μαρτίου, με τους παίκτες των ομάδων να στέλνουν κοινό μήνυμα προς όλους με στόχο την πρόληψη απέναντι στον κορονοϊό.

Οι πρωταγωνιστές της  EKO Basket League: Χάρης Γιαννόπουλος (ΑΕΚ), Χρήστος Σαλούστρος (Περιστέρι), Βαγγέλης Μαργαρίτης (ΠΑΟΚ), Βασίλης Μουράτος (Λαύριο), Δημήτρης Βεργίνης (Πανιώνιος), Γιώργος Τσαλμπούρης (Κολοσσός), Βαγγέλης Σακελλαρίου (Ιωνικός), Ζήσης Σαρικόπουλος (ΠΑΟΚ), Σπύρος Μούρτος (Ήφαιστος Λήμνου), Θοδωρής Τσιλούλης (Λάρισα), Θοδωρής Ζάρας (Ηρακλής) και Βαγγέλης Μάντζαρης (Προμηθέας) μένουν σπίτι και σε παροτρύνουν να κάνεις το ίδιο!

Ο ΕΣΑΚΕ ζήτησε υπαγωγή στα νέα οικονομικά μέτρα

Ο ΕΣΑΚΕ ζήτησε υπαγωγή στα νέα οικονομικά μέτρα

Ο ΕΣΑΚΕ ζήτησε με επισημότητα την υπαγωγή τωκ 14 ΚΑΕ και της διοργανώτριας Αρχής στα μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων.

Η διοργανώτρια Αρχή του πρωταθλήματος έστειλε επιστολή στην κυβέρνηση μέσω της οποίας ζητά αυτή και οι 14 ΚΑΕ να αντιμετωπιστούν ως επιχειρήσεις.

Σκοπός είναι να υπαχθούν οι ομάδες στα νέα μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων μεταξύ των οποίων και είναι η φοροαπαλλαγή για κάποιο διάστημα.

Η επιστολή πήγε στα Υπουργεία Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Οικονομικών, Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και στο Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Ο ΕΣΑΚΕ εξέφρασε την ανησυχία που έχει προξενήσει η πανδημία σε σχέση με την λειτουργία της Basket League.

Οι ομάδες θα έχουν οικονομική ζημιά και λόγω των περιορισμένων πηγών εσόδων.

Για την ακρίβεια, ο ΕΣΑΚΕ αλλά και τα επαγγελματικά σωματεία ζητούν απαλλαγή ή αναστολή καταβολής των φορολογικών και ασφαλιστικών υποχρεώσεων για τους επόμενους τέσσερις μήνες και μετά το τέλος αυτού του διαστήματος, νέα επανεξέταση της κατάστασης.

Το ίδιο ακριβώς αίτημα αφορά την καταβολή των δόσεων διακανονισμού προς το Δημόσιο και παράλληλα ο ΕΣΑΚΕ και οι ανώνυμες εταιρίες που μετέχουν στην ΕΚΟ Basket League ζητούν να συμπεριληφθούν και αυτές στο πρόγραμμα εφάπαξ χρηματικής ενίσχυσης (που προβλέπεται μέσα από τα κυβερνητικά μέτρα τα οποία ήδη ανακοινώθηκαν) με απώτερο σκοπό τη μείωση των οικονομικών απωλειών και τη δημιουργία συνθηκών επιβίωσης των ΚΑΕ.

 

Πανιώνιος: Τέλος ο ΜακΓκιλ!

Πανιώνιος: Τέλος ο ΜακΓκιλ!

Παρελθόν αποτελεί από τον Πανιώνιο ο Ρίκι Μακ Γκιλ όπως ανέφερε και το Sportando.

Τη στιγμή που κανείς δεν γνωρίζει εάν και εφόσον συνεχιστούν φέτος οι αγωνιστικές υποχρεώσεις των ομάδων, ο Ρίκι Μακ Γκιλ δεν πρόκειται να συνεχίσει στον Πανιώνιο όπως έγραψε και το Sportando.

Ο Μακ Γκιλ προέρχεται από το κολέγιο Αϊόνα που θα αναλάβει ο Ρικ Πιτίνο και είχε φέτος 7,6 πόντους κατά μέσο όρο στην ΕΚΟ Basket League.